"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
תאסר כניסתם לישראל של חברי פרלמנט תומכי חרם
השרים ארדן ודרעי החליטו כי חברי המשלחת שאמורה להגיע לישראל בשבוע הבא לא יורשו להיכנס • על פי התוכנית, היו אמורים חברי המשלחת לבקר אצל מרואן ברגותי • ארדן: "מדובר בפוליטיקאים בכירים אשר תומכים באופן עקבי בחרם על ישראל"
גלעד ארדן | צילום: מירי צחי

תאסר כניסתם לישראל של חברי פרלמנט תומכי חרם

השרים ארדן ודרעי החליטו כי חברי המשלחת שאמורה להגיע לישראל בשבוע הבא לא יורשו להיכנס • על פי התוכנית, היו אמורים חברי המשלחת לבקר אצל מרואן ברגותי • ארדן: "מדובר בפוליטיקאים בכירים אשר תומכים באופן עקבי בחרם על ישראל"

איציק סבן
, עודכן

השרים ארדן ודרעי החליטו למנוע כניסה לישראל של חברי פרלמנט אירופי וראשי רשויות מצרפת והם לא יורשו להיכנס לישראל בשל פעילותם לקידום החרם נגדה. שר הפנים, אריה דרעי, הודיע כי יאמץ את המלצת השר לנושאים אסטרטגיים וביטחון פנים, גלעד ארדן, ויאסור כניסתם של חלק ממשלחת חברי פרלמנט אירופאי וראשי ערים מצרפת המתוכננת לבקר בישראל וברשות הפלשתינית.

המשלחת כוללת 20 משתתפים ובהם חברי פרלמנט צרפתים, חברי פרלמנט אירופאי וראשי ערים בצרפת ואמורה להגיע לביקור בישראל וברשות הפלסטינית בשבוע הבא, בימים 19-23 בנובמבר. המשלחת הודיעה כי מטרת הביקור הרשמית היא ביקור המחבל מרואן ברגותי המרצה חמישה מאסרי עולם בכלא הדרים, במסגרת תמיכתם בו וביתר האסירים הפלשתינים.

לאחר שבחן את המלצת השר ארדן ואת חומר הרקע בעניינם, הודיע כאמור השר דרעי כי כניסתם לישראל של חברי המשלחת תסורב עם נחיתתם. אי לכך, הוצע כי יעודכנו חברי המשלחת מבעוד מועד בנושא ולא יטוסו כלל.

השר דרעי: "אין זאת הפעם הראשונה שאני מונע כניסתם של פעילי חרמות נגד ישראל אולם הפעם מדובר במשלחת בכירים אירופאיים המגיעים לפעול נגד ישראל והנושא מקבל נופך אחר. לאחר שבחנתי את הרקע והנסיבות, החלטתי שאין למשלחת זאת מקום בישראל״.

השר ארדן: "במסגרת המדיניות התקיפה שאני מוביל, להיאבק במובילי החרם נגד ישראל, לא נאפשר את כניסתם של אלה הקוראים לפגוע במדינת ישראל באופן אקטיבי ובמיוחד לאור בקשתם לפגוש ולחזק את רב המרצחים ברגותי ובכך לתמוך בטרור. מדובר בפוליטיקאים בכירים אשר תומכים באופן עקבי בחרם על ישראל ואף מקדמים אותו".

"מרבית רוכשי ביטוח הדירה עושים זאת במסגרת דרישות הלוואות המשכנתא", מסביר סבן, "ובמקרים אלה הביטוח מכסה רק את המבנה, ולא את תכולתו. לכן מומלץ להוסיף גם ביטוח תכולה". עוד מציין סבן כי "גם למי שמתגורר בשכירות מומלץ לבצע ביטוח לתכולת הדירה, גם אם חוזה השכירות אינו מחייב כך. החפצים, הבגדים והתכשיטים שייכים למי שמתגורר בדירה ולא , ולכן ביטוח תכולה יכול להיות משמעותי במקרים של הצפה, או כל מקרה אחר שבו נגרם נזק לתכולת הדירה".

האגודה לזכויות האזרח מסרה בתגובה: "האגודה מתנגדת בתוקף למניעת כניסתם של המחוקקים האירופאים. לעמדת האגודה חוק איסור מתן אשרת כניסה למי שקורא לחרם על ישראל מנוגד לכללי דמוקרטיה בסיסיים, בכך שהוא מציב עמדה פוליטית כשיקול למניעת כניסתם של זרים לישראל ולשטחים הכבושים. מי שמבקשים להיכנס לישראל בוודאי אינם צריכים להתיישר עם עמדת הממשלה הנוכחית בסוגיית הכיבוש".

שרון אברהם-ויס, מנכ"לית האגודה לזכויות האזרח, הוסיפה כי "שר הפנים אינו רשאי לשמש כקומיסר, העומד בשער ומחליט עבור אזרחי המדינה ועבור תושבי השטחים הכבושים, שתלויים במעברי הגבול הישראלים, אלו עמדות ראויות להישמע. חופש הביטוי אינו רק הזכות להתבטא, אלא גם הזכות להיחשף לדעות, ואפילו לדעות המקוממות והמרגיזות את הרוב בישראל."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...