אחרי שישה הפסדים רצופים להפועל ירושלים, הצליחה הערב (ראשון) עירוני נהריה לנצח אותה בבית, 90:97 וכמעט להבטיח את הישארותה לעונה נוספת בליגת העל. נהריה ניצלה את חסרונם של סטרטוס פרפורגלו וריצ'ארד האוול וקיבלה חמישה שחקנים בספרות כפולות כאשר מעל כולם היו שניים: אלכס יאנג עם 21 נקודות ויפתח זיו עם 15 נק' וחמישה אסיסטים.
ירושלים פתחה מצויין וניצלה את ההגנה הרופסת של נהריה כדי לקלוע בכל התקפה. קינסי, דייסון, טימור ואפילו אליאספור קלעו באין מפריע בדרך ליתרון 24:34 , דקה לסיום הרבע הראשון. שלשה של יפתח זיו עם סיום הרבע הראשון הובילה ריצה נהדרת של נהריה של 6:17.
האקים ווריק, הזר החדש של נהריה סגר את הרחבה עם שתי חסימות והאיזורית של נהריה נראתה מצויין. ירושלים עברה לשחק בצורה אנוכית ואיבדה 7 כדורים! ברבע השני אותו ניצלה נהריה בעיקר אלכס יאנג למתפרצות קלות ושלשה של סטו דאגלס עם הבאזר קבעה יתרון יפה של נהריה 44:53.
ברבע השלישי המשיכה נהריה לרוץ כאשר בארבר מצטרף לקלעי הקבוצה (15 נק' במחצית השנייה) ועלתה כבר ליתרון 53:65. ג'רום דייסון עם 27 נקודות קירב את ירושלים עד שלוש הפרש, אבל שולדבראנד, זיו ובארבר דאגו לשמח את הקהל המקומי. ועכשיו כל העיניים יהיו נשואות מחר בערב למשחק העונה בתחתית בו תארח הרצליה את מכבי חיפה.
ליאור אליהו בפעולה. עוד הפסד לאוסף // צילום: ערן לוף, ג'יני
ניצחון של הרצליה יבטיח את הישארותה ויוריד כמעט בוודאות את חיפה. מנגד, ניצחון חיפאי, יקרב אותה מרחק נקודה מהרצליה ונהריה כאשר יש לה יתרון במאבק בין הקבוצות.
הפועל ת"א ניצחה לראשונה העונה את גלבוע גליל 78:86 והבטיחה למעשה את המקום החמישי . היה זה ניצחונה השמיני של הפועל ת"א בעשרת המשחקים האחרונים ונראה שאף קבוצה מארבע הראשונות לא תרצה לפגוש אותה ברבע גמר הפלייאוף.
האדומים ניצלו את חסרונו של ג'ייקובן בראון ויכולת חלשה של דיאנג'לו האריסון (2 מ-9 מהשלוש) כדי להוביל ברוב שלבי המשחק. מקניל, לימונד, ובנקס דאגו לשמור על היתרון של הפועל מתחילתו כאשר רק יכולת חלשה בקליעה מבחוץ (4 מ-21) מונעת מהקבוצה לברוח.
בנקס בפעולה, הערב בדרייב אין מול גלבוע/גליל // צילום: עודד קרני
גלבוע שמשחקת כבר סיבוב שלם גם ללא יחזקאל סקוורר נלחמה אבל סבלה מערב נוראי של חואקין שוכמן, שאיבד תשעה כדורים. זאק לידיי היה כרגיל נהדר עם 30 נקודות ו-12 ריבאונדים שלא הספיקו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
