"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פרשת ילדי תימן: הפרקליטות מסכימה לפתיחתם של 17 קברים
בקשת המשפחות התקבלה והעמדה הועברה לביהמ"ש לענייני משפחה בפ"ת • המהלך כבר קיבל עקרונית את אישור מועצת הרבנות לישראל • במסגרת החקירה: יילקחו דגימות DNA לבדיקת קשר
פתיחת קברים במסגרת הפרשה ב-1996 // צילום: קוקו // פתיחת קברים במסגרת הפרשה ב-1996 // צילום: קוקו

פרשת ילדי תימן: הפרקליטות מסכימה לפתיחתם של 17 קברים

בקשת המשפחות התקבלה והעמדה הועברה לביהמ"ש לענייני משפחה בפ"ת • המהלך כבר קיבל עקרונית את אישור מועצת הרבנות לישראל • במסגרת החקירה: יילקחו דגימות DNA לבדיקת קשר

נצחיה יעקב
, עודכן

התפתחות דרמטיתבפרשת ילדי תימן. פרקליטות המדינה מסרה הודעה לבית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה, לפיה היא מסכימה לבקשתן של 17 משפחות של יוצאי תימן, לתת צווים לפתיחת קברים ולביצוע בדיקות גנטיות לקשרי משפחה בינן לבין שרידי הגופות הנמצאות בקברים.

ההחלטה התקבלה תוך שימת לב לחשיבות הציבורית של חקר האמת בדבר מותם וקבורתם של קטינים יוצאי תימן, המזרח והבלקן שהודעה על מותם נמסרה לבני משפחותיהם בשנים שלאחר קום המדינה.

המהלך קיבל את אישורה של הוועדה לכבוד המת שמטעם מועצת הרבנות הראשית לישראל, בכפוף להתקיימותם של תנאים המאפשרים מבחינה הלכתית לבצע פתיחת קבריהם של ילדי תימן וביצוע בדיקות גנטיות.

בנסיבות העניין, הסכימה הפרקליטות כי יינתן צו לפתיחת הקברים ולקיחת דגימות DNA לשם עריכת בדיקות גנטיות לקשרי משפחה. הבקשה הוגשה בידי עו"ד ענת בינדר גלעדי מפרקליטות מחוז מרכז פלילי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...