"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
סוד זהותו היהודית של מייסד "רויטרס"
פאול יוליוס רויטר נולד בגרמניה בשם ישראל בר יהושפט למשפחה יהודית רבנית • ב־1845 עבר ללונדון ושם החליט להמיר את דתו ושינה את שמו • ב־1851 הקים את סוכנות הידיעות "רויטרס"
פאול יוליוס רויטר

סוד זהותו היהודית של מייסד "רויטרס"

פאול יוליוס רויטר נולד בגרמניה בשם ישראל בר יהושפט למשפחה יהודית רבנית • ב־1845 עבר ללונדון ושם החליט להמיר את דתו ושינה את שמו • ב־1851 הקים את סוכנות הידיעות "רויטרס"

ליאור יעקבי
, עודכן

היום לפני 119 שנה הלך לעולמו פאול יוליוס רויטר (1816־1899), עיתונאי, ממציא וחלוץ תקשורת שייסד את סוכנות הידיעות החשובה הראשונה הקרואה על שמו: "רויטרס".

רויטר נולד בגרמניה בשם ישראל בר יהושפט למשפחה יהודית רבנית, וכבר בבחרותו גילה עניין במכשיר הטלגרף, שפותח באותו זמן, ככלי יעיל להעברת ידיעות מהירות.

ב־1845 עבר ללונדון ושם החליט להמיר את דתו ושינה את שמו. בהמשך הגיע לפאריס ועבד כמתרגם בשירות ידיעות. ב־1849 חזר לגרמניה והקים בעיר אאכן (Aachen) משרד להפצת חדשות, שהפך למהיר ביותר באותו זמן, בגלל השילוב של יונים ומכשיר הטלגרף שנכנס לשימוש.

ב־1851 חזר ללונדון והקים את סוכנות הידיעות "רויטרס" לשיווק חדשות בינלאומיות לעיתונים. במרוצת השנים והתפתחות קווי הטלגרף באירופה גדלה תפוצת הסוכנות, במיוחד לאחר שצירף חלק מהעיתונים הבריטים כמקור מידע לקבלת מברקים וידיעות מדיניות וכלכליות מחו"ל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...