פסח מתקרב והמדפים מתמלאים במזון כשר שאותו נוכל לאכול במהלך החג, בין אם מדובר באוכל או בקינוחים.
בפסח אנחנו אוכלים מצות. לפעמים עם שוקולד, או עם גבינה, עושים מהן פשטידות ומאפים אבל האם יצא לכם לאכול גלידה בטעם מצה?
כדי לעשות את זה תצטרכו להגיע לסניף רמת ישי של רשת לג'נדה, שם ימכרו במהלך ימי הפסח גלידה מיוחדת ברוח החג- גלידת מצות.
יואב גולדברג, מנהל הרשת, מסביר על השילוב המעניין: "הרעיון לגלידה של מצה עלה לפני 5 שנים, כשחיפשנו פתרון לגלידה לחג הפסח. לאחר ניסויים עם כל מיני פרודוקטים הקשורים לפסח ( עוגיות קוקוס, חרוסת וכו'), עלה הרעיון לשלב מצה בגלידה. הבעיה הייתה איך שומרים על פריכות המצה לאורך זמן. בנוסף, היינו צריכים למצוא גם טעם מתאים לשלב עם המצה שהיא כידוע די חסרת טעם. ידענו שכולם אוהבים מצה עם שוקולד, הכנו מתכון לגלידה עם טוויסט כאשר במקום השוקולד החום יהיה שוקולד לבן. פיתוח הגלידה הזו לקח מספר חודשים, משלב מציאת הרעיון ועד התוצאה הסופית המוצלחת".
איך מייצרים גלידה בטעם מצה עם שוקולד?
השלב הראשון הוא טבילת המצה בשוקולד לבן עם אגוזים, ששומר על פריכות המצה לאורך כל חייה בגלידה. לתערובת הבסיס של הגלידה מוסיפים מחית ביסקוטית. מגלידים (מלשון גלידה) את התערובת ובשלב ההוצאה של הגלידה מוסיפים חתיכות של המצה הטבולה. מקשטים עם מצה טבולה בשוקולד לבן ואגוזים.
על ההיענות של הלקוחות לגלידה הוסיף גולדברג: "מסתבר שלקוחות אוהבים את הגלידה לא רק בפסח ומידי שנה אנו ממשיכים להציע אותה עוד כמה שבועות לאחר החג. בהתחלה אנשים מאוד נרתעים ממצה בתוך הגלידה, אך לאחר שטועמים מתלהבים מאוד, ישנם לקוחות שאפילו רוכשים את הגלידה במשקל לערב החג. גם ילדים ואף מהמגזר הערבי מאוד מאוד אוהבים את הגלידה, מגיעים במיוחד לסניף ורוכשים אותה במהלך החג".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו