"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נשיא הונדורס לא יגיע לטקס המשואות

משרד החוץ הודיע כי הנשיא חזר בו מהחלטתו להשתתף בטקס יום העצמאות • "מצטערים על אי הגעתו ומברכים על הידידות בין המדינות"

,עודכן
הרננדז // צילום: אי.פי.איי // הרננדז // צילום: אי.פי.איי

נשיא הונדורס לא יגיע לטקס:לאחר שמוקדם יותר נודע כי נשיא הונדורס, חואן אורלנדו הרננדז, שוקל מחדש אתהשתתפותו בטקס יום העצמאותואת ביקורו בישראל, הערב (שני) הודיע משרד החוץ הישראלי באופן רשמי כי הנשיא לא יגיע. בתגובה לדברים מירי רגב תקפה את האופוזיציה ואמרה כי הם חברו לארגוני החרם על ישראל.

צילום: בני פלבן

"לאחר מגעים עם לשכת נשיא הונדורס הוברר כי הנשיא לא יגיע לישראל", אמרו במשרד החוץ, "אנו מצטערים על אי הגעתו ומברכים על הידידות בין המדינות".

הרננדז הוזמן על ידי מארגי הטקס להדליק משואה לכבוד יום עצמאותה ה-70 של ישראל ולהיות המנהיג הזר הראשון שמשתתף בטקס. יחד עם זאת, השתתפותו הצפויה של הרננדז בטקס עוררה תרעומת משמאל, בעיקר בשל הפרת זכויות האדם שמבצעת הממשלה בהונדורס כמו רדיפת עיתונאים, מעצרים שרירותים ורדיפת המוסקסואלים.

הסערה הפוליטית

יו"ר מרצ, ח"כ תמר זנדברג,שלחה בסוף השבוע האחרון מכתב לשרת התרבות מירי רגבבו רשמה כי "בנוסף על כך שנראה כי הדבר נועד לתרץ את השתתפותו בטקס של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מדובר בהחלטה שערורייתית הנותנת לגיטימציה לנשיא ש'נבחר' אך לאחרונה בבחירות החשודות שזויפו, ושאחראי להפרות חמורות של זכויות אדם במדינתו".

רגב הגיבה בחריפות ואמרה בין היתר: "מוטב היה שכל אותם צעקנים מהשמאל ובראשם הגברת זנדברג היו שומרים על הממלכתיות של טקס הדלקת המשואות ועל האינטרסים הממלכתיים של מדינת ישראל בכלל, במקום לתפוס לעצמם כותרות. מוטב היה לו בדקו מול משרד החוץ את הדברים בטרם השמיעו את קולם".

עוד אמרה רגב: "אם הנשיא יחליט שלא להגיע לאור ההשמצות של החברים מהאופוזיציה, בראשם תמר זנדברג זה חבל. זה מכוער, זה מראה שהאופוזיציה חברה לארגוני ה-BDS נגד מדינת ישראל. היא אינה מבינה את חשיבות היחסים הבינלאומיים של ישראל עם מנהיגי העולם. הוא נבחר ללוות, לא להדליק משואה. לא יכול להיות שנשיא שנבחר בצורה דמוקרטית, וקיבל את ברכותיהם של מנהיגי העולם הבולטים, ופה במדינה יש לאופוזיציה, שמחרבת כל מסיבה וכל אירוע ממלכתי, מה להגיד. אם הוא לא יגיע זו תהיה החמצה גדולה מאוד למדינת ישראל. אני מפגע שזה לא יפגע ביחסי החוץ שלנו עם הונדורס. הוא חתם על הסכם של 150 מיליון דולרים עם ישראל".

בשבוע שעבר ברכה רגב, שמשמשת כיו"ר הוועדה גם לענייני טקסים וסמלים, את הרננדז לאחר ההחלטה להזמינו להדליק משואה ואמרה: "ביאן ונידו פרזידנטה הרננדז! אני שמחה וגאה שנשיא הונדורס יגיע לטקס ויתלווה למדליקת המשואה מטעם משרד החוץ. המרכז לשיתוף פעולה בין לאומי במשרד החוץ הוא מנושאי הבשורה של מדינת ישראל, ככזו החותרת ל'תיקון עולם'. מש"ב מביא איתו לכל מקום על הגלובוס, בעתות מצוקה ובשגרה, את החכמה והידע שקיימים בישראל, כדי להפוך את העולם כולו לטוב יותר".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר