הרב הראשי: "הפסיקו לומר את התפילה המיוחדת לירידת גשמים"

בשל הגשמים הרבים, הורה הרב דוד לאו לשליחי הציבור להפסיק לומר את תפילת "עננו" שנאמרת בעת בצורת • "זכינו ושערי שמים נפתחו", אמר הרב אך קבע כי אדם יחיד צריך להמשיך להתפלל לגשם

צילום: ידעאל ניצן/TPS ,
צילום: ידעאל ניצן/TPS

כמויות הגשמים העזות שירדו בשבועות האחרונים לא השפיעו באופן דרמטי על מצב הכינרת, אך כעת קובע הרב הראשי דוד לאו כי יש להפסיק לומר את תפילת "עננו", שנאמרת בעת עצירת גשמים. 

צילום: עמי בנטוב

בתחילת דצמבר קרא הרב לאו לציבור להתחיל לומר את התפילה, זאת בשל התחזיות שניבאו בצורת בשנה זו. חודש מאוחר יותר, בתחילת השנה הלועזית, הגיע הרב יחד עם חקלאים, תושבי קיבוצים ויישובים באזור, לאי בכנרת, וביצע שם תפילה מיוחדת למען הגשמים. "כעם אחד נייחל כולנו שנזכה להמשך חורף גשום וברכת שמים תהיה על כולנו", אמר לאחר מכן. 

כעת, קובע הרב הראשי, כי הגשמים העזים שירדו בשבועיים האחרונים הינם עילה להפסקת תפילת הגשמים. "ברוך השם זכינו ושערי שמים נפתחו ולכן יש להבדיל בין תפילת שליח הציבור לבין תפילת היחיד. על שליח הציבור להפסיק לומר תפילת "ועננו". אבל היחיד רשאי להמשיך כל עוד צריכים לגשמים. וככל בקשה פרטית שניתן לאומרה בשומע תפילה", אמר.

התפילה המיוחדת באי בכנרת בתחילת ינואר // צילום: גיל אליהו- ג'יני

עוד הוסיף הרב לאו והדגיש כי "אשר על כן, מכאן ואילך הציבור כבר לא יאמר את התפילה המיוחדת כנגד עצירת גשמים, ויכוונו בבקשתם בעת אמירת ברכת "ברך עלינו", והקדוש ברוך הוא ימשיך לשמוע לתפילותינו ויזכנו בגשמי ברכה."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר