"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
ניצני פמיניזם? הרבנית עודדה שירה
רעייתו של האדמו"ר מבעלזא תועדה כשהיא מעודדת חסידים מסביבה לשיר • האירוע גרם לרחש בחסידות ולתהייה אם הדבר לגיטימי
צילום מסך מתוך הסרטון

ניצני פמיניזם? הרבנית עודדה שירה

רעייתו של האדמו"ר מבעלזא תועדה כשהיא מעודדת חסידים מסביבה לשיר • האירוע גרם לרחש בחסידות ולתהייה אם הדבר לגיטימי

,עודכן

סרטונים שהופצו לאחרונה ברשתות החברתיות הפכו לשיחת היום בציבור החרדי והחסידי. בתקופה האחרונה עורךהאדמו"רמבעלזא, הרב יששכר דב רוקח, ביקור בקהילות החסידיות במונטריאול שבקנדה, ושם צולמו הסרטונים.

הרבנים שרה רוקח, רעייתו של האדמו"ר, תועדה במהלך סעודה בבית של אחד התורמים של החסידות, כשהיא יושבת בראש השולחן, כשהחסידים שמסביבה שרים מניגוני החסידות, והיא מעודדת אותם בידיה. המפגש האינטימי והחריג הזכיר לרבים את ה"טיש" החסידי עם האדמו"ר.

לא מדובר בפעם הראשונה שבה היא מבצעת את האקט השנוי במחלוקת בציבור החרדי. בסרטון שפורסם בעבר תועדה הרבנית כשהיא מחזקת את שירת ילדי המקהלה באחד ממוסדות החינוך של החסידות, ואף מעניקה להם ברכות.

הסרטונים שפורסמו גרמו לדיון ער ולוויכוחים ברשתות החברתיות, בשל הופעתה הייחודית של הרבנית. חלק מהמגיבים תמכו במהלך ואחרים הסתייגו ממנו. "אני לא מבין מה הבעיה. אפילו בגמרא יש נשים שלמדו תורה והיו תלמידות חכמים. שאלו אותם שאלות בהלכה. יש גם בחסידות צדקניות שקבלו קוויטלעך (פתקים לתפילה). הרבנית היא אישה רוחנית", כתב גולש.

"אין פה מנהיגות פמיניסטית", כתבה אחרת. "אין פה אישה שדואגת במוצהר לרווחתן ולקידומן של נשים כמו שלפחות הן נתפסות בעולם המערבי. יש כאן אישה, רבנית צדיקה, שנקודת הפתיחה שלה היא ייחוס בית אדמורי ויז'ניץ ונישואין לאדמו"ר מבעלזא. היא ניצבת בסביבה פטריארכלית, גברית, ומנהלת, מתוך בחירה ויוזמה אישית, חצר חסידית המורכבת מגברים ונשים כאחד. היא תמונה נשית מובהקת, לא מפוקסלת. היא מנהיגה מרשימה שבחרה לקחת את נקודת הפתיחה הסופר פריווילגיית שלה כאשת אדמו"ר, ולזנק משם הלאה כפנתרה. הרבנית שרה רוקח מבעלזא, אני מעריצה שלך".

הרבנית הינה בתו של הרב משה יהושע הגר, לימים האדמו"ר מוויז'ניץ. היא התארסה עם בעלה בגיל 16 והשנים נישאו בפברואר 1965, במה שכונה כ"חתונה החסידית הגדולה ביותר אחרי השואה". לפי הערכות המשטרה הגיעו כעשרים אלף איש לטקס החופה שלהם. בעלה הוכתר במפתיע כאדמו"ר בגיל 18 בלבד, שנה לאחר נישואיו, ולכן כונה "הינוקא". במהלך עשרות שנות הנהגתו התגבשה החסידות לאחת הגדולות בישראל ובעולם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו