צילום: רפאל בן ארי

הרוג בפיצוץ בצפון רצועת עזה

כלי תקשורת עזתים מדווחים על ארבעה נפגעים והרוג אחד כבן חמישים בצפון רצועת עזה בעקבות פיצוץ • ככל הנראה מדובר בהכנת מטען שהסתבכה

"תאונת עבודה" בעזה: הפלשתינים מדווחים היום (שני) על פיצוץ עז שנשמע בצפון רצועת עזה, במערב העיר בית לאהיא. עד כה הגיעו דיווחים על ארבעה פצועים שהועברו לבית החולים המקומי והרוג אחד בשנות החמישים לחייו. כלי תקשורת פלשתינים האשימו בהתחלה את צה"ל בפיצוץ, אך במהרה התברר כי ככל הנראה מדובר ב"תאונת עבודה" שגבתה מספר נפגעים, שעסקו בהרכבת מטען או שהו בסביבה.  

 

עיתונאים פלשתינים טענו בתחילה כי מדובר בירי ממל״ט ישראלי שגרם לפיצוץ. כאשר אחת מסוכנויות הידיעות הפלשתיניות טענה כי מדובר בכלל בירי בשטח חקלאי. ואולם, תוך זמן קצר התרבו דיווחים סותרים על אירוע פנימי - "תאונת עבודה" במהלך הכנה של מטען נפץ שגבתה את חייו של מרכיבו. 

 

ההרוג, מוחמד נימר מקאדמה בן החמישים, היה קשור לזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס. מדובר באב משפחה שעסק בהכנת מטען החבלה בתוך ביתו - כאשר כתוצאה מהפיצוץ הוא נהרג ובנו הקטן נפצע קשה מרסיס. מקאדמה, בנו והפצועים הנוספים פונו לבית החולים המקומי שם נקבע מותו. לעת זאת לא ברור מה מצבם של יתר הנפגעים מהפיצוץ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...