"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
דמי מזונות ומשמורת משותפת: כל מה שצריך לדעת
עורכות הדין ג'ני סטפנוב וגלית בס הן בעלות משרד המתמחה בדיני המשפחה. עיקר התמחותן המקצועית היא במקרים מורכבים הקשורים בקביעת דמי המזונות
צילום: עוד ג׳ני סטפנוב ועוד גלית בס // עוד ג׳ני סטפנוב ועוד גלית בס

דמי מזונות ומשמורת משותפת: כל מה שצריך לדעת

עורכות הדין ג'ני סטפנוב וגלית בס הן בעלות משרד המתמחה בדיני המשפחה. עיקר התמחותן המקצועית היא במקרים מורכבים הקשורים בקביעת דמי המזונות

, עודכן

בשיתוף ברק רום

ברגע שבני הזוג מחליטים להתגרש, עולה השאלה עם מי יישארו ילדיהם הקטינים. היום יותר ויותר זוגות מחליטים לנהל משמורת משותפת וחלוקת זמני שהות שוויוניים וכמעט שוויוניים של כל אחד מן ההורים עם ילדיהם, דבר אשר מאפשר לילדים ליהנות “משני העולמות”.

עו"ד ג׳ני סטפנוב ועו"ד גלית בס
עו"ד ג׳ני סטפנוב ועו"ד גלית בס

במציאות העכשווית, שני ההורים דומיננטיים בחיי ילדיהם ולוקחים חלק פעיל בחינוכם ובגידולם, בגני הילדים, בבתי הספר, בתחומי הלמידה השונים, בחוגי ההעשרה ועוד.

מתי יש לקבוע משמורת משותפת?

  1. קיימים מקרים שבהם שני ההורים משכילים להבין כי חרף החלטתם להתגרש, טובת ילדיהם המשותפים דורשת כי שניהם יישארו בחיי הילדים. במקרים כאלה לרוב מחליטים ההורים לחתום על הסכם גירושין כולל, המסדיר את כל המחלוקות שביניהם, לרבות עניין המשמורת. במקרה זה בתי המשפט ובתי הדין נוהגים לאשר את ההסכם בלי להיכנס לעובי הקורה ולבדוק את מסוגלות של מי מההורים, תוך ההנחה כי הילדים נשכרים מנוכחות של שני ההורים בחייהם, כפי שהיה נהוג ערב לפני הגירושין.
  2. שעה שהצדדים לא מצליחים להגיע להסכמה בכל הנוגע למשמורת ילדיהם, לרוב מוגשת לבתי המשפט ובתי הדין תביעה למשמורת וקביעת הסדרי שהייה. בהליך מסוג זה, ערכאה שיפוטית ממנה עובד סוציאלי לסדרי דין, אשר יקיים שיחות עם כל אחד מההורים, מפגשים של כל אחד מהם עם הילדים, וזאת בכדי להתרשם מהאינטראקציה ביניהם. עובד הסוציאלי הוא זה שייתן המלצות לבית המשפט בכל הקשור למשמורת והסדרי השהייה.

במאמר מוסגר, יצוין כי אם בעבר קיום תקשורת תקינה בין שני ההורים היה תנאי הכרחי למשמורת משותפת, כיום המצב הוא שונה, שעה שיותר ויותר שופטים ודיינים פוסקים משמורת משותפת, גם בהעדר תקשורת תקינה - משמורת מחולקת אשר כל מטרתה לשמור על נוכחות שווה של ההורים בחיי הקטין, אך יחד עם זאת על הפרדה ביניהם בשל המחלוקות.

גובה דמי המזונות במשמורת משותפת

ביום 19/07/17 ניתן פסק דין של בית המשפט העליון, בהרכב של שבעה שופטים בעניין חבות במזונות הקטינים. בפסק דין זה נקבע שכאשר מדובר בילדים בגילאים 15-6, שני ההורים יישאו במזונותיהם בהתאם ליכולתם הכלכלית, ובתנאי שהורים חולקים משמורת פיזית משותפת.

נקבע במפורש שמזונות הקטינים בגילאים אלו הינם מדין צדקה, חובה שחלה על שני ההורים בהתאם להכנסותיהם מכל מקור שהוא. מדובר בקביעה מהפכנית, כשבעבר היה נהוג שהאב חייב באופן אבסולוטי במזונותיהם ההכרחיים של ילדיו, ורק הוצאות נוספות חולקו בין שני ההורים בהתאם להכנסותיהם בפועל, בלי ליתן דעת אם מדובר במשמורת משותפת עם זמני שהות שווים או לאו.

חשוב לציין כי בתי משפט לענייני משפחה החלו ליישם הלכה זו ואף נתנו לה פרשנות רחבה יותר. לדוגמה, בית המשפט לענייניי משפחה בתל אביב השופטת שפרה גליק קבעה כי בבחינת מזונות ילדים בגילאים 15-6 יש להביא בחשבון את הכנסות הפנויות של שני ההורים וכן חלוקת זמני השהות ביניהם ולא רק במשמורת משותפת.

פסק הדין של בית המשפט העליון בא לתקן מציאות מעוותת, שבה אבות רבים נאלצו לוותר על משמורת משותפת בשל הצורך לשלם מזונות גבוהים לידי האם שעה שבזמן שהילדים שוהים במחיצתם, עליהם לשאת בהוצאותיהם באופן מלא.

אין לשכוח שכל מקרה ונסיבותיו, ובתי משפט נוהגים לבחון כל מקרה לגופו.

בשיתוף ברק רום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...