"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תושבי זיכרון יעקב נגד הוסטל למכורים

הלימודים בי"ס המקומי מושבתים כבר 3 ימים בעקבות מחאת הורים • "מכורים עם רקע של אלימות מהווים סכנה ברורה ומידית" • משרד הרווחה: "הדיירים אינם מסוכנים"

,עודכן
זיכרון סוערת // צילום: דודו גרינשפן // זיכרון סוערת // צילום: דודו גרינשפן

המושבה הקטנהזיכרון יעקבסוערת בשבוע האחרון ו-800 תלמידים אינם הולכים לבית הספר זה היום השלישי. הסיבה: ההחלטה להקים במקום הוסטל למכורים לסמים עם רקע עברייני, כשלטענת התושבים באי ההוסטל הם מכורים ללא יכולת שיקום.

בית הספר 'החורש' שבה לומדים 800 תלמידים בכיתות א'-ח' – שובת זה יומו השלישי וההורים מתכוונים להמשיך ולא לשלוח את ילדיהם לבית הספר. לדברי ההורים הדבר נעשה במחאה על כך ש-20 מכורים שאינם ברי שיקום עם רקע עברייני יעברו להוסטל הסמוך לבית הספר ויסתובבו במושבה כל שעות היום.

לטענת ההורים הם מוכנים לקבל כל אוכלוסייה מוחלשת אך עם זאת, "מכורים עם רקע של אלימות ופעילות עבריינית מהווים סכנה ברורה ומידית ואיננו מוכנים להפקרה הזו". ועד תושבי שכונת גבעת עדן המובילה את השבתת בית הספר: "הקמת הוסטל למכורים ועבריינים שאינם ברי שיקום בסמוך למוסדות לימוד - משמעותה שמשרד הרווחה מהמר בחיי ילדנו, זו רשלנות פושעת. אנו תוהים מי יישא באחריות שלומם של ילדינו העושים דרכם לבית הספר ובחזרה בכל יום, ומי יישא בדין כאשר בעתיד יחול אסון".

יש לציין כי יש גם תושבים אשר תומכים בהקמת ההוסטל - אך תושבים זוכים לגיבוי מהמועצה המקומית, לבטח שהשנה היא שנת בחירות. לטענת התושבים, עפ"י נתוני המכרז של משרד הרווחה להקמת ההוסטל, הדיירים, חלקם בעלי עבר פלילי ולחלקם רקע של אלימות והתנהלות עבריינית. המכורים אינם מסוגלים לחיות אורח חיים נורמטיבי, להשתקם ולחזור לחברה. מדובר באוכלוסייה קשה ומסוכנת שאחוז מאוד גבוה ממנה חוזר לסמים.

תגובת משרד הרווחה: "הדיירים שצפויים לאכלס את ההוסטל אינם מסוכנים בכל דרך לציבור. המושג "לא ברי שיקום" המופיע במכרז אינו מתאר את מצב ההתמכרות, שכן מדובר במטופלים שנגמלו משימוש בחומרים פסיכואקטיבים, אלא את הצורך בדיור תומך עם ליווי פסיכוסוציאלי לכל החיים, קרי את מה שהמסגרת שצפויה לקום תציע להם.

"מדובר באנשים עם רקע של דרות רחוב ו/או התמכרות שכבר נגמלו במסגרות משרד הבריאות, ומוגדרים כתשושים, עצמאיים הזקוקים לתמיכה וליווי פסיכוסוציאלי.

"המסגרת תופעל על ידי אנשי מקצוע ובכלל זה עובדים סוציאליים ותעמוד בכל הדרישות הקפדניות של המשרד בהיבטי בטיחות, טיפול, מיגון בחירום ועוד וכן תבוצע בקרה קפדנית ושוטפת על מנת להבטיח שהמסגרת פועלת בכללים שנבחנו במכרז. כבר היום פועלות מסגרות דומות ומוצלחות בשכונות מגורים צמודי קרקע לאוכלוסיית דרי רחוב ונפגעי התמכרות ברחבי הארץ ולא נתקלנו בתלונה חריגה על פגיעה כלשהי מצד האוכלוסייה בתושבי המקום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר