סטודנטים במכון וינגייט טוענים כי הוכרחו להסיר דגל ישראל שתלו בחלון המרפסת שלהם במעונות.
הסטודנטים אשר לומדים הוראה לחינוך גופני תלו את דגל הלאום לפני כמה ימים והתבקשו מהנהלת המעונות, זמן קצר לאחר מכן, להסירו. משלא נענו נשלחה להם הודעת טקסט ובה נכתב: "נא להוריד את הדגל עוד היום בבקשה. המכון הינו מקום המזמין כל אדם באשר הוא ולכן אין זה המקום לתלות הדגל... נא טיפולך הדחוף!".
ההודעה המקוממת
אחד הסטודנטים מסר ל"ישראל היום" כי הוא נדהם מהדרישה. "תליתי את דגל המדינה שלי במדינה שלי. זה לא הגיוני שאת דגל הלאום, שתולים בכל מקום רישמי ושאני יכול לשים בביתי הפרטי, ידרשו ממני להסיר דווקא במקום בו אני לומד ושמקבל תקציבים מהמדינה".
עוד הוסיף כי "מעניין לראות שווינגייט חרטו על דגלם חופש ביטוי ודעות אך כשמדובר בהנפת דגל המדינה, זה נחשב חציית קו אדום. דעה לא לגיטימית".
ממכון וינגייט נמסר בתגובה: "דגלי ישראל מונפים באופן קבוע במכון וינגייט במקומות שנקבעו. עם זאת, נוהלי מעונות הסטודנטים אינו מתיר תלייה של שלטים או דגלים מכל סוג שהוא כדי לשמור על נראות המכון ועל הסדר במרחב הציבורי. דרישת מנהלת המעונות להסרת הדגל באופן בו הונח על מעקה הבניין היא לגיטימית ומקובלת. ייתכן והייתה טעות באופן ניסוח הסמס שנשלח לסטודנט והדבר הובהר היום למנהלת על ידי מנכל המכון. אין בכך דבר כדי לפגוע בכבוד שרוכשים מנהלי המכון לדגל ישראל ולסמלים הלאומיים של מדינת ישראל ונמשיך לפעול ברוח זו בעתיד".
השרה רגב: "דגל ישראל הוא מקור לגאווה"
שרת התרבות והספורט מירי רגב הורתה לבדוק את הטענה בדבר הסרת דגל ישראל ממעונות הסטודנטים במכון וינגייט. מבדיקה שנערכה עם הנהלת מכון וינגייט התברר כי קיימת הנחייה שלא לתלות שלטים בתוך מגורי הסטודנטים משיקולים של שמירת הסדר הציבורי, ובהתאם להנחיית השרה המשרד הורה להנהלת המכון לאפשר את תליית דגלי ישראל גם בתוך המעונות כפי שקיים בכל רחבי המכון.
צילום: דני מרון
השרה רגב: "דגל ישראל אינו שלט הוא מייצג את ריבונותינו והוא מקור לכבוד ולגאווה לאומית. הנחיית וינגייט לפיה דגל ישראל לא יוכל להיתלות במעונות אין לה מקום. דגל ישראל ייתלה במעונות הסטודנטים כפי שתלוי בכל רחבי מכון וינגייט".
תאונת דרכים בין שלושה כלי רכב בכביש 6: 10 פצועים, אישה במצב קשה
החטיפה מהנובה, אות החיים והמאבק של בת הזוג: סיפורו של אליה כהן שצפוי להשתחרר משבי חמאס
פרסומת | שומעים את העתיד
הגיע לנובה עם חברתו שנרצחה, משפחתו גילתה שנחטף מסרטון ברשת: עומר ונקרט חוזר הביתה
ישוב לחבק את אשתו וילדיו הקטנים: סיפורו של טל שוהם שישתחרר משבי חמאס
