"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
היועמ"ש החליט: כתב אישום נגד אורן חזן
זאת בעקבות מקרה משנת 2014, שבו קילל ותקף את מנכ"ל עיריית אריאל בשל עיקול שהוטל על אמו • על פי טיוטת כתב האישום, חזן התפרץ ללשכת ראש העיר ואיים ש"יטפל" בו • בתוך 30 יום יוכל לבקש להשתמש בחסינותו • מקורביו: "התיק היה צריך להיסגר"
יוכל להשתמש בחסינות. ח"כ חזן // צילום ארכיון: גדעון מרקוביץ' // יוכל להשתמש בחסינות. ח"כ חזן

היועמ"ש החליט: כתב אישום נגד אורן חזן

זאת בעקבות מקרה משנת 2014, שבו קילל ותקף את מנכ"ל עיריית אריאל בשל עיקול שהוטל על אמו • על פי טיוטת כתב האישום, חזן התפרץ ללשכת ראש העיר ואיים ש"יטפל" בו • בתוך 30 יום יוכל לבקש להשתמש בחסינותו • מקורביו: "התיק היה צריך להיסגר"

יאיר אלטמן
, עודכן

את זה אורן לא חזה:היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הודיע לחבר הכנסת אורן חזן, ליו"ר הכנסת וליו"ר ועדת הכנסת, כי החליט להגיש כתב אישום נגד חבר הכנסת חזן בעבירות של תקיפת עובד ציבור, העלבת עובד ציבור וכן התנהגות פסולה במקום ציבורי. החלטת היועץ התקבלה בהתאם להמלצת פרקליט המדינה, ולאחר שנדחו טענותיו של חבר הכנסת חזן בשימוע שנערך לו.

כזכור, המקרה עוסק באירוע שבו חזן דחף את מנכ"ל עיריית אריאל, אבי עזר, בעקבות סכסוך שנסוב סביב עסק משפחתי בעיר, מסעדת "באבא גריל". על פי טיוטת כתב האישום, אורן חזן היה נסער אחרי שהוטל עיקול על חשבונה של אמו, אביבה חזן, בשל אי־תשלום של הארנונה על הנכס. "הנאשם ניגש אל המנכ"ל, והחל לגדף אותו, באומרו: 'כוס אמק, בן זונה גנב, אני אזרוק אותך מפה", נכתב בטיוטה.

המנכ"ל עזר התעלם מחזן והמשיך בדרכו, ואז, על פי הנוסח שבטיוטה, נצמד אליו חזן עם גופו ודחף אותו. בהמשך, נכתב, "נצמד אליו הנאשם בשנית ודחף אותו בחוזקה, באמצעות ידיו, עד אשר המנכ"ל הוטח במעקה". בהמשך אותה תקרית, על פי המסמך, התפרץ חזן ללשכת ראש עיריית אריאל, אלי שבירו, וסירב לצאת מהמקום, "תוך שהוא מאיים כי 'יטפל' בראש העיר, וכי ידאג שהאחרון לא 'יישב עוד בכיסא'".

האירוע התרחש בשנת 2014, שנה לפני שנבחר לכנסת.

בהתאם לחוק החסינות שחלה עליו, לחזן עומדים 30 ימים לבקש שהכנסת תקבע כי תהיה לו חסינות בפני דין פלילי לגבי כתב האישום.

באי כוחו של חה"כ אורן חזן, עו"ד ציון אמיר ועו"ד אפרים דימרי, מסרו בתגובה:" קיבלנו בצער ובאכזבה ואף בתדהמה את החלטת היועמ"ש להגיש כתב אישום נגד חה"כ חזן בגין ויכוח בין שני פוליטיקאים, שהתרחש לפני שנים, זמן רב בטרם היבחרו לכנסת ישראל.

עוד אמרו באי כוחו של חזן כי: "סברנו כי תיק שעמד בפני אפשרות גניזה והיה מונח כאבן שאין לה הופכין במשך תקופה ארוכה ורק לאחר היבחרותו של חה"כ חזן לכנסת הפיחו בו רוח חיים ולצערנו מצאו לנכון לעורר את המקרה מחדש - ראוי היה שייסגר. נקודה. חשוב לזכור: מדובר במקרה שבו הוגשו תלונות הדדיות ע"י פוליטיקאים ובסופו של דבר הינו עניין הגובל בזוטי דברים".

"יחד עם זאת ומשהוחלט מה שהוחלט, אנחנו ננהל את המאבק המשפטי בין כתלי בית המשפט. אנו מביעים אמון מלא וסומכים על מערכת המשפט שתדע להוציא את האמת לאור", נכתב בתגובה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...