"המטרה כבר סומנה לפני שנתיים", כך אמר יו"ר הקואליציה דודי אמסלם (ליכוד) בתגובה להמלצות המשטרה להעמיד לדין את ראש הממשלה נתניהו בגין שוחד בתיקים 1000 ו-2000. "נורו עשרות חיצים לעבר המטרה בתקווה שאחד מהם יגיע ליעד ולאחר שהפכו כל אבן, בכל פינה בעולם - המשטרה עשתה הכל כדי להשיג את המטרה", אמר הח"כ.
עוד ציין יו"ר הקואליציה כי "מדובר בהליך לא לגיטימי שמסכן כל מדינה דמוקרטית בעולם. שלטון מחליפים במדינה דמוקרטית בקלפי ולא באמצעות הצבא או המשטרה. באף מדינה דמוקרטית בעולם לא היו מעזים ולא מעלים על דעתם בשום אופן לזמן ראש ממשלה מכהן ולחקור אותו האם הוא קיבל בקבוקי יין, שוקלדים או סיגרים מחבר שלו".
שר התיירות יריב לוין הגיב לדברים ואמר כי: "הערב נחשף המהלך הבזוי לביצוע הפיכה שלטונית נגד רצון הבוחר. בושה וחרפה שהעד המרכזי נגד ראש הממשלה נתניהו הוא הפוליטיקאי יאיר לפיד שמנסה כבר שנים להחליף אותו בתפקיד. לפיד שהפסיד פעמיים בבחירות מנסה לכבוש את השלטון על ידי עדות חסרת מהימנות. אין ספק שהאמת תצא לאור והממשלה תמשיך להוביל את ישראל בדרך שלנו, ובהנהגתו הבוטחת של ראש הממשלה נתניהו".
שרת התרבות מירי רגב התייחסה להמלצות ואמרה כי: "אני לא מופתעת, אני לא מתרגשת מהמלצות המשטרה שהיו ידועות מראש ושכידוע אין להם כל תוקף משפטי.החידוש היחידי הערב – הוא חשיפת פניו האמיתיות של יאיר לפיד - פוליטיקאי כושל שהעדיף להצטרף למניפי הגיליוטינה ברוטשילד ולנסות להפיל את נתניהו ואת הליכוד בדרכים לא דמוקרטיות. פרסום זהותו כעד המרכזי הוא המסמר האחרון בארון הפוליטי שלו".
"נתניהו צריך ללכת"
בתגובה להמלצות המשטרה להעמיד לדין את ראש הממשלה בנימין נתניהו באשמת שוחד מרמה והפרת אמונים קורא המחנה הציוני: "על ראש הממשלה להודיע על נבצרות מיידית. אם לא יעשה כך על ראשי מפלגות הקואליציה לקבל את ההחלטה עבורו.
"המלצות המשטרה ברורות, קשות ונחרצות. ערב שבו משטרת ישראל ממליצה להעמיד לדין ראש ממשלה בישראל בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים הוא ערב קשה. המחנה הציוני מגבה הערב את חוקרי המשטרה, המפכ"ל וכל גורמי אכיפת החוק שלא נרתעו מלחקור ראש ממשלה. זהו אות כבוד לכולנו. נוכח המתקפה הפרועה נגד המשטרה אנו מגבים הערב את משטרת ישראל והמפכ"ל: המשיכו למלא תפקידכם ביושר".
"עוד ראש ממשלה הולך לכלא", כך אמרה ח"כ תמר זנדברג המועמדת לראשות מפלגת מרצ בתגובה להמלצות המשטרה, לפיהם מסתמן כי יש להעמיד לדין את נתניהו בתיקי 1000 ו-2000 בגין שוחד. "זה יום עצוב לדמוקרטיה. נתניהו איבד תוקף מוסרי לשלטונו ואם הוא לא מתפטר הערב, זהו יום בו כל אחד משישים ושישה חבריו לקואליציה צריך לקום ולומר – עד כאן. קום נתניהו והתפטר״, אמרה הח"כית.
ח"כ דב חנין (הרשימה המשותפת) הגיב וציין: "כשהמשטרה קובעת שראש הממשלה לקח שוחד אי אפשר לדעת אילו עוד קווים אדומים הוא יחצה שכל הכוח עדיין בידיו. ראש ממשלה שחשוד בשוחד חייב להשעות את עצמו מיידית. לנתניהו אין מנדט מוסרי וציבורי לקבל החלטות בנושא כלשהו החל מרגע זה".
ח"כ רוזין (מרצ) טענה כי "היועמ"ש צריך להפסיק להיות פחדן והססן ועליו לקבל החלטה. העם רוצה לדעת את האמת ורוצה שהאמת תצא לאור בית המשפט". עוד ציינה כי "עכשיו שהכל נחשף נתניהו בבעיה, כי הפעם הוא לא יכול להאשים את השמאל, הוא לא יכול לטעון שאלשיך הוא עוכר ישראל, או שמנדלבליט שובר שתיקה - כולם מינויים שלו ומקורבים אליו".
"עומק השחיתות מבהיל"
יו"ר סיעת מרצ ח"כ אילן גילאון הגיב להמלצות וציין: "זה צל כבד על ראש הממשלה, תפקודו וכושר קבלת ההחלטות שלו. לכן עליו להתפטר או לכל הפחות להודיע על נבצרות כדי לשקם את אמון הציבור בממשלה. כפי שאמר נתניהו עצמו בעבר 'ראש ממשלה לא יכול לכהן תחת חקירה'". עוד ציין גילאון כי בכוונתו לפנות ישירות לכל ראשי סיעות הקואליציה ולהציע כי תוקם לאלתר ממשלה חלופית ללא נתניהו.
ראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק, הגיב לדברים ואמר כי: "אלו שעות קשות ועצובות אך זהו גם רגע של אמת ורגע של מבחן לכולנו. התמונה העולה מסיכום תיקי 1000, 2000 מצמררת. עומק השחיתות שנחשפת, ועוד תיחשף - מבהיל וזה עוד טרם פרשיות 3000, 4000, ויתכן 5000. אין מקום להסתתר מאחורי דווקנות משפטית".
לפנינו קודם כל שאלה ציבורית ומוסרית. ככה לא נראה 'כלום', ככה נראה שוחד. ביבי, בהתייחסו לאולמרט, הטיב לתאר מדוע במצב כזה. אין ראש ממשלה מסוגל לתפקד ולשאת באחריות לניהולה ובטחונה של המדינה. על נתניהו להכריז מחר בבוקר על נבצרות. הליכוד וסיעות הקואליציה נדרשות לסכם מי יחליפו בשעת מבחן זו. מנדלבליט חייב להתעשת ולהחליף הילוך", הוסיף ברק.
ח"כ איציק שמולי (העבודה), ציין: "מתברר היום כי ה'אין כלום כי לא היה כלום' של ראש הממשלה הוא שקר גדול שגלגל נתניהו. היה גם היה שוחד בהיקפים דמיוניים וההאשמות כנגד ראש הממשלה חמורות בהיקפן ובעצמתן. לא ברור כיצד יוכל נתניהו להמשיך ולכהן בתפקידו כשעליו לנהל מערכה משפטית בסדר גודל כזה ועליו לשקול להכריז נבצרות. גם שותפיו לממשלה לא יכולים לשתוק עוד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
