סוגר מעגל: רומן גרבר (22) גדל כנער בסיכון - ולאחר שהגיע למסגרת של עלם (עמותה לנוער במצבי סיכון) הוא התגייס לצנחנים והפך למדריך ילדים. בשבוע הבא הוא ישתתף במרוץ הלילה בתל אביב, לצד צעירים שלהם הוא מסייע.
בילדותו סבל רומן מקשיים בבית הספר, והוא לא סיים 12 שנות לימוד. גם בבית החיים היו לא קלים: הוא שוטט ברחובות והוגדר כנער בסיכון.
הוא הגיע למרכז מגדלור של עלם בפתח תקווה, שם מלווים המתנדבים את החניכים ומעניקים להם אוזן קשבת. שם הוא נחשף ל"דרך לוטן" - עמותה שמסייעת לבני נוער בסיכון באמצעות טיולים אתגריים, מסעות וניווטים. לאחר מכינה קדם־צבאית הוא התגייס ושירת כלוחם בצנחנים.
כיום רומן מדריך בפנימייה טיפולית ומתנדב במגדלור פתח תקווה. הוא ישתתף במקצה עלם הייחודי במסגרת מרוץ הלילה של עיריית תל אביב־יפו בשבוע הבא (31.10), לצד צעירים שלהם הוא מסייע.
ענבל דור קרבל, מנכ"לית העמותה: "עלם צמחה מהשטח, והיא מעודדת העסקת עובדים ושילוב מתנדבים שהיו בעברם בני נוער בסיכון, מתוך הבנה כי הם מסוגלים להתחבר בצורה הטובה ביותר לבני נוער בסיכון".
"אמא אמרה לי, איזה טוב שאת ותומר לא פה": הנשיא הרצוג נפגש עם האחים שהתייתמו ב-7 באוקטובר
קרינה ארייב ואלי-ה כהן בכיכר החטופים: "לא לצאת מחדר המשא ומתן עד שכולם חוזרים"
קארינה ארייב פנתה לחטופים שעדיין בשבי: "אל תתייאשו, אנחנו לעולם לא נשכח אתכם"
עינב צנגאוקר: "בתחילת הדרך ביקשו ממני לשתוק, עכשיו גיליתי את האמת"
