פול בוקוז. שף המאה // צילום: AFP

אגדה בחייו: מת השף פול בוקוז

בוקוז נחשב לגדול השפים של צרפת ולחסיד "המטבח החדש" • גם נשיא צרפת מקרון ספד לו

העולם הקולינרי מבכה את מותו של מי שהוגדר לא פעם כשף המוביל של צרפת, פול בוקוז, שמת בסוף השבוע בגיל 91 בעיירת הולדתו סמוך לליון, לאחר שנאבק בשנים האחרונות במחלת הפרקינסון.

בוקוז עלה לגדולה בשנות ה-‭70‬ כאחד מחסידי שיטת ה-‭nouvelle cuisine‬ (מטבח חדש), ששמה דגש רב על בריאות וטריות, ובמידה רבה המציאה מחדש חלקים מהמטבח הצרפתי.

המסעדה שלו, שבאופן רשמי נקראת ‭ L'Auberge du Pont de Collonges ‬אך מוכרת יותר כמסעדת פול בוקוז, קיבלה שלושה כוכבי מישלן כבר בשנת 1965 בשל השילוב המוצלח של רכיבים טריים ויצירתיות תמידית.

בשנת ‭ ,1989‬מדריך‭ Gault&Millau ‬הגדיר את בוקוז כ"שף של המאה". גם המכון הקולינרי של אמריקה העניק לו כינוי זה בשנת‭ .2011 ‬

בוקוז, שנולד אל תוך משפחה שהתמחתה בבישול במשך כמה דורות, השלים את ההתמחות האמיתית שלו אחרי מלחמת העולם השנייה והפך עם השנים למורה ומדריך עבור שפים רבים.

נשיא צרפת, עמנואל מקרון, הספיד אותו אתמול ואמר כי בוקוז "היה תמצית הגסטרונומיה הצרפתית באמצעות הנדיבות שלו והכבוד שהעניק למסורת, אך גם בזכות החדשנות שלו".

בוקוז קיבל את אות הלגיון הצרפתי פעמיים. לאורך חייו ספג ביקורת בשל ההאדרה העצמית שלו, והן בשל אמונתו כי נשים אינן ראויות ליחס שווה במקצוע שלו. בשנת ‭ 1976‬אמר: "נשים מבשלות טובות, אך הן אינן שפיות טובות. נשים שרוצות להעתיק את מה שגברים עושים באופן שיטתי, בסופו של דבר מאבדות את נשיותן, ומה שאני הכי אוהב אצל נשים זה את נשיותן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...