"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הורים שכולים נגד יהונתן גפן: "הופעתו – אצבע בעין המשפחות השכולות"
בפורום "בוחרים בחיים" דורשים לבטל הופעה של הפזמונאי השנוי במחלוקת בפסח בבית יד לבנים, בשל התבטאויותיו בנוגע למחבלים מורשעים ולעאהד תמימי
יהונתן גפן // צילום קוקו

הורים שכולים נגד יהונתן גפן: "הופעתו – אצבע בעין המשפחות השכולות"

בפורום "בוחרים בחיים" דורשים לבטל הופעה של הפזמונאי השנוי במחלוקת בפסח בבית יד לבנים, בשל התבטאויותיו בנוגע למחבלים מורשעים ולעאהד תמימי

חנן גרינווד
, עודכן

עשרות הורים שכולים דורשים לבטל הופעה של היוצר יהונתן גפן בבית יד לבנים בחולון, שצפויה להתקיים בפסח, לאחר שהתבטא בעד מחבלים והתייצב לצדה של עאהד תמימי. במכתב ששלחו חברי פורום "בוחרים בחיים", הם דרשו לבטל את הופעתו בשל מה שהגדירו "אצבע בעין המשפחות השכולות".

במכתב ששלחו למוטי ששון, ראש עיריית חולון, הם כתבו כי המופע, שצפוי להתקיים ביום רביעי הבא במסגרת פסטיבל עירוני, אינו לגיטימי בעיניהם. "במופע יהונתן גפן ידבר על נושאים פוליטיים כפי שהוא בעצמו מצהיר בריש גלי. אין ספק שדבריו הפוליטיים יהיו כמו דבריו האחרונים בראיונות בתקשורת הבעת תמיכה בין היתר במחבלים שהורשעו . הבעת תמיכה במחבלת עאהד תמימי שסטרה והסיתה וקראה לרצח יהודים ולביצוע פיגועי התאבדות באוטובוסים".

"יהונתן גפן רק לפני חודשיים ושוב השבוע הביא תמיכה בתמימי, אותה מחבלת שהורשעה בהסתה ובפגיעה בחיילי צהל, ואמר שהיא ראויה להערכה", ציינו עוד והוסיפו כי "כמו כן הוא הביע הבנה מליאה במחבלים שמתפוצצים באוטובוסים ועוד".

"גפן הגדיל לעשות וקרא לחיילי צה"ל רוצחי ילדים. לא הגיוני שהוא יקבל במה בבית יד לבנים", כתבו עוד. "להזכירך בית יד לבנים זה אתר הנצחה לחללי צה"ל שנפלו בעודם מגנים עלינו. כולנו מממנים את בתי יד לבנים ברחבי הארץ איננו מעוניינים לממן מופע ואדם פוגעני זה".

המשפחות השכולות, בהן אדווה ביטון, אליעזר רוזנפלד, מיכל סלומון, הדס מזרחי, מרים בן גל, יעל שבח ועוד, דרשו לבטל את ההצגה מכוח חוק הנכבה, "קובע מפורשות שאסור לממן מופע או קריאה לפגיעה בביטחון המדינה או הזדהות עם טרור". לפיכך, הם כותבים עוד, "נודה לביטול המופע ולכל הפחות ביטולו בבית יד לבנים שזה אצבע בעין של המשפחות השכולות".

"כולנו משפחות שכולות, שילמנו את במחיר היקר והכבד במטרה להגן על המדינה אזרחיה ותושביה. יקירינו כבר לא יחזרו. אנחנו דורשים ממך הגן על כבודם ואל תתמוך במי שפוגע בהם", כתבו לבסוף והבהירו כי אם האירוע לא יבוטל הם יזמו הפגנה מולו. "ערב יום הזיכרון אנו המשפחות השכולות, קוראים לך לבטל לאלתר את המופע הפרובוקטיבי הזה בבית יד לבנים".

שי גליק, מנכ"ל ארגון "בצלמו" מסר בתגובה כי "לא הגיוני לפגוע במשפחות השכולות וחללי צה"ל. מי שמביע תמיכה במחבלים מורשעים אין לו מקום ציבורי בכלל ובבית יד לבנים בפרט. ככל שהאירוע יתקיים נפנה מידית לשר האוצר לשלול מימון מהמקום בהתאם לחוק הנכבה".

מעיריית חולון נמסר בתגובה: "עיריית חולון ותיאטרון חולון משמרים ומקדמים אמנות וזמר עברי. בפסטיבל ימי זמר בחולון יופיעו אמנים בעלי דעות מגוונות וביניהם יהונתן גפן מזה, ואריאל זילבר מזה. אנחנו מאמינים בחופש הביטוי כערך מרכזי בחברה דמוקרטית ומתנגדים לחרמות ולסתימת פיות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...