"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המדינה חזרה בה: צווי ההריסה למבני הבדואים ליד מעלה אדומים לא ימומשו
מיליונים הושקעו בתוכנית שנועדה ליישב את אנשי שבט ג'יהאלין במבנים מוכרזים • אלא שכעת ההידברות עימם נפסקה • הסיבה: לחץ שהפעילה עליהם הרשות • "רגבים": "המדינה נכנעה לאיומים"
ג'יהאלין מערב, השטח שאליו אמורים לעבור הבדואים | צילום: רגבים

המדינה חזרה בה: צווי ההריסה למבני הבדואים ליד מעלה אדומים לא ימומשו

מיליונים הושקעו בתוכנית שנועדה ליישב את אנשי שבט ג'יהאלין במבנים מוכרזים • אלא שכעת ההידברות עימם נפסקה • הסיבה: לחץ שהפעילה עליהם הרשות • "רגבים": "המדינה נכנעה לאיומים"

אפרת פורשר
, עודכן

המדינה השקיעה מיליונים בפיתוח תשתיות ומגרשים בתוכנית "ג'יהאלין מערב" כדי להעביר לשם, בחינם, את הבדואים שהתיישבו ללא היתר בשטח המוכרז של מעלה אדומים והצהירה על כוונתה לפעול בהקדם למימוש צווי ההריסה של המבנים הבלתי חוקיים.

בחודש שעבר חזרה בה המדינה והודיעה כי לא תממש בשלב זה את צווי ההריסה. הסיבה: לחץ שהפעילה הרשות הפלשתינית על הבדואים הביא להפסקת ההידברות עם נציגי המינהל האזרחי והמגרשים החדשים נותרו שוממים. כך נודע ל"ישראל היום".

כ־70 משפחות בדואיות משבט הג'יהאלין מתגוררות בשטח G שבין מעלה אדומים להתנחלות קידר. במשך השנים ניסתה המדינה למצוא לבדואים פתרונות ולהסדיר את התיישבותם, האחרון שבהם מכונה "ג'יהאלין מערב".

מדובר בשטח שהוכשר בין אבו דיס לכפר ג'יהאלין מרכז בהשקעה של מיליונים.

במקביל, התקיימה הידברות בין המינהל האזרחי לנציגי הבדואים, אשר היה נראה כי הם מעוניינים לעבור ליישוב החדש ולבנות את בית הקבע. בינתיים החליטה המדינה לא לממש את צווי ההריסה, אך הודיעה, גם בבג"ץ, כי הצווים ימומשו מייד לכשתסתיים הכשרת השטח החדש.

אלא שלפני כמה חודשים הופסקה ההידברות בשל לחץ שהפעילה הרשות הפלשתינית על הבדואים שלא לעזוב את האזור שבו הם יושבים, וזאת משיקולים אסטרטגיים שכן המקום מהווה חלק מהתוכנית הפלשתינית להקמת המדינה הפלשתינית העתידית בעלת רצף טריטוריאלי מצפון ועד דרום.

עו"ד אבי סגל, מתנועת רגבים, אשר עתירתה לפינוי הבדואים נדחתה, אמר כי "המשמעות היא שהמדינה נכנעה לאיומי הרשות הפלשתינית".

מהמינהל האזרחי נמסר: "לעותרים תינתן האפשרות לפנות לרשויות בבקשה להסדרת המבנים, אשר תיבחן לגופה. בעקבות זאת העתירה נמחקה".

ממתפ"ש נמסר: "המנהל האזרחי הוציא צווי אכיפה נגד מקבץ בניה בלתי חוקית הממוקם במתחם G, בין מעלה אדומים לירושלים. תושבי המקבץ עתרו לבג"ץ בבקשה למנוע את אכיפת המבנים. במהלך ההליכים המשפטיים הוצע לתושבים לעבור לגור באופן חוקי בתחומי תכנית ג'הלין מערב, אולם הם סרבו לכך. לאחרונה עדכנה המדינה כי ההצעה אינה רלוונטית עוד. יחד עם זאת, לעותרים תינתן האפשרות לפנות לרשויות בבקשה להסדרת המבנים, אשר תיבחן לגופה לאחר הגשת כלל המסמכים הדרושים לשם כך. בעקבות זאת, נמחקה העתירה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...