"חברת הכנסת עזריה בחרה להשתמש ישר בפטיש 5 קילו", כתב ח"כ יהודה גליק בפוסט בפייסבוק שבו האשים את ח"כ רחל עזריה (כולנו) בפיצוץ פרשת הזמנת סרבן הגט, לירון אטיאס, למשכן הכנסת.
ח"כ גליק טען כי הזמין את אטיאס לכנסת, לאחר שהחליט להתערב בפרשה בדיסקרטיות, במאמץ לגרום לבעל להסכים לגירושין, זאת למרות החרם שהטיל בית הדין הרבני על אטיאס. גליק הזמין את הבעל אליו ללשכה בכנסת, במחשבה שאף אחד לא יזהה את פרצופו הלא מוכר במילא. עם זאת, אחת העוזרות של עזריה זיהתה אותו מהלך במסדרונות בית המחוקקים.
לגליק הדבר נודע רק כשעזריה עלתה על דוכן הנואמים של הכנסת ו"גינתה" אותו "לעיני כל ישראל". "אני מוכרח לומר שאכזבתי מחברת הכנסת היתה גדולה מאד מכיוון שאנחנו מדברים בינינו לא פעם. הדבר הראשון המתבקש לעשות לבוא ולשאול בוודאי בעניין כל כך רגיש שיש בו משום דיני נפשות... גם לאחר הנאום לא ניגשה לדבר איתי לאחר שהיתה עסוקה בלצייץ ציוצים ובלשלוח את הצוות שלה להוציא הודעות לכל העיתונות הכתובה והאלקטרונית ולהציג עצמה כמגינת הצדק העולמי. מיותר לציין כי לולא עלתה להודיע על כך קבל עם ועולם איש לא היה יודע על דבר פגישתנו כפי שאכן קיוויתי שיהיה".
בית הדין קבע: שיימינג פומבי וחרם
כזכור, לאחר שהדבר נודע ברבים, חברות כנסת יצאו בזו אחר זו מהכנסת בהפגנתיות: רחל עזריה, רויטל סוויד, טלי פולסקוב, מיכל בירן, מרב בן ארי, נורית קורן, מירב מיכאלי ואיילת נחמיאס ורבין.
ח"כ עזריה אף פנתה במכתב דחוף ליו"ר, רב, מנכ"ל ומשמר הכנסת בדרישה להוציא את סרבן הגט ירון אטיאס מבין כותלי הכנסת. "לא ייתכן כי בית הדין הרבני קבע להחרימו, לא לבוא עימו בשיח, לא לארחו ולהתרחק ממנו ככל האפשר ואדם זה נמצא כאן בתוך כנסת ישראל כאדם רצוי. אם הוחלט להחרימו ואין על הקהל לבוא עימו במגע לא יכול להיות שבית הנבחרים מפר חרם זה", כתבה עזריה במכתב.
"אני קוראת להוציאו בדחיפות ולברר כיצד ומי התיר את כניסתו של סרבן גט המוחרם על ידי בתי הדין לבית זה. זו זילות של החלטת בית הדין ופגיעה חמורה במאבק בסרבני הגט", הוסיפה חברת הכנסת.
סרבן הגט, תושב אשדוד, מעגן את רעייתו מזל דדון אטיאס מזה כשנתיים. בהחלטה שפורסמה קבע בית הדין הרבני בחיפה כי על אטיאס לגרש את רעייתו מיד, ולאור סירובו מוטלות עליו הרחקות דרבנו תם, שמשמעותן שיימינג פומבי וחרם. אטיאס מכהן כיו"ר ארגון "הדסים" שעוסק בהתחדשות רוח יהדות ספרד. נזכיר כי הליך של חרם מסוג זה הינו חריג ביותר, ונעשה רק פעמים בודדות בעבר.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
את הסיבה לעבור על החרם הסביר גליק כך: "אני מוכרח לציין כי באופן אישי בכל תחומי החיים בכלל ובענייני גירושין בפרט אני לא מאמין בכוחנות או בחרמות אבל מרגע שבית הדין קבע את אשר קבע בהחלט תמכתי בקיום הנחיויותיו הן לבעל והן לציבור אך בכללם גם את הסעיף הראשון הקורא לפעול לגירושין".
ח"כ עזריה. יצאה מהכנסת לא מתוך מחאה אלא כי הפרה סדר // צילום: אורן בן חקון
"המחאה כלפיי היתה בצעקות כוחניות בריוניות"
על מיקום הפגישה עצמה, אמר הח"כ מהליכוד כי הוא הזמין את אטיאס לשיחת פנים מול פנים. "הוא אמר לי שהוא נמצא בירושלים באותו יום. מכיוון שהיה מדובר ביום שני, יום שאני מוכרח להיות במליאת הכנסת, ציינתי שאשמח לפגוש אותו בירושלים... חשבתי מניסיוני שלשכתי בכנסת היא המקום האידיאלי. הלשכה שלי בכנסת נמצאת במקום מאד לא בולט בבניין. עד היום הזה כשרציתי לפגוש אנשים בצינעה זה היה המקום האידאלי".
באותו ערב שבו החלה הסערה במשכן הכנסת, הגיע תורו של גליק לנאום, שבחר בכוונה תחילה לא להתייחס לנושא החם, מאחר ולטענתו חשש ש"ייכשל בלשונו" בזמן כה רגיש זה. בעת נאומו, יו"ר הישיבה, ח"כ חמד עמאר הוציא מהמליאה את ח"כ רויטל סוויד ולאה פדידה על הפרת הסדר. "כאן צריך לומר כי בניגוד להודעות השקריות שיצאו לתקשורת ושפורסמו אחר כבוד בכל ערוצי המדיה האלקטרונית והכתובה, חברות הכנסת יצאו מהמליאה לא במחאה כלפי ממש לא, אלא במחאה על הוצאת פדידה וסוויד מהמליאה. המחאה כלפיי היתה בצעקות כוחניות בריוניות".
לאחר שהמשיך בהחלטתו לשמור על שתיקה בנושא, "חברות הכנסת אכן הצליחו להעלות שוב את הנושא על סדר היום ותוך כדי לסדר לעצמן ולירון אטיאס עוד ראיונות בתקשורת והעונג רב. בין השאר הן הפכו אותו ליועץ לאבות גרושים ומרבים מהם הוא מקבל תמיכה".
עוד הוסיף גליק כי לאחר שנראה שהצליח, יחד עם הזוג הנשוי, לעלות על נוסחה שתאפשר לקבל את הגט המיוחל, הגיע לבסוף למבוי סתום. לזוג הוא הבהיר כי "בכל שלב שירצו להיעזר בי אני עומד לרשותם בשמחה. ייאמר לזכותם כי גם הם היו שותפים למתקפה שאני עובר בשבוע האחרון ועל כן בהמלצתם אני מפרסם את הפוסט הזה".
בסיום הפוסט גליק אף פרסם שני מכתבים של ירון ומזל דדון אטיאס, בהם הודו לח"כ על מאמציו למצוא פתרון בסיפור העגום שלהם. את הפוסט גליק חתם במשפט: "הבעיה היא שהדרך לגיהנום רצופה אנשים הצודקים מנקודת מבטם ואכן חשתי השבוע טעמו של גיהינום".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו