"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
גביע המדינה: מכבי ת"א התקשתה, בני יהודה בחוץ
הצהובים הובכו במשך 70 דקות על ידי בני ממב"ע, אך העפילה לשלב הבא (0:3) • ביום שישי: בני יהודה המחזיקה בתואר הודחה בפנדלים על ידי הפועל ר"ג • כפ"ס הדיחה את מכבי פ"ת ונתניה הזיעה בדרבי
צילום: אלן שיבר // שחקני מכבי ת"א. התקשו מול היריבה מליגה ב'

גביע המדינה: מכבי ת"א התקשתה, בני יהודה בחוץ

הצהובים הובכו במשך 70 דקות על ידי בני ממב"ע, אך העפילה לשלב הבא (0:3) • ביום שישי: בני יהודה המחזיקה בתואר הודחה בפנדלים על ידי הפועל ר"ג • כפ"ס הדיחה את מכבי פ"ת ונתניה הזיעה בדרבי

שי ארציליאב נחמני
, עודכן

נשארו עם המחמאות.האיש עם הכי הרבה עבודה בימים הקרובים בבני ממב"ע יהיה הפיזיותרפיסט, אם הקבוצה מחזיקה אחד כזה במשרה מלאה. השחקנים של ווג'די קיש ראויים לכל המחמאות על המאמץ ההרואי שלהם מול מכבי ת"א, שאותה הצליחו לתסכל במשך 70 דקות עד לשער הראשון של ברק יצחקי.

אלה היו 70 דקות די מביכות של סגנית האלופה, שאמנם שלטה, אבל לא באמת איימה על השער של אייל וקראט בן ה־44. ג'ורדי קרויף, שדיבר בשבוע שעבר על כך שצריך לכבד כל יריבה גם אם היא מליגה ב', נתן מנוחה לכמה שחקני הרכב ראשון, אך עדיין ה־11 שעלו הערב (ש') היו חייבים להכריע את המשחק במחצית הראשונה.

בהפסקה זעם קרויף על שחקניו, שהבינו שהם לא רוצים להיות חתומים על השפלה ועשו את העבודה עם שערים של יצחקי, שוינפלד ודוידזאדה. "צריך להוריד בפניהם את הכובע, הם נתנו פייט אדיר", אמר יצחקי בסיום והודה: "היכולת הזאת לא תספיק לנו מול נתניה".

הפתעה לא מפתיעה.הפועל ר"ג כבר הוכיחה יותר מפעם שבגביע היא מסוגלת לנצח כל קבוצה, כך שההעפלה שלה לשמינית הגמר לא אמורה להפתיע אף אחד. עם זאת, מכיוון שהאורדונים הדיחו מהמפעל את בני יהודה - מחזיקת הגביע למי ששכח, וקבוצה שנמצאת במומנטום חיובי בליגת העל - מדובר לחלוטין בהפתעה.

שחקני ר"ג חוגגים. קבוצת גביע טיפוסית // צילום: דני מרון

יוסי אבוקסיס לא זלזל ביריבה מהלאומית והציב את ההרכב החזק ביותר שלו, אבל הכתומים לא הצליחו להציג עדיפות ו־120 דקות חלפו להן ללא שערים. בדו־קרב הפנדלים אמיליוס זובאס אמנם עצר שתי בעיטות, אבל החמצות של מתן חוזז ודן מורי השאירו את ר"ג בתמונה. סתיו פיניש, שרק במאי האחרון כבש את הפנדל המכריע שהביא לבני יהודה גביע היסטורי, שלח הפעם את הבעיטה החמישית והמכרעת החוצה, ומחזיקת הגביע מצאה עצמה מחוץ למפעל הרבה יותר מוקדם מהצפוי אחרי הפסד 3:2 בפנדלים.

בדרך לזעזוע?יש שתי תמונות משחק מהניצחון בפנדלים של הפועל כפ"ס מהלאומית על מכבי פ"ת מליגת העל. הראשונה נקלטה עוד במהלך המשחק, כשהקהל של פ"ת לא חסך ביקורת מהמאמן ואקס כפ"ס, שרון מימר. אבי לוזון - אין צורך להציג - ירד מהיציע ונעמד בין האוהדים למימר, שעמד על הקווים - סצנה שלא היתה מביישת סרט שצולם בנאפולי ושהעידה יותר מכל על העתיד הלא ורדרד של מימר במלאבס.

בן וייצמן חוגג עם שחקני כפ"ס. שוער עם עתיד מבטיח // צילום: אלן שיבר

התמונה השנייה היתה אחרי דו־קרב הפנדלים (0:0 אחרי 120 דקות), כשהבעלים של כפ"ס, יצחק שום, חיבק באהבה את השוער הצעיר בן ויצמן, שעצר שני פנדלים בדרך לניצחון 2:4 ענק. כפ"ס גידלה לא מעט שוערים בעבר הרחוק, וויצמן עשוי להיות היהלום הבא אם רק ייתנו לו מספיק הזדמנויות ויקבלו בסבלנות גם את הטעויות שלו.

הביאו את הדרבי.הדרבי של צפון השרון בין הפועל חדרה למכבי נתניה עמד בכל הציפיות. 2:2 נהדר בהארכה, אחרי 1:1 ב־90 דקות בין שתי קבוצות מפוצצות באנרגיה וברצון להוכיח מי המלכה של האזור.

אסי גומה הפתיע עם שער לחדרה (12), אבל עדן שרם הרגיע את אוהדי נתניה במחצית השנייה (60). בהארכה אוהד קדוסי הזכיר לכולם שעוד יש לו שפיץ בנעל (97), אבל דיא סבע השווה מהר (113) ושלח את כולם לנקודה הלבנה. שם נתניה כבר שייטה על אוטומט בדרך ל־1:4 שהעלה אותה לשמינית.

דיא סבע. הוביל את המשחק לבעיטות הההכרעה משם נתניה העפילה

טיילו בגשם.בניגוד לרוב המגרשים שסבלו מאוד מהגשם ביום שישי, המגרש בנתניה, שם אירחה הפועל רעננה את "ניר" רמה"ש, דווקא שרד יפה את הסופה.

למרות מצבה של המארחת בליגת העל, האורחת מהלאומית לא באמת היוותה איום רציני, וכבר במחצית הסיפור נגמר אחרי יתרון 0:2 מבטיח. במחצית השנייה אבוחצירה כבש את השלישי וטייל עם רעננה לשלב הבא.

הפסד מכובד.הפועל כאוכב מליגה ב' החזיקה 50 דקות נטו בביצה ברמלה, כשהיא ביתרון מפתיע ומוצדק של 0:1 על הפועל מרמורק מהלאומית. השער של נאסר סוהיב (10) אמנם נתן תקווה לכאוכב, אבל במחצית השנייה הסדר הושב מחדש כשגיא משפתי וצמד של ניראל מחפוד העלו את המרמורקים לשמינית.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...