"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נפטר "האיש שכמעט שחרר את רון ארד"

אורי לוברני, יועץ שרי הביטחון מקום המדינה, נפטר בגיל 92 • הוא ניהל את המו"מ עם אידי אמין במבצע אנטבה, את המו"מ להעלאת יהודי איראן ואת מבצע שלמה

, עודכן
אורי לוברני ז"ל // צילום: קוקו

יועץ שרי הביטחון לשעבר, אורי לוברני, נפטר היום (שני) בגיל 92. הלוויתו תיערך ביום רביעי בקרית שאול.

לוברני כיהן במערכת הביטחון מימי בן גוריון ועד בוגי יעלון. הוא שירת את המדינה כשישים שנה בשורה של פרשיות: מאנטבה והמגעים עם אידי אמין, העלאת יהודי אתיופיה ואיראן. אבל אחת הפרשות העיקריות בהן היה מעורב, חרתה את אורי לוברני בזיכרון הישראלי כ"איש שכמעט החזיר את רון ארד", כשניהל את המו"מ החשאי להשבת הנווט השבוי.

לוברני התנדב לפלמ"ח כנער, ובמלחמת השחרור שירת כקצין מודיעין בחטיבה שבע ובחטיבת יפתח. לאחר המלחמה הצטרף למשרד החוץ, היה מזכירו של משה שרת ואחר כך יועץ לענייני ערבים לראש הממשלה דוד בן-גוריון. ב-1964 התפטר מהתפקיד, לדבריו מכיוון שראש הממשלה לוי אשכול לא נתן בו אמון מלא.

הוא מונה לשגריר ישראל באוגנדה וקשר קשרים עם אידי אמין שהיה אז סגן הרמטכ"ל, עובדה שתשחק תפקיד בהמשך במגעים במבצע אנטבה. ב-1973 מונה לשגריר ישראל באיראן, ויצר קשרים הדוקים עם השאה מוחמד רזא שאה פהלווי.

ב-1979 פרש לוברני לעסקים פרטיים, אולם לא זנח את הייעוץ ואת התיווך בעזרת הקשרים שקשר במשך השנים. ב-1990 ניהל את המגעים הדיפלומטיים בין ישראל לאתיופיה שהובילו למבצע שלמה. בין 1983–2000 שימש כמתאם הפעולות בלבנון, והיה מעורב במגעים עם נבייה ברי, מנהיג תנועת אמל, לשחרורו של רון ארד.

לוברני עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו // צילום: קובי גדעון, לע"מ

לאחר נסיגת צה"ל מלבנון בשנת 2000 עבר לוברני לשמש כיועץ לשר הביטחון. הוא נשאר בתפקיד זה עד 2010, אז עבר לתפקיד יועץ לשר לנושאים אסטרטגיים, משה יעלון. בנובמבר 2015 פרש משירות המדינה.

שר הביטחון אביגדור ליברמן הגיב למותו של לוברני: "תרומתו העצומה של אורי לוברני לתקומת ישראל תישאר אסורה לפרסום עוד שנים רבות. משרד הביטחון מרכין ראשו ומשתתף באבלה של המשפחה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר