"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מרגש: התגלתה "סופר מושבה" של פינגווינים

מעל 1.5 מיליון עופות אותרו בארכיפלג באנטארקטיקה בסוף השבוע האחרון • בשנים האחרונות דווח על דילול משמעותי באוכלוסיית הפינגווינים ביבשת

,עודכן
הפינגווינים שהתגלו. אותרו באמצעות צילומי לווין, צילום: AFP

אחרי שבשנים האחרונות התקבלו דיווחים על דילול משמעותי באוכלוסייתהפינגוויניםבאנטארקטיקה בגלל היעדר מזון, התקבלו חדשות טובות בסוף השבוע.

צוות חוקרים הצליח לאתר מעל 1.5 מיליון פינגווינים ממין "אדלי" בארכיפלג Danger Islands בקצה הצפוני שלהיבשת– כלומר, מספר הגדול יותר מסך כל הפינגווינים ממין זה ביבשת. בדרך כלל קשה להגיע לארכיפלג המדובר, ולכן כאשר התקבלו תצלומי לוויין המעידים על תפוצה גדולה של גללים של פינגווין זה בארכיפלג, הייתה אינדיקציה ברורה שיש אוכלוסייה שטרם אותרה.

פינגווינים ממין "אדלי" // צילום: AP

ואכן, בשנת 2015 החלו המדענים להטיס מעל האיים מל"טים כדי לספור את העופות, ואחרי מאמץ ארוך התברר כי לא מדובר רק בקבוצה קטנה אלא ב-"סופר מושבה" של פינגווין מסוג זה ולמעשה המושבה הגדולה בעולם. ראש צוות החוקרים הת'ר לינץ' סיפרה לסוכנות הידיעות AFP כי מדובר בהפתעה טוטאלית: "אנחנו הופתענו למצוא כל כך הרבה מהם באיים הללו, במיוחד משום שלא אמורים להיות שם פינגווינים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר