חשבון הטוויטר המזויף של "המוסד" // צילום מסך מטוויטר

תעלומה: מי מפעיל את "חשבון הטוויטר של המוסד"?

עשרות אלפים עוקבים אחרי חשבון הטוויטר theMossadIL • אלא שלארגון הביון הישראלים אין שום קשר לחשבון שמצייץ מסרים פרו ישראלים • משרד רה"מ: "למוסד אין חשבון טוויטר"

סמלו של ה"מוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים", ארגון הביון היוקרתי של ישראל מעטר חשבון ברשת החברתית טוויטר. תחת השם "המוסד" וההאשטאג @theMossadIL נכתב כי "המוסד הוא ארגון הביון המפורסם של ישראל". החשבון נפתח בשנת 2016, המיקום שאותו הוא מציין שממנו הוא פועל הוא ישראל והציוצים בו כתובים בשפה האנגלית בלבד. 

עד כה נרשמו לו 23.8 אלף עוקבים, כאשר הוא מצדו, עוקב רק אחרי חשבון טוויטר אחד: של חאסן רוחני מנהיגה הרוחני של איראן (אתמול, אחרי ש"ישראל היום" פנה אל החשבון ושאל מי מפעיל אותו, העוקב היחידי הוחלף לקומיקאית רוזאן בר). 

 

חשבון פרו ישראלי – אך מזויף

הציוצים בחשבון הם פרו-ישראלים ועוסקים בנושאים שבדרך כלל משרד החוץ הישראלי עוסק בהם, כמו מלחמה בארגוני חרם והתייחסות לארגוני טרור או התקפות על ישראל. אלא שלרוב הציוצים נעשים באופן עילג או שבאים לשעשע. כך למשל, הוצג סרטון של פילים "המבצעים" צניחה חופשית ונכתב "הכירו את הסוכנים החדשים שלנו". במקרה אחר, נכתבו כמה ציוצים עם הלוגו "ישראל אוהבת את בירות" בירת לבנון ושבוע אחר כך סעד חרירי, רה"מ לבנון נמלט לסעודיה. 

בזמן הגלישה אל החשבון, טוויטר מציע להצטרף ולעקוב אחרי חשבונות דומים אחרים, כמקובל, כאשר מוצעים אתרים מוכרים ומאושרים של חיל האוויר הישראלי ועוד. אלא שלחשבון אין את סימן האישור (V) בצבע תכלת, שמעיד שהוא אתר שבאמת שייך לארגון שמוצג בו. 

במשרד ראש הממשלה, המגיב לתקשורת בשמו של "המוסד", נמסר כי ל"מוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים" אין חשבון טוויטר. במשרד לא ענו על השאלות הנוספות, אם ידוע מי מפעיל את החשבון עם השם היוקרתי והמוכר ולא הבהירו האם נעשה ניסיון לפנות אל המפעיל או אל טוויטר במטרה לעצור את המתחזה. 

 

2.22 מיליון עקובים אחר ה-CIA

אגב, לארגוני ביון גדולים, יש חשבון באינטרנט. כך למשל, לארגון הביון האמריקאי, ה-CIA יש חשבון רשמי ומאושר, שאחריו עוקבים 2.22 מיליון איש. המוסד מפעיל אתר אינטרנט רשמי ובו יש אפשרות גם ליצור קשר עם הארגון. בעמוד ה"צור קשר" נכתב כי "טופס זה מיועד לתגובות בנושאים הקשורים לאתר האינטרנט ובנושאים שלהערכתך קשורים לביטחון המדינה. פניות בנוגע לתפקידים המוצעים באתר יש לבצע באמצעות שאלון הגשת המועמדות המופיע בפרק הקריירה".

לפני ארבעה חודשים המוסד יצא ביוזמה טכנולוגית יוצאת דופן, שבה הציע ליזמים ולחברות עם טכנולוגיה פורצת דרך ואשר יכולה לעניין את "המוסד", לפנות לקרן חדשה שהקים הארגון ואשר תזכה אותם בתקציב פיתוח מיוחד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...