מאלק ב"מר רובוט"

"רציתי הזדמנות - וקיבלתי"

הערב תעלה בהוט העונה השלישית של הסדרה המצליחה "מר רובוט" • השחקן רמי מאלק, בן למשפחה מצרית שהיגרה לארה"ב, מודה שהוא מזדהה עם דמותו בסדרה • "אנחנו חיים בעולם שבו רבים חשים שאין להם קול", הוא אומר

הערב ב־22:00 תעלה בהוט (ערוץ HOT HBO) העונה השלישית של סדרת המתח הפסיכולוגית "מר רובוט" בכיכובו של השחקן רמי מאלק, שאף קטף פרסי אמי וגלובוס הזהב על תפקידו בסדרה.

"מר רובוט" עלתה לפני שנתיים והפכה ללהיט מיידי של רשת הכבלים האמריקנית USA. היא זכתה לביקורות נלהבות וגם שיעורי הצפייה היו גבוהים: קרוב למיליון וחצי צופים שבועיים. 

מאלק מגלם בסדרה את אליוט אלדרסון, האקר מבריק שפועל בחלקים האפלים והנסתרים של האינטרנט נגד תאגידי ענק של בנקאות במטרה לאפס חובות כספיים גדולים. העלילה גם מלווה את היחסים הלא פתורים של אליוט עם אביו המנוח ועם הזהות המורכבת שלו, וכן את המאבק שלו בחרדות חברתיות שמרחיקות אותו מהדמויות הסובבות אותו. בסדרה מככב גם כריסטיאן סלייטר, שזכה אף הוא בפרס גלובוס הזהב על תפקידו.

רבים מהמבקרים זוקפים את ההצלחה של "מר רובוט" למשחקו של מאלק, מה שעזר למנף את מעמדו בהוליווד. השחקן בן ה־36, בן להורים שהגיעו לארה"ב ממצרים, שיחק בסרטים "לילה מוטרף במוזיאון" ו"דמדומים: שחר מפציע". לאחרונה הוא הצטלם לשני סרטים מדוברים: רימייק למותחן הביוגרפי "הפרפר" (שבו כיכבו ב־1973 דסטין הופמן וסטיב מקווין) והסרט "רפסודיה בוהמית", שבו הוא יגלם את סולן להקת קווין המנוח, פרדי מרקורי. הסרט אמור לעלות לאקרנים בסוף 2018 ומדובר באחד התפקידים המסקרנים שיש להוליווד להציע. 

"כשרק התחלתי לשחק ב'מר רובוט' חשבתי איך לגלם אדם הסובל מחרדה חברתית, אז התחלתי לקרוא ספרים על מחלות נפש וגם תחקרתי פסיכולוגית על הנושא. היא הודתה שזה מסוג הדברים שלא מצליחים להעביר אותם כמו שצריך בקולנוע ובטלוויזיה", סיפר מאלק לאחר שזכה בפרס האמי. "הייתי מוטרד מכך שלא אעשה שירות ראוי לאותם אנשים שמתמודדים עם האבחון הרפואי הזה. בכל ערב ניסיתי להיכנס לראשו של מישהו כזה".

לדבריו, הוא חש הזדהות עם הדמות כמי שגדל במשפחה שהיגרה לארה"ב וחוותה קשיי הסתגלות בעצמה. "אני חושב שלכולנו יש מן המשותף עם אליוט", אמר. "אנחנו חיים בעולם שבו רבים חשים שאין להם קול, שאין מי ששומע אותנו בממשלה ובחברה. גדלתי במשפחת מהגרים, אבי עבר דלת דלת וניסה למכור ביטוחים לאנשים. אמי היתה נוסעת בשלושה אוטובוסים לעבודה בזמן שהיתה בהיריון איתי ועם אחי התאום. הכל כדי להעניק לילדיהם את ההזדמנות להיות מיוחדים. 

"כיום אחותי רופאה בחדר מיון, אחי התאום מורה בבית ספר ואני כאן. כל אחד יכול להבין מה זה לרצות הזדמנות. אני יודע שרציתי וגם קיבלתי, ואני רוצה שכל אחד יידע שלא משנה מה הרקע הסוציו־אקונומי שאליו נולדת - אין דבר שיעמוד בדרכך. בדיוק כפי שקרה לי". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...