"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המדינה תובעת 4 מיליון שקל מהורג החייל יפתח גריידי
משרד הביטחון הגיש תביעה על סך 4 מיליון שקל נגד בן גניש שהרג את יפתח גריידי • בנוסף נתבעו מעורבים נוספים באירוע • זהו מהלך המשך לתביעה הפלילית בה נגזר על גניש 15 שנות מאסר
יפתח גריידי

המדינה תובעת 4 מיליון שקל מהורג החייל יפתח גריידי

משרד הביטחון הגיש תביעה על סך 4 מיליון שקל נגד בן גניש שהרג את יפתח גריידי • בנוסף נתבעו מעורבים נוספים באירוע • זהו מהלך המשך לתביעה הפלילית בה נגזר על גניש 15 שנות מאסר

שלומי דיאז
, עודכן

פרקליטות מחוז מרכז הגישה היום (רביעי) תביעה אזרחית נגד בן גניש, שהורשע בהריגתו שליפתח גריידיומעורבים נוספים בפרשה. מדובר בתביעה תקדימית על סך כארבעה מיליון שקלים שהוגשה באמצעות עו"ד ברוך בריזל. זוהי תביעת המשךלהליך הפליליבמטרה להחזיר למדינה את הכספים ששולמו וישלומו למשפחתו של החייל המנוח.

החייל יפתח גריידי נדקר למוות בשנת 2014 בזמן שבילה במועדון לילה. לאחר מכן הוגש הורגש בן גניש בהריגתו, ונגזרו עליו 15 שנות מאסר. בנוסף שלושת חבריו, ששהו איתו בעת האירוע, הורשעו בעבירה של אי מניעת פשע. בנוסף נתבעים חברת השמירה, שהייתה אמונה על סידורי הביטחון במועדון הלילה "שש" ברעננה, וכן בעלי המועדון, בשל כך שרשלנותם תרמה להתרחשות.

זירת הרצח במועדון "שש" ברעננה // צילום: עמי שומן

"על פניו תביעה זו מתמקדת במישור הכספי גרידא. יחד עם זאת, אין בענישה הפלילית ובתביעה זו כדי להלום את חומרת ביצוע פשע נתעב ומזוויע שכזה, אשר קיפד חייו של צעיר מבטיח על לא עוול בכפו, פשע שלא זו בלבד שראוי לכל גנאי אפשרי אלא שגם מהווה אסון משפחתי לכל דבר ועניין", נכתב בתביעה. "המדינה מכוח האמור לעיל, זוקפת לתביעה זו, הגם שהיא כספית, חשיבות ציבורית מן המעלה הראשונה".

מפרקליטות מחוז מרכז נמסר: "במקרה זה בו נהרג לוחם חטיבת גולני, יפתח גריידי המנוח, נעשה כל מאמץ על מנת למצות את הדין בראש ובראשונה עם הדוקר, כמו גם עם מעורבים נוספים באירוע. הפרקליטות רואה חשיבות רבה בשימוש בכלים אזרחיים כמשלימים להליך הליבה הפלילי, לצורך הגנה על קשת האינטרסים הציבוריים והנפגעים הרבים, הישירים והעקיפים, בגין מעשי עוולה ואלימות חמורה. רשויות אכיפת החוק יתמידו בשימוש בכלים אלה ללא לאות במקרים דומים בעתיד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...