הוועד המנהל של האקדמיה האמריקנית לקולנוע החליט היום (ראשון) להדיח את מפיק העל ההוליוודי הארווי ויינשטיין משורותיו, לאחר שנחשפו מספר פרשות של הטרדה ותקיפה מינית בהן היה מעורב המפיק.
כל פי הדיווחים בכלי התשורת, הוועד הצביע ברוב גדול בהרבה משני השלישים הנחוצים לסילוק של חבר באקדמיה. "המעשים שעומדים לפנינו מייצגים בעיה מטרידה במיוחד ואין להם מקום בחברה שלנו" נכתב בהחלטת הוועד.
אתמול התכס הוועד לדיון חירום בגילויים על ויינשטיין, צעד חריג בקרב האליטה של עולם הזוהר האמריקני. בתוך כך, במסגרת גל הגילויים בעקבות פרשת ויינשטיין, הבמאי הוותיק אוליבר סטון ומנהל אולפני אמזון הואשמו כי התנהגו באופן לא ראוי כלפי נשים.
בד בבד השחקנית הישראלית גל גדות צירפה את קולה לפרשה כאשר פרסמה בחשבון האינסטגרם שלה כי "בריונות והטרדה מינית אינן מקובלות! אני עומדת לצידן של כל הנשים האמיצות שהתגברו על פחדיהן ומדברות. אנו עומדות יחד. כולנו מאוחדות בתקופה זאת של שינוי".
הבמאי והמפיק אוליבר סטון, שיצא להגנתו של ויינשטיין לפני כמה ימים, הואשם במהלך סוף השבוע כי תקף מינית דוגמנית "פלייבוי" ושחקנית בשם קרי סטיבנס (48). לטענתה, בתקרית שהתרחשה לפני 26 שנים, סטון ניגש אליה במהלך מסיבה והחל לגעת בשדיה כשהוא מחייך. "זה היה כמו כלום עבורו. כאילו היה מדובר באינסטינקט". כמו כן, השחקנית פטרישה ארקט סיפרה כי הרגישה לא בנוח בעקבות כמה מפגשים עם סטון שבהם שוחחו על סרט בעל תכנים מיניים מאוד, וכי הוא כעס כשהיא הגיעה לאחד המפגשים עם בן זוגה.
אוליבר סטון // צילום: אי.פי.אי
בוב ויינשטיין, אחיו ושותפו של הארווי, טען אתמול כי לא ידע כלל על התנהלותו הבלתי ראויה של אחיו. "אני מוצא עצמי בסיוט. אחי גרם לסבל משמעותי. כהורה לשלוש בנות אני מצהיר מדם ליבי: ליבי שבור על הנשים שבהן הוא פגע".
בתוך כך, אתמול דווח כי צרפת שוקלת לשלול מוויינשטיין את אות לגיון הכבוד שהוענק לו בעבר.
נכון לסוף השבוע האחרון, 34 נשים הצהירו כי ויינשטיין תקף אותן או ניסה ליזום מגע מיני בניגוד לרצונן. ארבע מתוכן טוענות כי המפיק היהודי בן ה־65 אנס אותן. סדרת הפרסומים נגד ויינשטיין שהחלו בתחילת החודש בעקבות תחקיר של ה"ניו יורק טיימס", פתחה תיבת פנדורה וכעת יותר ויותר נשים, ובהן אנג'לינה ג'ולי, קארה דלווין וגווינת' פאלטרו, מספרות על תקיפות מיניות והתנהלות לא ראויה מצידם של בכירים בתעשיית הבידור האמריקנית.
אחת המתלוננות הקולניות ביותר בפרשה זאת היא השחקנית רוז מק'גוון, שעל פי הדיווחים זכתה בעבר לפיצויים בסך 100 אלף דולר מצידו של ויינשטיין בעקבות מפגש ביניהם. לטענתה, הוא אנס אותה בתקרית שהתרחשה ב־1997.
במהלך סוף השבוע מק'גוון פרסמה סדרה של ציוצים שהופנו לג'ף בזוס, מייסד ומנכ"ל אמזון, וטענה בין השאר כי "אמרתי למנהל אולפני אמזון (רוי פרייס; א"ל) שוויינשטיין אנס אותי. אמרתי זאת כמה פעמים. הוא אמר שזה לא הוכח. אני השבתי שאני ההוכחה".
גל גדות // צילום: אי.אף.פי
בתזמון מעניין פרייס הושעה מתפקידו באותו יום בעקבות תקרית אחרת שבה היה מעורב לפני שנתיים, אז העיר הערות מיניות למפיקה של אחת הסדרות המופקות על ידי אמזון. המפיקה, אייסה האקט, סיפרה כי פרייס העיר לה הערה מינית בוטה כמה פעמים במהלך נסיעה משותפת במונית. אף שאמרה לו שהיא לסבית הוא המשיך להטרידה, ובמהלך אירוע חברתי של החברה באותו יום ניגש ואמר לה "מין אנאלי". למרות שאמזון מינו בעבר חוקר חיצוני לפרשה, פרייס הושעה רק לאחר שהאקט סיפרה על התקרית למגזין "הוליווד ריפורטר".
כמו כן, אמזון הודיעה במהלך סוף השבוע כי היא מפסיקה את שיתוף הפעולה עם חברת "האחים ויינשטיין", כולל הפקת סדרה יוקרתית שבה היה אמור לככב השחקן רוברט דה נירו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו