סמוך לחצות: המשטרה פיזרה בכוח מפגינים נכים
מחאת הנכים: חסמו את כביש 20 למשך יותר משש שעות • אחת המפגינות פונתה באמבולנס
, עודכן

חרף ההסכם בין המדינה לארגוני הנכים בנוגע להעלאת קצבאות הנכים מיום שישי שעבר, נמשכת המחאה של ארגון "הנכים הופכים לפנתרים". אתמול (שלישי) החל מהשעה 17:00 ולמשך יותר משש שעות חסמו מספר נכים את כביש 20, צפונית למחלף חולות. על פי המשטרה, פניות רבות מצד השוטרים למפגינים לפנות את הכביש ולאפשר את המשך תנועת הרכבים על הכביש, סורבו על ידי המפגינים בכל תוקף, עד שסמוך לחצות כוח משטרה שהיה במקום החליט על פינוי המפגינים.
במהלך הפינוי עוכבו שלושה מפגינים ונגרר רכב אחד. אחת המפגינות, שנשכבה על הכביש, הזמינה לעצמה אמבולנס שפינה אותה מהמקום. יתר המפגינים עזבו מרצונם עם רכביהם. שלושת המעוכבים שוחררו בסיום חקירתם בתחנת המשטרה.
אתמול בבוקר חסמו עשרות נכים את הכניסה הצפונית לעיר אשדוד וכמה כניסות לנמל במשך שעות. החסימות יצרו עומסי תנועה כבדים בסביבת אשדוד, ולא אפשרו להכניס ולהוציא סחורות מהנמל.
בתגובה רשמה המשטרה דו"חות, גררה כמה כלי רכב של המפגינים - אך נמנעה מעימות פיזי. בתום ארבע שעות וחצי התפנו המפגינים. לטענתם, בתמורה לפינוי הבטיחה המשטרה לבטל את הד"חות. המשטרה מצידה טרם השיבה על כך. לעומת סובלנות המשטרה, כמה מנהגי משאיות, שמאות מהם נתקעו בשערי הנמל ובתוכו וגם בדרכים הארוכות המובילות אליו, התעמתו עם המפגינים ואף ניסו לפגוע בהם, אבל למרבה המזל דבר לא אירע הודות למשטרה.
מהנהלת נמל אשדוד נמסר כי ההפגנה גרמה לנזקים גדולים ולפערים בכל הנוגע לטעינת מכולות ולפריקתן.
בד בבד, חסמו נכים כבישים באזור הרצליה במשך כחצי שעה, בשעות הערב נחסם קטע מכביש 4 ומאוחר יותר נחסם מחלף משה דיין בראשל"צ.
לביא נאור, מ"הנכים הופכים לפנתרים" מסר כי "אם הקבוצה שלנו לא תהיה חלק מהמו"מ מול הממשלה, יוחרפו החסימות ואף יגיעו לאזורי תעשייה גדולים". מנגד, יו''ר ''נכה לא חצי בן אדם'', אלכס פרידמן, אמר: "אני קורא לחוסמי הכבישים להתייעץ בגורמים מקצועיים ולהפסיק להתנהג בכוחניות. ההסכם יעלה את קצבת הנכות מ־2,342 ש' ל־4,500 ש' - עלייה של כ־100 אחוזים, זאת נוסף על הישגים אחרים, כגון הצמדת הקצבה לשכר הממוצע במשק".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו