מהפכה בעולם הספרות: כתיבה בהשראת טיולי העצמה ביעדים אקזוטיים

יציאה למסע במבחר של יעדים אקזוטיים ומעוררי השראה וגירוי בלוטת היצירה, שתביא לכתיבת רב מכר פוטנציאלי. את הקונספט בנה עמית אופיר, הבעלים של הוצאת "רב מכר", שהוא עצמו כבר מכר למעלה ממיליון עותקים של ספריו. הגישה החדשנית מתאימה לא רק לסופרים, אלא גם לבעלי עסקים וליזמים עם תשוקה להעלות על הכתב את סיפורם האישי

צילום: //

בשיתוף ברק רום

את שנת הטיולים הנוכחית שלו סיכם עמית אופיר אחרי שני מסעות מרגשים - באיסלנד ובנפאל. היעד האחרון היה גם סימלי עבורו. “רציתי לגעת באוורסט”, הוא אומר, “להיות על גג העולם ולסכם בכך את השנה שעברתי”.

בתחילת 2017 הציב לעצמו אופיר מטרה - לבקר בעשרה יעדים אקזוטיים. בואו נספור - זה החל בדרום אפריקה, המשיך אל האיים האזוריים, עבור דרך איטליה, ספרד, זנזיבר, קפריסין, וייטנאם, גרמניה ורוסיה. יחד עם איסלנד ונפאל זה יוצא אחד-עשר, אבל הוא לא מתלונן, רק מחייך בסיפוק.

17 שנה אחרי שהוציא לאור את ספרו הראשון, בשנת 2000, אופיר עדיין מלא תשוקה לטיולים ולכתיבה ומוציא לאור עוד ועוד ספרים, שמסייעים לאנשים רבים ברחבי העולם ונמכרו בעשרות מדינות בעשרות שפות. במהלך השנים הללו הקים בשתי ידיו הוצאת ספרים משלו – “רב מכר” - בעזרתה הוא לא רק מוציא לאור את ספריו שלו, אלא נותן בית לסופרים, לאנשי עסקים וליזמים, שמעוניינים לעבור חוויה יוצאת דופן ולהוציא לאור ספר בעל פוטנציאל הצלחה, בין שיהיה על סיפורם האישי ובין שיספר על הצלחתם בתחום המקצועי. כל הז’אנרים מקובלים.

“בניתי מתודה מיוחדת שמאפיינת את הוצאת ‘רב מכר’, שמעניקה לכותבים ליווי האישי ואת תהליך ההוצאה לאור, כשאני מסייע להם ליצור ספרים שיעוררו השראה. לצורך זה הגיתי סוגים שונים של מסלולי טיול - מסעות ביעדים אקזוטיים, טיולים בעלי אופי התנדבותי שנועדו לשרת מטרות נעלות - כמו שמירה על הסביבה, תמיכה בקהילה, סיוע לבעלי חיים המצויים בסכנת הכחדה, הקמת בתי ספר במדינות באפריקה. כל אלה הן חוויות יוצאות דופן ומעצימות, שמאפשרות לכותב לצאת משגרת חייו ולכתוב ספר בכל תחום שיבחר, מזווית אישית של חוויה והתנסות. (המסעות הללו הם בשיתוף חברת “גו אקו” ועוד חברות”.

אופיר מדגיש את הבידול ואת היתרונות של הוצאת “רב מכר” במסלולים שהוא מציע. “הוזלתי דרמטית את העלות להוצאה לאור של ספר, שהוצאות ספרים אחרות גובות עבורו עשרות אלפי שקלים. עוד יתרון של עבודה עם ההוצאה שלי הוא היכולת לזכות בליווי אישי שלי לאורך תהליך הכתיבה. זה מסייע לתהליך כתיבת הספר, מעניק לכותב אפשרות לבחירות טובות יותר, מאשר אם היה כותב בעצמו. הליווי משלב בחירת נושא, עבודה משותפת על התכנים, על אופי הספר והמבנה שלו וכמובן ליווי גם בהפקה ובהוצאה לאור. יצרתי קורס אינטרנטי שמסייע לכותבים לאורך כל שלבי הכתיבה, עם שיטות עבודה מגוונות, טמפלטים וסרטוני הדרכה. התוצאה היא ספר איכותי בהרבה, מאשר ספר שנכתב ללא ליווי. חיוני גם שנושא הספר יהיה בעל פוטנציאל למכירה. כל מטרת הליווי היא למנוע מהכותבים לטעות, למזער את הסיכונים ולמקסם עבורם את הרווחים. חשוב לציין שאנחנו מומחים לא רק בתחום הכתיבה, אלא גם בשיווק, ובמיוחד עבור מי שמבקשים שהספר שלהם יקבל ייצוג בעוד מדינות בעולם”.

הקונספט של הוצאת הספרים “רב מכר” הוא שונה ומיוחד בקרב הוצאות הספרים. “בשונה מכל ההוצאות לאור שמסכימות לקבל את כתב היד המוכן ולהתרכז רק בשלב ההפקה, ב”רב מכר”, אנחנו מעניקים לכותבים ליווי צמוד לאורך כל התהליך. יש כמה מסלולים להוצאה לאור והנחשק מכולם הוא כמובן זה המשלב את הכתיבה במסע מעורר השראה. טיול כזה הוא אחד השלבים החשובים ביצירה, כיוון שהוא מספק לסופר ניתוק משגרת היומיום בארץ, ומכל הסחות הדעת הקשורות בעבודה ובמשפחה. יש פה הזדמנות להתחבר למי שאתה, לתשוקות שלך ולכתוב מתוך חוויה אישית ובלתי שגרתית. לספר כזה יש טווח הצלחה הרבה יותר גדול”.

אחת הדוגמאות להצלחה כזו היא נעמה סקג’ו-נאור, עצמאית המלווה בעלי עסקים המבקשים לפתח את העסק שלם ולהתמתג. היא מוערכת כמנטורית ליצירת חיים מתוך תשוקה. “השנה החליטה נעמה להצטרף אלי לטיול באיטליה. כוונתה היתה לכתוב ספר על השיטה שפיתחה במהלך הקריירה שלה, שנקראת “מודל ארבעת המפתחות”. היא ביקשה לכתוב ספר מיוחד, שיחבר את סיפורה האישי עם המודל שבנתה.

“יצאנו למסע באיטליה בו שכרנו רכב ונסענו לאורך עשרה ימים מנאפולי לסיציליה. זה היה מסע עמוס חוויות. דיברנו על המון נושאים, החל מחייה האישיים ועד לקריירה האישית שבנתה. המסע היה מעורר השראה ועוצמתי וסיפק לשנינו תובנות רבות, שבאו לידי ביטוי גם בהבנת העסק שלה וגם בכתיבה. כבר תוך כדי המסע החלה בכתיבת הספר הראשון בסדרה. בחצי השנה האחרונה התמוגגתי כאשר ראיתי איך  חייה השתנו לחלוטין, גם אישית וגם בפן העסקי. סיפוק אדיר להיות שותף להצלחות של הלקוחות שלי. כעת יצא לאור ספרה “גם דגים יכולים לרקוד סמבה”. ספר מרתק ומעורר השראה, גם לבעלי עסקים וגם לשכירים. בספר יש תובנות רבות וכלים מעשיים כיצד לחיות חיים של תשוקה, להתחבר למקורות התשוקה הפנימיים שלהם ולהגשים את החיים שעליהם אנשים חולמים”.

שנת הטיולים מעוררי ההשראה של אופיר הסתיימה בצמד מסעות לאיסלנד ולנפאל. “אנחנו נמצאים כעת בתקופה הטובה ביותר לבקר באיסלנד”, הוא אומר, “זה קורה בעיקר בזכות חברת התעופה האיסלנדית (Wow Air ), שהכניסה לתפריט טיסות לואו-קוסט ובכך הפכה את אחד היעדים הנחשקים והאקזוטיים על פני הגלובוס לזמין ובמחירים סבירים. המשלחת שלנו היתה מהחלוצות במסע כזה, שעד כה היה פנטזייה יקרה מדי עבור ישראלים. ביקרנו בהרי געש פעילים, צפינו באורות הזוהר הצפוני והנוף הזכיר לא פעם כוכבים אחרים. חוויה ייחודית היתה לנו כשהגענו אל הלגונה הכחולה - BLUE LAGOON, המקום מדורג בין 25 המרחצאות החמים המופלאים בעולם. בעלי המקום, שהתוודעו לעובדה שיש בכוונתי לכתוב ספר על חוויותי במדינה, עזרו לנו בכל מה שביקשנו, הדריכו אותנו וסיפרו לנו ממקור ראשון על ההסטוריה של המקום.

גם במקומות נוספים שבהם ביקרנו זכינו לקבלת פנים חמה ושיתוף פעולה שחימם את הלב. במיוחד אמורים הדברים בהנהלת מלון איון, Ion Hotel, שהתרגשו להיות חלק מהספר שייכתב. המלון הוא יצירה אדריכלית מטורפת - כולו חלונות ענק וניתן לחזות מתוכו בתעלולי האורות של הזוהר הצפוני. חוויה נדירה ועוצרת נשימה.

“לשיתופי פעולה זכינו גם מצד Hotel Reykjavik, Skálakot Lodge, Mercury Grail, Vesturhus Hostel, Lava Centre, Secret Lagoon,  Whales of Iceland,Saga museum ועוד בעלי עסקים, ששמחו על האפשרות להיות חלק מהספר, שיגביר את המודעות למדינה הצפונית ויעודד את התיירות אליה.

“עם החזרה ארצה כבר התחלתי בכתיבת הספר והתמונות המרגשות שצילמתי כבר הופצו ברשת ברחבי העולם. כחודש לאחר הטיול קיבלתי שוב הדגמה עד כמה העולם שלנו הוא כפר קטן. יצאתי עם חבורת סופרים ליריד ספרים בינלאומי בגרמניה ופגשתי נציגים של הוצאה לאור איסלנדית. כעת אנחנו משתפים פעולה במטרה להוציא לראשונה ספר של הוצאת ‘רב מכר’ באיסלנדית. קיבלתי עוד הוכחה כמה המסעות הללו בעולם פותחים בפנינו דלתות שמאפשרות לנו להגשים את עצמנו ולהתפתח”.

ואת סיום השנה חגגת בנפאל, שם נגעת באוורסט.

“הגעתי לשם כי זה היה סיכום ראוי בעיני לשנה שעברתי. יצאנו למסע של 17 ימים במהלכו נגעתי בגג העולם. רציתי להכיל את החוויות הרבות שעברתי במהלך השנה ברחבי העולם. פגשתי ארבע הוצאות ספרים בקטמנדו, ראיינו אותי לעיתונות, שהביעה עניין בספרים של הוצאת “רב מכר”, בסופרים שלנו ובספר חדש שבקרוב אוציא לאור על נפאל. הם התרגשו מהמפגש עם מי שמגיע מהמדינה עם המקום הנמוך בעולם למפגש עם תושבי המדינה שעל גג העולם. הם הביעו עניין בתרגום והוצאה לאור של ספרי ושל יצירות של סופרים נוספים שאותם אני מייצג, בהם: שושנה דונאיה, נעמה סקג’ו, ד”ר יניב זייד, אופיר עקיבא, שי סגל, אילת פורת, ברק לוי, ויטלי אוסטפץ, נטלי שוחט, רן סיבוני ואחרים, שכתיבתם מעוררת השראה. תוך כדי הטיפוס על האוורסט נתקלנו בנקודה בה מצויין הקשר המיוחד בין שתי המדינות - נפאל וישראל, שם מונחות שתי אבנים - אחת מים המלח והשניה מהאוורסט. היתה לי תחושה של שגריר, שנושא שליחות המקדמת קשרים עסקיים ותרבותיים בין המדינות”.

התחושה של אופיר שהוא שגריר ישראלי קיבלה ביטוי השנה גם במסע לויטנאם. “טסתי לשם במטרה לקדם השקה של אחד מרבי המכר העולמיים שלי “24/8 - איך ליצור יום נוסף בשבוע ולהיות מגה-אפקטיבי“, אשר עוסק ביזמות ובניהול זמן”, מספר אופיר.

פגשתי שם מאות יזמים שהגיעו להרצאות שלי, החלפנו דיעות ורעיונות. זו היתה הזדמנות למכור זכויות של עוד סופרים שמיוצגים בהוצאת ‘רב מכר’, במטרה לתרגם את ספריהם לשפה הווייטנאמית. בין השאר את הספר המצליח של ליאת רוקח זמרוני ‘אומנות ההורות’ ואת ‘המדריך המלא להשגת החיים שתמיד רצית’ של שי סגל. כמו כן שני ספרים של ברק לוי, את ספר הבכורה של אשת החינוך מיכל נהרי לרקין – ‘המורה שקרא לי בילבי’, ספרה של שרית אשרוב ‘מפתח לחיי גן עדן’ ועוד ספרים. היה לי מפגש עם השגרירה הישראלית בווייטנאם וזכיתי גם להשתתף בסרט תיעודי של ערוץ הטלוויזיה הממלכתי שעסק בקידום שיתופי הפעולה העסקיים והתרבותיים בין וייטנאם לישראל”.

איך אתה מרגיש בסיומה של שנה כל כך עמוסה בחוויות?

“האמת היא שלאורך כל השנה היתה לי תחושה שאני עצמי דמות בספר ובכל פרק אני מוצא את עצמי במדינה אחרת. בספרד ניצבתי מול פסלו של דון קיחוטה, באיים האזוריים נכנסתי אל תוך מערה וולקאנית, באיסלנד ריחפו מעלי האווזים של נילס הולגרסן. כל החוויות מסיפורי הילדות שגדלתי עליהם חיו מולי. בשנה הקרובה אסכם את החוויות שעברתי בסדרה של ספרים שהנושא שלה יהיה התפתחות אישית ועסקית וישתלבו בה האתגרים והחוויות שעברתי ב-2017. כבר עכשיו התחלתי בכתיבת הספרים הראשונים, שחלקם כבר מתפרסם בעולם. סיפוק אדיר לראות כיצד הטיולים והחוויות הופכים לספרים, שמטרתם להעניק השראה וכלים לעוד אנשים בעולם, שמבקשים לכתוב ולהוציא לאור ספר משלהם”.

לפרטים נוספים היכנסו לאתר רשמי של הוצאת רב מכר

בשיתוף ברק רום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר