רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו זכה היום (רביעי) לגל עצום של ביקורת מצד אוהבי בעלי חיים בעקבות דבריו כי אכל כלב בעת ביקור ממלכתי בווייטנאם. הזעם הפך למסע ביוש (שיימינג) ברשת ולגל ביקורת על מה שנתפס כחוסר רגישות וכפגיעה באחת מחיות המחמד האהובות ביותר בעולם המערבי.
על רקע גל הגועל הכללי החלטנו לחפש מאכלים נוספים שעלולים לגרום לתחושת גועל בקרב הישראלי הממוצע. יכולנו כמובן להתחיל בחרגולים או בארבה שנוהגים לאכול בארץ יוצאי תימן, אבל חיפשנו מאכלי אקסטרים שלא יותירו אתכם רגועים אל מול המסך.
עוגיות בתוספת צרעות
את התענוג הזה מצאנו ביפן, ארץ המאכלים הבלתי אפשריים, וכן מדובר בעוגייה מלאה בצרעות עם העוקץ שלהן במקום התוספת שיותר אהובה עלינו, עוגיות השוקולד צ'יפס. אגב מדובר בצרעות שלמות על העוקץ שלהן. ואנחנו שואלים האם העוקץ מוסיף חריפות למעדן או שהוא סתם תוספת דוקרת.
עוגיות בתוספת צרעות
גלגלי עין של דג טונה
רוצים לאכול את האוכל שלהם כשהוא מחזיר לכם מבט זועם בחזרה? ובכן זהו המאכל שאתם מחפשים והוא, איך לא, מגיע גם כן מיפן. האמת שבארץ שבה אוכלים דיונונים חיים ושאר דברים במצב צבירה חי, לאכול עיניים מתות זה כבר דבר די הגיוני. ועדיין לחתוך גלגל ענקי של עין שמביט אליך בינתיים זה די קריפי.
עיניים של טונה
שים לי עכביש מטוגן בצלחת
חוששים מעכבישים סובלים מארכנופוביה? אנחנו מציעים לכם לדלג על המאכל הבנאלי הזה שמגיע מהעיר סוקן בקמבודיה. הגעתם עד לכן? הכינו את הקיבה שלכם לעכבישי ענק מטוגנים. מדובר במאכל פופולרי ביותר בג'ונגלים של קמבודיה במסגרתו הילדים מטגנים את עכבישי הענק עם סוכר ומלח. אגב בעכבישים יש הרבה יותר בשר מאשר בחגבים והבעיה היחידה שלהם היא שהבטן שלהם מלאה בבוצה חומה המורכבת מביצים וצואה, בתיאבון.
ומה על תבשיל תולעי משי
אוהבים חטופים מאודים או מבושלים קלות? ובכן התבשיל הזה העשוי מתולעי משי שמנות וטעימות יענג אתכם. כך לפחות טוענים תושבי קוריאה הצפונית שזוללים את המאכל ומציינים כי יש לו טעם המזכיר את תותי העץ, העלים מהן ניזונות התולעים האלו.
סטייק תנין
אוהבים נעליים מעור של תנין? אתם כנראה מוכנים גם למעדן הבא העשוי מבשר תנין. כן, אנחנו רגילים לראות תנינים בספרי אפילו יש לנו נחל שנקרא נחל התנינים שמאכלס בעיקר צבים, אבל בעולם בעל החיים הטורפני והמפחיד הזה נחשב למעדן תאווה. עיקר האכילה של בשר התנין נעשית אחרי עיבוד ומקובלת במדינות רבות סביב הגלובוס. אנחנו רק נזכיר שהתנין הוא חיה מוגנת בישראל.
סטייק תנין
ההופעה של כוכב הים בצלחת
הם קוצניים, נראים לא אסתטיים במיוחד ומכוסים בקוצים, ועדיין בסין כוכבי ים נחשבים למעדן אמיתי. לא, לא נותנים ביס בכיסוי הקוצני אלא חותכים רגל, מקלפים את העור ונחשפים לבשר הירוק והטעים. אנחנו רק מקווים שכוכב הים לא יתחיל לחיות שוב אצלכם בבטן.
הופעתו של כוכב הים
לב של קוברה
רוצים להרגיש חזקים במיוחד? כאלה שארס של אחד הנחשים המסוכנים ביותר בעולם לא מרשים אתכם. קבלו את המאכל הבא: חותכים נחש קוברה, מוציאים ממנו את הלב בעודו פועם ואת התענוג הזה שמים בכוס מלאת דם קוברה. ככה בעוד שהמאכל ממשיך להוציא ולהכניס דם אתם מנשנשים את המתאבן הזה ומרגישים בטח נפלא. לנו לא נותר אלא להגיד בתיאבון.
תינוקות תמנון חיים
רוצים את האוכל שלכם חם וחי? המעדן הזה מדרום קוריאה הוא בדיוק מה שאתם צריכים. מדובר כאן בזרועות תמנונים תינוקיים שעדיין חיות ונעות לכם בצלחת פשוטו כמשמעו. באופן הזה אין שום צורך לברר האם המאכל טרי פשוט כי הוא עדיין חי.
שרימפסים חיים שיכורים
שרימפס נתפס כמעדן תאווה אלא שבדרך כלל נהוג לבשל אותו במים רותחים (גם כן לא פרקטיקה הומנית במיוחד) כדי להרוג אותו וכן להרוג את הטפילים המסוכנים שיכולים לחיות בו. אלא שיש החושבים שככה אנחנו מפסידים את כל הכיף שבאכילת אוכל חי באמת.
בשביל מי שרוצים את הדבר האמיתי מציעים הסינים מנת שרימפסים חיים שהושקו במשקה חריף הנקרא בייג'יו. ככה הסרטנים מגיעים אליך לצלחת המומים מהחריפות אך עדיין נעים כך שתוכל להנות מהמרדף החי אחריהם. אחר כך תוכל לתלוש עם השיניים את הראש ולמצוץ את התוך הטעים.
שקי זרע של דג קוד
יפן היא מדינת אי הנשענת בכבדות על דגי ים. לכן לא מפתיע לגלות מאכלים רבים הבנויים על דגים. בין המאכלים האלו תוכלו לקבל גם שקי זרע של דגי קוד. שקי הזרע האלו רכים ונימוחים בפה כמו חמאה וניתן לטגן אותם ברמות שונות מנע ועד וול דאן, בחירת השף.
מרק עוברי אדם
כן כן הגענו למקום הכי קריפי בעולם. אמנם הקניבלים אוכלים בני אדם כבר אלפי שנים אבל נראה לנו שהמרק הזה שמטרתו לחזק את כוח הגברא הוא משהו שיפתיע גם אותם. מקורו של מרק עוברי האדם הוא בסין, שם מבשלים את העוברים המתים עם בשר תרנגולות למשך 8 שעות. מטרת המעדן היא אגב לחזק את כוח הגברא של האוכלים. אנחנו כמובן נחסוך לכם את התמונות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו