"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נערכים ל"יום הנכסה": צה"ל מתגבר כוחות בדרום
חמאס סימן את יום השנה למלחמת ששת הימים כמועד לחידוש ההפגנות, אך החליט לדחותן ליום שישי • יחידות מיוחדות הוזרמו לגזרה
שריפה שנגרמה מטרור העפיפונים בעוטף עזה // שריפה שנגרמה מטרור העפיפונים בעוטף עזה

נערכים ל"יום הנכסה": צה"ל מתגבר כוחות בדרום

חמאס סימן את יום השנה למלחמת ששת הימים כמועד לחידוש ההפגנות, אך החליט לדחותן ליום שישי • יחידות מיוחדות הוזרמו לגזרה

ניקי גוטמן
, עודכן

לאחר שבוע מתוח ברצועת עזה, מתכוננים בצה"ל ל"יום הנכסה", ואת עיקר ההפגנות שומרים בחמאס ליום שישי, אף על פי שמלכתחילה היום צוין על ידי חמאס כמועד לחידוש ההפגנות האלימות.

במסגרת האירועים צה"ל מתגבר כוחות ויוכנסו מחלקות חיילים ליישובים צמודי הגדר. הצפי הוא שהפלשתינים יגיעו לגדר היום בשעות הצהריים, תוך פעילות מצומצמת יחסית: תהלוכות של כלי רכב ועצרת לזכרה של ההרוגה הפלשתינית, הפרמדיקית רזאן אלנג'אר. בצה"ל מעריכים כי כ־5,000 מפגינים צפויים להגיע לשישה מוקדים ברחבי הרצועה ובצה"ל מתכוננים לאירועים אלימים, ובהם ניסיונות הגעה לגדר, זריקות אבנים, ניסיונות להכנת מטעני צינור על הגדר ושליחת עפיפוני תבערה. עיקר ההפגנות צפויות כאמור להיות ביום שישי ובחמאס מתכננים הגעה של יותר מ־40 אלף איש למרחב הגדר.

בתוך כך, ההצתות מעזה נמשכות. אתמול פעלו לוחמי האש בכמה שריפות שנגרמו מעפיפוני תבערה, והגדולה שבהן היתה ביער בארי. מוקדים נוספים נרשמו באזור מכללת ספיר וסביב תחנת הרכבת בשדרות. שר הביטחון אביגדור ליברמן אמר כי "צריך להיות ברור שאנחנו לא מוכנים לקבל את שגרת העפיפונים. נפעל בהתאם לאינטרס הישראלי בזמן ובעיתוי הנוחים לנו. נסגור את כל החשבונות עם חמאס ועם הג'יהאד האסלאמי".

"החקלאים יפוצו בהקדם"

גם שר האוצר משה כחלון התייחס לכך ואמר כי הוא מעריך שהנזק הכלכלי עומד על כ־5 מיליון שקלים. כמו כן, הוא ציין כי החקלאים יקבלו מקדמות של 50% מגובה הנזק המשוער והבטיח כי "היתר יטופל במהירות האפשרית, ללא עיכובים". בלשכת רה"מ נערך אתמול דיון בנושא ואף הועלתה הצעה למתן פתרון לבעיה באמצעות להט האוויר הנפלט ממנועי הסילון של מטוסי קרב, אך הצעה זו נפסלה. "זו בעיה חדשה ואנו מתמודדים איתה בשלוש דרכים: סיכול, פיצוי ותגמול", אמר אתמול נתניהו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...