"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פורסמו שמות הזוכים בפרס נובל לפיזיקה
שלושה חוקרים אמריקנים זכו בפרס על עבודתם בנושא "גלי כבידה" • בין הזוכים, מדען יהודי שמשפחתו נמלטה מהנאצים
הפיזיקאים הזוכים בפרס נובל לשנת 2017 // צילום: קרן נובל // הפיזיקאים הזוכים בפרס נובל לשנת 2017 // צילום: קרן נובל

פורסמו שמות הזוכים בפרס נובל לפיזיקה

שלושה חוקרים אמריקנים זכו בפרס על עבודתם בנושא "גלי כבידה" • בין הזוכים, מדען יהודי שמשפחתו נמלטה מהנאצים

מערכת היום
, עודכן

שלושה פיזיקאים אמריקנים הוכרזו היום (שלישי) כזוכים בפרס נובל בפיזיקה על עבודתם בחקר גלי כבידה וקמטים במארג הזמן והחלל, תחום שנחזה לראשונה על ידי הפיזיקאי אלברט אינשטיין.

ריינר וייס, החוקר המוביל, זכה במחצית הפרס שעומד על תשעה מיליון קרונות שוודיות (קרוב ל-4 מיליון שקלים) בעוד עמיתיו, קיפ ט'רון ובארי בריש יחלקו ביניהם את יתר סכום הזכייה.

השלושה הם ממקימי מתקן ליגו, מצפה מיוחד שהוקם על מנת לאתר ולמדוד גלי כבידה באמצעות לייזר, במדינת וושינגטון בארצות הברית. בנובמבר של שנת 2016 הצליחו החוקרים למדוד לראשונה גלי כבידה במתקן.

משפחתו של וייס, אמריקני יהודי ממוצא גרמני, נמלטה מגרמניה בשנת 1933 בעקבות עלייתם של הנאצים לשלטון והיגרה לארצות הברית. וייס הוא פרופסור במכון שהטכנולוגי של מסטצ'וסטס.

קיפ ט'רון הוא תיאורטיקן פיזיקלי במכון הטכנולוגי של קליפורניה והתיאוריות אותן הגה סייעו לבסס להבין כיצד עשויות להיראות המדידות. בארי באריש, גם הוא מהמכון הטכנלוגי של קליפורניה, נחשב למי שהמליח להביא למימוש תוכנית הניסוי וביצוע המדידות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...