"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
צה"ל השמיד מנהרה שחדרה מאות מטרים לשטח ישראל
חודש וחצי לאחר השמדת מנהרת הג'יהאד האסלאמי, הצלחה נוספת בגבול עזה • צה"ל זיהה, איתר והשמיד הלילה מנהרה של החמאס, שחדרה עמוק לשטח ישראל, בין שני יישובים • "השיטה שלנו מביאה להישגים משמעותיים", אמר דובר צה"ל
מבט מבפנים על המנהרה // צילום: דובר צה"ל // מבט מבפנים על המנהרה // צילום: דובר צה"ל

צה"ל השמיד מנהרה שחדרה מאות מטרים לשטח ישראל

חודש וחצי לאחר השמדת מנהרת הג'יהאד האסלאמי, הצלחה נוספת בגבול עזה • צה"ל זיהה, איתר והשמיד הלילה מנהרה של החמאס, שחדרה עמוק לשטח ישראל, בין שני יישובים • "השיטה שלנו מביאה להישגים משמעותיים", אמר דובר צה"ל

גדי גולן
, עודכן

הותר לפרסום:צה"ל ניטרל הלילה (שבת) מנהרה התקפית שחדרה כמה מאות מטרים לשטח ישראל ממרחב חאן יונס,ברצועת עזה. המנהרה נחפרה על-ידי ארגון חמאס, וחצתה את שטח הגדר לפני כמה חודשים. בשבועות האחרונים היא אותרה על ידי צה"ל הודות לאמצעים טכנולוגיים מתקדמים, בשילוב עם מודיעין ויכולת מבצעית.

המנהרה שנחפרה הייתה בשלבי בנייה מתקדמים מאלה שלהמנהרה שנחשפה לפני מעט יותר מחודשוהייתה שייכת לג'יהאד האסלאמי. פתח המנהרה, שעדיין לא הושלם, היה בשטח חקלאי, ומרוחק כק"מ מכל יישוב ישראלי. נטרול המנהרה במהלך הלילה היה נטרול שקט וקרקעי, בשונה משיטת הנטרול של המנהרה הקודמת. הנטרול לא נשמע ברחבי הרצועה.

העבודות לאיתור המנהרה בעוטף עזה // צילום: ניקי גוטמן

"פרויקט המנהרות של חמאס ספג הלילה מכה קשה", אמר דובר צה"ל, תת-אלוף רונן מנליס. "בשבועות האחרונים עסקנו באיתור מדויק של המנהרה, שלטנו במנהרה באופן מלא, והלילה נטרלנו אותה באופן סופי".

בצה"ל הדגישו אתמול עוד כי כל נטרול המנהרה נעשה בשטח ישראל, ולא בשטח הפלשתיני. תא"ל מנליס ציין עוד כי לא מוכרים נפגעים פלשתינים ששהו במנהרה בעת הנטרול.

הטכנולוגיה הישראלית חושפת את המנהרות // צילום: דובר צה"ל

"יש לנו שיטה, שיטה שלוקחת זמן, אבל היא מביאה להישגים משמעותיים", אמר תא"ל מנליס, והדגיש: "המנהרה לא איימה על יישובים ישראלים, הייתה מרוחקת כק"מ מכל יישוב". עוד ציין כי "מדובר בהפרה בוטה וברורה של הריבונות הישראלית. חמאס אחראי על כל מה שיוצא מהרצועה - אוויר, ים, יבשה ותת קרקע. לא נאפשר הפרת ריבונות מכל סוג. נפעל בנחישות מול פרויקט הדגל של חמאס. אני ממליץ שכל מי שבוחר להפר ריבונות ישראלית ייקח בחשבון שהוא ישלם על זה. המנהרות יהפכו למלכודות מוות".

בשלב זה, אומרים עוד בצה"ל, לא נמצאו אמצעי לחימה במנהרה, אך היא טרם נסרקה לאורכה. לפי תא"ל מנליס, המנהרה הייתה בסטנדרט מתקדם מאוד, שכלל קשתות, מערכות תקשורת ועוד. "חמאס מייחס למנהרה חשיבות גדולה מאוד. הצד השני חושד מזה מספר ימים שאנו אוחזים במנהרה", אמר. "המנהרה התגלתה הודות לשילוב של טכנולוגיות, שחלקן שימשו אותנו גם למנהרה הקודמת. זו שיטה שלוקחת זמן, אבל היא הביאה ותביא להישגים משמעותיים".

מנהרה מתקדמת ביותר // צילום: דובר צה"ל

עוד ציין הדובר כי אין קשר בין אירועי סוף השבוע האחרון לבין חשיפת המנהרה הלילה, והדגיש כי עם איתורה המלא של המנהרה לפני מספר שבועות, נקבעה דרך הפעולה, כמו גם מועד הנטרול והפרסום.

"עיתוי החשיפה נבע משיקולים מבצעיים, אין קשר בין האירועים", אמר תא"ל מנליס והוסיף: "מה יקרה מפה? הנבואה ניתנה לקמ"נים (קציני מודיעין) ושוטים. בהבנה שלנו, באופן שבו המנהרה סוכלה בשטחנו, האירוע לא אמור להביא לשינוי בשגרת החיים בדרום. אנחנו ערוכים לתרחישים אפשריים".

חשוב לציין כי המנהרה התגלתה במקום שעדיין לא הונח בו המכשול התת-קרקעי שמוצב בימים אלה מסביב לרצועה. "אנחנו עושים מאמץ כדי לזרז את הדברים, בפריסת הטכנולוגיות, ובזירוז התהליכים. עובדים בכל הכוח כדי שתהיה חבילה שלמה של יכולות", אמר תא"ל מנליס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...