"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ונצואלה: ניקולאס מדורו נבחר לקדנציה נוספת

הנשיא יכהן שש שנים נוספות בראשות המדינה המידרדרת, אחרי שגבר על יריבו הנרי פלקון • בארה"ב לא מקבלים את התוצאות: "עלבון לדמוקרטיה" • אחוז ההצבעה עמד על 46.1% בלבד

,עודכן
ניקולאס מדורו // צילום: אי.אף.פי, צילום: AFP

ניצחון מעורר מחלוקת:נשיא ונצואלה, ניקולאס מדורו (המפלגה הסוציאלית), זכה הלילה (בין ראשון לשני) בבחירות ויכהן שש שנים נוספות, עד 2025. התוצאות ייכנסו לתוקפן בינואר 2019.

מדורו, שהחליף בשלטון את הוגו צ'אבס ב-2013, גבר על יריבו הנרי פלקון (מפלגת הקדמה). מדורו גרף 68% מהקולות (5.8 מיליון קולות), לעומת 32% של פלקון (1.8 מיליון קולות). מדובר בתוצאות לאחר ספירת 92% מהקולות. מפלגת האופוזיציה המרכזית החרימה את הבחירות.

בעולם מפקפקים במהימנות תוצאות הבחירות כשבארה"ב כינו אותן: "עלבון לדמוקרטיה". עוד לפני היוודע התוצאות צייץ מזכיר המדינה, מייק פומפאו: "בחירות מזויפות לא משנות שום דבר. אנחנו צריכים שהעם בוונצואלה ינהל את המדינה...מדינה שיש לה כל כך הרבה מה להציע לעולם. אנחנו קוראים לממשלה לשחרר את העם".

נשיא צ'ילה, סבסטיאן פינרה, הצהיר כי מדינתו "לא תכיר בתוצאות כמו מדינות דמוקרטיות אחרות". עוד הוסיף פינרה: "הסטנדרטים בבחירות לא מגיעים לרף המינימלי של דמוקרטיה אמיתית. התוצאות לא נקיות ולגיטימיות והן לא מייצגות את הרצון של העם בוונצואלה".

למרות הדברים שנאמרו בארה"ב ובצ'ילה, מדורו אמר לאחר היוודע התוצאות: "אני בן אדם טוב יותר ונשיא טוב יותר כעת. בחרתם בי ואני אחזיר. תודה שנתתם לי 68% מהקולות. אם ממשלת ארה"ב תרצה לקיים דיאלוג בשלב מסוים, אני פתוח לדיאלוג. אם שאר מפלגות הימין שנתמכות על ידי ארה"ב מוכנות לדיאלוג, אני מוכן לזה גם".

המצב בוונצואלהמידרדר בשנים האחרונות. האינפלציה הגיעה על ל-13,000% ומדי יום עוזבים עשרות אלפים את המדינה. שכר המינימום במדינה הוא 797,510 בוליבר לחודש, סכום השווה לשני ליש"ט בשוק השחור במדינה הסוציאליסטית.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר