"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נשיא הפיליפינים: "ניצחנו את דאעש"
דוטרטה הכריז על סיום המצור על העיר מאראווי באי מינדינאו • אתמול חוסל אמיר דאעש בפיליפינים איסנילון הפילון
רחוב הרוס בעיר מאראווי כתוצאה מלחימה בין הצבא לדאעש // צילום: אי.פי.איי // רחוב הרוס בעיר מאראווי כתוצאה מלחימה בין הצבא לדאעש // צילום: אי.פי.איי

נשיא הפיליפינים: "ניצחנו את דאעש"

דוטרטה הכריז על סיום המצור על העיר מאראווי באי מינדינאו • אתמול חוסל אמיר דאעש בפיליפינים איסנילון הפילון

מערכת היום
, עודכן

נשיא הפיליפינים, רודריגו גוטרטה, ביקר היום (שני) בעיר מאראווי באי הדרומי מינדינאו והכריז על ניצחון על כוחות דאעש שהשתלטו על העיר בחודש מאי.

בעוד הנשיא נואם בפני חיילים של הכוחות המיוחדים של צבא הפיליפינים, דובר הצבא הפיליפיני אמר כי בעיר מתבצרים עדיין 30 חמושים ואיתם 20 בני ערובה. כעת מתקיים מאמץ לגרום לחמושים להיכנע ולשחרר את בני הערובה.

אתמולחוסל מנהיג דאעש בפיליפינים, איסנילון הפילון, במבצע צבאי של צבא הפיליפינים. מפקד ארגון אבו סייף, ארגון נשבע אמונים לדאעש, נהרג לצד מנהיג בולט אחר בכוחות הארגון, עומאר מאוטה, שפיקד על ארגון נוסף שגם הוא נשבע אמונים לדאעש.

הנשיא דוטרטה נואם בפני חיילים בעיר מאראווי
הנשיא דוטרטה נואם בפני חיילים בעיר מאראווי

הנשיא דוטרטה נואם בפני חיילים בעיר מאראווי // צילום: איי.אף.פי

בכלי התקשורת בפיליפינים פורסמה תמונה של גופתו של הפילון, שצולמה על ידי חיילי הצבא שככל הנראה חיסלו את הבכיר. כוחות הצבא הפיליפיני מסרו אתמול כי הצליחו לשחרר 17 בני ערובה שהוחזקו בידי אנשי הארגון.

רובה של העיר מראווי נחרב בשל הפצצות מהאוויר ורוב תושבי העיר נמלטו או נפלו בשבי דאעש. הארגון השליט את האידיאולוגיה הקיצונית שלו בעיר, כשאנשיו משעבדים את התושבים הנוצרים ומשתמשים בהם כמגן אנושי, מחללים כנסיות ומוצאים שבויים להורג בעריפת ראש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...