"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הפשרה שתמנע את סגירת "פניציה"

פתרון זמני: פניציה תחובר לצינור הגז הטבעי • סכנת פיטוריהם של מאות עובדים ירדה מהפרק • מנכ"ל פניציה: "החלטת הממשלה - סנונית ראשונה"

,עודכן
צילום: גיל אליהו/ג'יני // הפגנת עובדי המפעל, ארכיון

פתרון זמני למשבר פניציה. הממשלה אישרה אתמול את הצעת שר האנרגיה והמים עוזי לנדאו לחיבור פניציה לצינור הגז הטבעי הארצי עד אפריל 2014. זאת במסגרת פתרון כולל שיאפשר את חיבור אזור התעשייה ציפורית לצינור הגז הטבעי.

לפיכך, ירדה לפי שעה סכנת פיטורי 400 עובדי מפעל פניציה בצפון. צינור הגז הטבעי הארצי מגיע כיום עד אזור התעשייה אלון-תבור המרוחק כ-20 קילומטרים מפתח מפעל פניציה. הארכת הצינור כרוכה עם זאת בהליכי תכנון והפקעת קרקעות ולכן נדרשו כשנתיים להשלמתו.

מנכ"ל פניציה ערן חיימוביץ', אמר בתגובה כי עדיין יש צורך בהסדרה של גז דחוף למיכליות עד לחיבור המפעל לרשת הגז. לדבריו, פניציה זקוקה לתמיכה ממשלתית בגין עלויות האנרגיה העודפות עד למועד חיבור המפעל לגז ועד למציאת משקיע חדש למפעל. "הבעיה לא נפתרה – אך החלטת הממשלה היא סנונית ראשונה", אמר יחימוביץ'.

גם נאמן המפעל חן ברדיצ'ב מציב שני תנאים להמשך הפעלת המפעל עד למציאת משקיע שיציל את פניציה: קבלת מימון ביניים מהממשלה והסדרת אספקת גז טבעי במיכליות כביש עד ספטמבר 2013.

חובות מפעל פניציה עומדים על כ-360 מיליון שקלים. הזרמת שבעה מיליון שקלים באמצעות מרכז ההשקעות יאפשר את המשך הפעלת המפעל עד אמצע נובמבר. זה יאפשר למפעל להרוויח עוד קצת זמן עד לגיבוש מימון ביניים ארוך טווח לפניציה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר