החלטתם שאתם מארחים בליל הסדר השנה? הזמנתם את האורחים, התארגנתם על הגדות, בחרתם את התפריט, ואפילו הספקתם לרכוש את המתנות - עכשיו נותר רק לסדר את השולחן.
בואו נודה, בכל שנה ערב פסח לא כל כך שונה מקודמו. המצות הן אותן המצות, סביר להניח שמישהו שתה יותר מארבע הכוסות הנהוגות, והדוד שאתם אוהבים חוזר על אותן הבדיחות. מה שכן יכול להשתנות זה העיצוב, ולא תמיד צריך לשלם יותר מדי כדי להפתיע ולהרשים את האורחים.
המעצבת לירון ורדי גלר: "כשמעצבים שולחן חג יש שיקולים שעומדים בפנינו. תחילה צריך לדעת כמה מבוגרים מגיעים וכמה ילדים, האם עושים שני שולחנות בנפרד, כאשר הילדים בצד אחד והמבוגרים בצד אחר, או שעושים הכל מעורבב. יכול להיות שולחן אחד ארוך או בצורת 'ח' ואז באמצע יכול להיות שולחן עם סידור פרחים יפה או את צלחת החג וסידור שולחן. צריך לבחור אם לעשות סידור פרחים אחד גדול או כמה קטנים לאורך השולחן. ויש סידור 'ר' שזה מתאים למשפחות עם ילדים, כי צד אחד מבוגרים ומולם הילדים".
על סידור השולחן מוסיפה הבלוגרית נועה קליין לשקל בית מותגים: "צמחים בצבע ירוק 'מקפיצים' את הנראות והיופי של הצלחות החגיגיות ובאופן כללי הם מגרים את החושים ויוצרים עבורנו חוויה שלמה של יופי וריח. אין צורך בקניית זרים גדולים ומוכנים של פרחים, שהם לרוב יקרים יותר ונוחים פחות. זר גדול באגרטל באמצע השולחן תמיד יפריע לתקשורת בין המסובים ולבסוף יוגלה למטבח כשהארוחה תתחיל. כדאי לבחור בסידור קל ופשוט של אלמנטים על גבי השולחן".
קורנינג
סה"כ לסועד: 179.25
סכו"ם נירוסטה בעיטור עדין של המותג Salvinelli ב־8 שקלים ליחידה, צלחת עיקרית: 58 שקלים, צלחת מנה ראשונה: 57 שקלים, 4 כוסות יין לבן של המותג nude מדגם Pure ב־129 שקלים.
תוספות: סט ל־6 סועדים הכולל צלחות מנה ראשונה וקערות בול למרק: 1,026 שקלים.
עדן בן ארמון, קניינית מחלקת "הום" ברשת H&O: "חשוב לחשוב על קונספט מרכזי שיוביל לעיצוב השולחן כולו. לדוגמה, באביב־קיץ 2018 הזהב הוא הטרנד המוביל בעיצוב הבית. ארוחת ליל הסדר יכולה להיות עם כלים מזהב או נגיעות זהב: סכו"ם, צלחות, כלי הגשה, מפות, מפיות וכו'. חג הפסח הוא חג ההתחדשות, על כן מומלץ לרכוש כלים בגוונים בהירים, במראה נקי, כמו כלי זכוכית, כלים בצבע לבן/שמנת, או כל צבע שמרענן את השולחן".
ורדי גלר: "נוסף על זהב, צבעי האביב הם בסיסיים. מדובר על לבן, ירקרק, ורוד, צהבהב וכחול. חשוב לציין שכל הצבעים מסתדרים זה עם זה, אך צריך לדעת לעשות את זה במידה (עד שני צבעים או שלושה עם לבן). כל הצבעים הללו הם מעוררי חושים, מה שמצוין לקראת הסעודה של החג. כשהבסיס הוא לבן, כל צבע עליו נותן תחושה של עומק".
פעמית סטור
מחיר לסועד: 16.59
10 צלחות למנה ראשונה: 16 שקלים, 10 צלחות למנה עיקרית 19.50 שקלים, 20 סכינים: 4.40 שקלים, 20 מזלגות: 4.40 שקלים, כוס יין: 12.60 שקלים.
תוספות: 20 מפיות: 6 שקלים, 10 כוסות שתיה: 12 שקלים.
בן ארמון: "מומלץ לשים על שולחן החג מפה מרפדת או כמה מפות בסיסיות בצבע לבן ולאחר מכן לפרוש על השולחן יותר ממפה אחת. הטרנד במפות שולחן הוא פרחים, או מפות עם נגיעות קלות של צבע. זכרו - ההשקעה במפות לפעמים משתלמת יותר מלרכוש שולחן חדש".
לחשוב מחוץ לקופסא
כאשר עוסקים בשולחן החג מביאים בחשבון את היופי, אבל גם את הנוחות ועומס המאכלים בסעודה. ורדי גלר: "יש משפחות שמעמיסות הרבה פריטים על השולחן, כמו הפמוטים, חבקים וסידורי הפרחים. כשמתחילה הסעודה הרבה פריטים עיצוביים זזים הצידה לטובת הסירים והקערות. אבל גם את זה אפשר לעשות קצת אחרת. המשפחות שרוצות להעז, יכולות לעשות בופה. כך כל אחד לוקח מה שהוא אוהב. כמו כן, אפשר להכין את הצלחות מראש עם האוכל וכך אין עומס סירים על השולחן, וכל אחד מקבל מנה מכובדת בעצמו. ומי שמעוניין להישאר בצורה המסורתית, במקום להזיז הצידה את הסידורים העיצוביים, הורידו אותם מהשולחן לפני הגשת האוכל".
FOX HOME
מחיר לסועד: 173 שקלים ש'
סכו"ם מוזהב 24 חלקים ב־499.90 שקלים, צלחת למנה ראשונה: 24.90 שקלים, צלחת למנה עיקרית: 34.90 שקלים, כוס יין: 29.90 שקלים.
תוספות: חבק מפיות מנחושת: 16.90 שקלים, קערית: 18.90 שקלים, כוס עם עיטור מוזהב: 25.90 שקלים, ראנר עם אלמנט מוזהב: 119.90 שקלים, קערית מרק: 18.90 שקלים.
ומה לגבי הכלים עצמם? לדברי דליה שושן, מנהלת תחום כלי שולחן ברשת "ארקוסטיל קיטצ'ן" :"כשעורכים ומעצבים את שולחן החג אנו מגלים לא פעם שיש לנו חוסרים בחלק מהסטים ולא פעם נראה שילוב של כוסות בגדלים שונים וצלחות מסרוויסים אחרים. אחת המגמות המתחזקות בתחום עיצובי השולחן היא האומץ להעז וליצור שילובים חדשניים לכלים בעלי מכנה משותף, שלא בהכרח תואמים באופן מוחלט. השונות בכלים יוצרת מורכבות מעניינת המייצרת תחושה של תכנון וכוונה בעלי טעם ייחודי ויוצא דופן. באותה הרוח, אפשר להשתמש גם בכלים באופן שונה מהמטרה שלשמה נועדו. כך, למשל, אפשר להפוך את דלי הקרח למעמד לפוטיפורים, או לפנות למגש העוגה את מרכז השולחן שישמש הפריט המרכזי. חשוב לחשוב מחוץ לקופסה כדי להקנות לאורחים ולאהובינו תחושה מרעננת חדשה ושוברת מוסכמות ולהשלים את חוויית האירוח".
בעניין הפרקטיות של הכלים מוסיפה קליין: "כאשר אנו הולכים לבחור את הצלחות שישמשו אותנו לאירוח חגיגי אפשר ואף רצוי להשקיע קצת יותר מבחירת צלחות 'רגילות' לשימוש יומיומי. מומלץ לרכוש דגם של צלחות שהן חזקות, עמידות וקלות, מה שיהפוך את הטיולים הלוך וחזור למטבח לקלים במיוחד ויקטין את הסיכויים שצלחת תישבר.
זול ויפה
כאמור, כדי להרשים את האורחים המגיעים אליכם, לא חייבים להוציא סכומים גדולים, השאלה היא איך גורמים לשולחן להיראות טוב בתקציב מועט. לפי המומחים של רשת הסטוק, "הרעיון המנחה לעיצוב שולחן חג יפהפה בתקציב מועט הוא שימוש ברכיבים במחירים אטרקטיביים במיוחד היוצרים מראה יוקרתי וחגיגי, כגון זכוכית, זהב או כסף וכל זאת ללא התפשרות על האיכות. כמו כן, מומלץ להשתמש בפריטי עיצוב, כגון פלייסמנטים, ראנרים ומפות בד בעיצובים מיוחדים, אשר ייצרו תמיד מראה מהודר, מזמין ומושך את העין וגם ניתנים לשימוש חוזר".
h&m home
מחיר לסועד: 149.90 ש'
סט סכו"ם 4 חלקים: 59.9 שקלים, צלחת למנה ראשונה: 9.90 שקלים, צלחת למנה עיקרית: 49.90 שקלים, כוס יין: 29.90 שקלים.
תוספות: קערת מרק: 49.90 שקלים, מפת ראנר פרחונית: 59.90 שקלים, מפת כותנה לבנה: 89.90 שקלים, מגש מוזהב: 99.90 שקלים, מפיות ירוקות (100% פשתן) : 29.90 שקלים, פמוט ארוך: 89.90 שקלים, שפירית מזהב: 89.90 שקלים, פמוט קצר: 99.90 שקלים.
כדי שגם אתם תוכלו למצוא את הפריטים המתאימים לכם, בדקנו עשרה שולחנות חג במגוון מחירים, לפי מוצרי בסיס: צלחת מנה ראשונה, צלחת מנה עיקרית, סכו"ם (לפי 4 יחידות סכו"ם לסועד - מזלג, סכין, כף וכפית) וכוס יין. חישבנו את השולחנות לפי מחיר לסועד מהיקר לזול. כמו כן, קיימות תוספות שאולי ייתנו לכם את התמונה הכוללת.
H&O
מחיר לסועד: 39.25
סכו"ם 24 יח': 129.90 שקלים, צלחות זכוכית 18 יח': 99.90 שקלים, 6 כוסות יין (סט): 39.90 שקלים.
תוספות: מפות: החל מ־39.90 שקלים, פלייסמנטים: 4 יח' ב־39.90 שקלים.
איקאה
מחיר לסועד: 100.06
סט סכו"ם זהב 24 יחידות: 295 שקלים, צלחת למנה ראשונה: 9 שקלים, צלחת למנה עיקרית: 12 שקלים, כוס יין: 29.90 שקלים.
תוספות: סט צלחות 18 חלקים (בשלושה צבעים: טורקיז, ירוק בהיר וטורקיז כהה), הכוללים צלחת גדולה, צלחת קטנה וקערה, בסך הכל לשישה סועדים: 145 שקלים, קנקן מים (ליטר): 39 שקלים, פלייסמט: 7 שקלים ליחידה, ארבע כוסות לשתייה קלה: 28 שקלים, פמוטים (3 יחידות): 69 שקלים.
הזמנתם שולחן?
אירוח החג הוא מהנה, אך לא תמיד יש לנו הציוד הנדרש לארח כמות של אנשים. לכן קיימת האופציה של השכרת ציוד, שלרוב מגיע עד לביתכם.
באינטרנט יש לא מעט חברות להשכרת ציוד החל ממפות, סכו"ם לבחירתכם ועד שולחן וכיסאות. לפי אתר www.yep.co.il, מחירים מומלצים לשכירת שולחנות נעים בין 20 ל־45 שקלים, כיסאות פשוטים (לא פלסטיק) יעלו לכם 5-15 שקלים, מחירי מפות 20-30 שקלים, המחיר משתנה בהתאם למידות המפה, סוג הבד והעיצוב שלה. כלי סכו"ם עולים 1-1.5 שקלים ליחידה, וכלי הגשה 4-15 שקלים. המחירים תלויים בכמות האנשים ובאיכות הציוד.
המשביר לצרכן
מחיר לסועד: 102.86
סכו"ם 24 יח': 199 שקלים, צלחת למנה ראשונה: 19.90 שקלים, צלחת למנה עיקרית: 29.90 שקלים, כוס יין: 19.90 שקלים.
תוספות: סט צלחות 16 יח': 299 שקלים, קערה גדולה במרכז השולחן: 199 שקלים, קערת מצה: 99 שקלים, אגרטל: 99 שקלים.
גולף אנד קו
מחיר לסועד: 145.50 שקלים
סט סכו"ם נירוסטה 24 חלקים: 239 שקלים, צלחת למנה ראשונה (דגם אוליביה): 37.90 שקלים, צלחת למנה עיקרית (דגם אוליביה): 39.90 שקלים, כוס יין: 27.90 שקלים.
תוספות: מפת שולחן: 69.90-179 שקלים (תלוי במידות המפה), כוס שתייה זכוכית: 24.90 שקלים, צלחת קינוח (דגם אוליביה): 29.90 שקלים.
*** הפריטים משתתפים במבצע - קונים ב־200 שקלים ומשלמים 150. ההטבה תקפה למימוש בכפולות של 200 שקלים באתר האון ליין golfco.co.il (הנחה של 25% על המחירים הרשומים).
אופיר גולדפרב מחברת קמיקו (camino.co.il) מספר כי "בפסח יש עלייה בביקוש של אנשים שצריכים ציוד, ורובם רוצים כלים אחידים. כמו כן, מבחינת העבודה, המארחים לא צריכים לשטוף את הכלים לאחר הארוחה, הם פשוט מחזירים לנו אותם כפי שהם. אנחנו מספקים יום לפני או באותו יום, ויום למחרת הסדר אנחנו מגיעים לאסוף את כל הציוד".
על המחירים מוסיף גולדפרב כי "המחיר נמדד על פי פריט, זה נע בין שקל לשקל וחצי לפריט (סכין, מזלג, כוס וכו'), מפה 25 שקלים, שולחן 25 שקלים, כיסא 3-8 שקלים, כל אחד בתקציבו. לגבי ההובלה, המחירים תלויים במיקום (אנחנו עובדים באזור השרון) ההובלה תעלה 300-40 שקלים. חשוב לציין שאין לנו מספר מינימום של אורחים, ולרוב המקסימום הוא עד 150 אנשים".
ארקוסטיל קיטצ'ן
מחיר לסועד: 127.86
סכו"ם (דגם דיאנה) 24 חלקים: 349 שקלים, צלחת למנה ראשונה (דגם ספרינג 21 ס"מ, ניו בון צ'יינה): 17.90 שקלים, צלחת למנה עיקרית (דגם ספרינג 27 ס"מ, ניו בון צ'יינה): 34.90 שקלים, כוס יין (דגם טיימלס): 16.90 שקלים.
תוספת: כוס נמוכה לשתייה קרה (דגם טיימלס): 9.90 שקלים.
הסטוק
מחיר לסועד: 28.665
סט סכו"ם דיאמונד 24 חלקים: 99 שקלים, ערכת אוכל 18 חלקים VIA (כולל קערות מרק, צלחות למנה ראשונה וצלחות למנה עיקרית): 149 שקלים, כוס יין (דגם רויאל): 8 שקלים.
תוספות: מפיות חד פעמיות (ג'אקרד) 20 יחידות: 5 שקלים, ראנר (ג'אקרד): 5 שקלים, מפת שולחן 150/200 ס"מ: 40 שקלים, 150/240 ס"מ: 50 שקלים, 150/300 ס"מ: 60 שקלים, 150/350 ס"מ: 70 שקלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו