סערה בעולם הערבי סביב התקיפה שביצעה ישראל לכאורה בסמוך לדמשק בירת סוריה: כלי תקשורת הנאמנים למשטר בסוריה הפיצו את הידיעה כי התקיפה הישראלית בוצעה בסיוע ערב הסעודית.
הידיעה, שהופיעה לראשונה בעמוד החדשות "דמשק עכשיו" טוענת כי ישראל עשתה שימוש במודיעין סעודי במטרה לבצע את התקיפה. באתר אף נכתב כי משרד החוץ הסורי טוען כיף "ישראל ובנות בריתה לא יצליחו להגן בתקיפותיהם על בעלי בריתם במדינה".
בתוך כך, כלי תקשורת בעולם הערבי מגלים פרטים חדשים על התקיפה הישראלית לכאורה בסוריה. האתר הסעודי אילאף דיווח מפי גורמי מודיעין ערבים כי תקיפת התקיפה התמקדה בבסיס צבאי סורי ומחסני אמצעי הלחימה בעיירה אום קוטייפה בפרברי מזרח דמשק. על פי האתר, התקיפה התבצעה לאחר שהמשאיות שהגיעו מאירן דרך עיראק לסוריה פרקו בבסיס טילים ארוכי טווח ואמצעי לחימה מתקדמים.
בדיווח באתר הסעודי נמסר עוד כי השיירות שיצאו מאירן היו נתונות במעקב מתמיד של ארגוני מודיעין ישראלים ואזוריים, רמיזה למעורבות של מדינות נסופות בתקיפה. יש להדגיש כי בדיווחים בסוריה ובלבנון נטען כי חיזבאללה העביר למורדים החותים בתימן טילים ארוכי טווח אותם הם שיגרו לערים ובסיסי צבא סעודים.
בחודשים האחרונים, מאז רשם אסד ניצחון בקרב על סוריה, החלה התבססות איראנית במדינה, מה שמטריד את גורמי הביטחון בישראל.
לפני כחודש דווח גם כן בתקשורת הערבית כי ישראל הפציצה תשתית איראנית ומבנים במתחם של הצבא הסורי בפרבר הצפוני של דמשק אל-קיסווה, כ-50 ק"מ מרמת הגולן. לפי הדיווחים, בחודשים האחרונים נעשו במקום עבודות תשתית לצורך הסבת האתר לשימוש של כוחות איראן וחיזבאללה בסוריה.
התקיפה הזו בוצעה אחרי חודשים ארוכים שבהם ישראל הבהירה כי לא תשב מנגד לנוכח המאמצים האיראניים להקים בסיסי קבע בסוריה. מסרים ברוח זו הועברו בדרכים דיפלומטיות למנהיגי המערב והאזור, והדברים אף נאמרו פומבית על ידי ראש הממשלה ושר הביטחון. נראה שהמסר המבוקש לא הופנם בצד השני; איראן לא רק שלא הפסיקה את הפעולות להקמת המתחם שלה בבסיס אל־כיסווה, אלא אף האיצה אותן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
