הרמטכ"ל רא"ל גדי אייזנקוט // צילום: אורן בן חקון

פקודת היום של הרמטכ"ל ליום הזיכרון: "מתחייבים להמשיך למלא את משימתם"

"אנו נושאים באחריות בת 70 השנים להבטחת ביטחון אזרחי המדינה ותושביה" • 'פקודת היום' של הרמטכ"ל לזכר חללי מערכות ישראל

לרגל יום הזיכרון שיחל מחר (שלישי) בערב, פרסם הרמטכ"ל רא"ל גדי איינזנקוט את 'פקודת היום' שלו לזכר חללי צה"ל. 

"כשבעה עשורים חלפו מאז פילח קול הצפירה את רחובות המדינה בראשית ימיה ונסך דממה בארצנו, ושוב – עוצרים אנו מלכת. חדלים משגרת היום־יום, עומדים בִּרחובות הארץ וּבְצידי הדרכים ונאלמים דום", כותב הרמטכ"ל. "בִּרגעים אלה, אנו נושׂאים עינינו אל עבר אלו אשר בזכותם נסללה דרכנו ואינם עוד. בַּענווה וּבְיראת כבוד מתחייבים אנו, חיילי צה"ל וּמפקדיו, להמשיך וּלמלא את משׂימתם".

"ביום זה אנו מרכינים את רָאשינו לצד בני המשפחות השכולות – יקירינו אשר חשים מדי יום ביומו בַּגעגוע וּבַכּאב חֲסַר המזור. בְּמסע ההתמודדות שבו נדרשו לצעוד נושׂאים אנו בַּחובה להיות להם לכתף תומכת. ביום זה נזכור את הנעדרים ואת החללים שמְקום קבורתם לא נודע ונישׂא תפילה כי ישובו בנים לִגבולם. יחד, בתוך תחושת הכאב והגעגוע, עומדים אנו בקומה זקופה – ונושׂאים באחריות בת 70 השנים להבטחת ביטְחון אזרְחי המדינה ותושביה. בשם אותה האחריות, ניצב צבא ההגנה לישראל כִּצְבא עם ממלכתי וּמקצועי הפועל בִּלכידות למען מטרה אחת: להגן על המדינה ולהבטיח את קיומה".

מספר חללי מערכות ישראל משנת 1860 (תר"ך) עומד כיום על 23,645 חללים מכוחות הביטחון ו-4,143 חללים בפעולות האיבה. בשנה האחרונה הצטרפו למניין החללים 71 נופלים ו־30 נכי צה"ל שנפטרו כתוצאה מנכותם והוכרו במהלך השנה כחללי צה"ל.

חללי פעולות איבה מאז שמדינת ישראל סופרת את חלליה  – 4,143. מאז קום המדינה מספרם 3,131 חללים, מספר זה כולל גם 122 אזרחים זרים, שנרצחו בפיגועים בארץ, ו-100 ישראלים שנרצחו בחו"ל. מיום העצמאות 2017 נפלו 11 חללי פעולות איבה, החלל האחרון – עדיאל קולמן, שנדקר למוות בירושלים בדרכו לכותל המערבי.

מספר בני המשפחות השכולות בישראל לשנה זו עומד על 8,929 הורים שכולים, 4,849 אלמנות צה"ל וכוחות הביטחון ועוד אלפי יתומים ואחים שכולים. אגף משפחות, הנצחה ומורשת במשרד הביטחון, האחראי על אירועי יום הזיכרון, נערך השנה להגעתם של יותר ממיליון וחצי בני אדם ל־52 בתי העלמין הצבאיים ברחבי הארץ. 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...