"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נשיאת העליון: "מתווה הכותל - מעבר ליכולת השיפוטית שלנו"
בבימה"ש התקיים דיון בנושא מתווה הכותל • נשיאת ביהמ"ש העליון מרים נאור: "ברור שבית המשפט לא יכול ליצור מתווה" • יו"ר נשות הכותל: "מבקשות לעצור את המונופול החרדי שהשתלט"
"הפך לבית כנסת חרדי". הכותל המערבי // צילום: אורן בן חקון // "הפך לבית כנסת חרדי". הכותל המערבי // צילום: אורן בן חקון

נשיאת העליון: "מתווה הכותל - מעבר ליכולת השיפוטית שלנו"

בבימה"ש התקיים דיון בנושא מתווה הכותל • נשיאת ביהמ"ש העליון מרים נאור: "ברור שבית המשפט לא יכול ליצור מתווה" • יו"ר נשות הכותל: "מבקשות לעצור את המונופול החרדי שהשתלט"

יאיר אלטמן
, עודכן

"מתווה הכותל הוא מעבר ליכולות השיפוטיות שלנו", כך אמרה הבוקר (חמישי) נשיאת בית המשפט העלון מרים נאור בדיון בנושא מתווה הכותל.

את העתירה מובילות נשות הכותל המבקשות מבית המשפט את יישום מתווה הכותל בשלמותו או שטח תפילה חדש ברחבת הכותל המרכזית. העתירה לבג"ץ מתנהלת אל מול הרכב שופטים הכולל את הנשיאה נאור, השופט חנן מלצר והשופט יורם דנצינגר.

ענת הופמן, יו"ר נשות הכותל מסרה כי "אנו מבקשות מבית המשפט העליון לעצור את המונופול החרדי שהשתלט על הכותל. מיעוט קיצוני חטף את הכותל מידי הציבור הישראלי והפך אותו לבית כנסת חרדי, המתעמר בנשים ללא דין וללא דיין. אנחנו רוצות להחזיר את הכותל לכולן ולכולם".

הרב גלעד קריב מנכ"ל התנועה הרפורמית : "הדיון בבית המשפט מתמקד בהסדרי התפילה בכותל המערבי, אך הוא נוגע בשאלות רחבות הרבה יותר. האם מדינת ישראל היא הבית של העם היהודי על כל חוגיו וקהילותיו, האם היהדות שייכת לכולנו או לקבוצה אחת בלבד ואיזו דרך תנצח – החתירה לפשרה או הכפייה הדורסנית.

הנשיאה נאור אמרה בתגובה כי "אני חושבת שברור שבית המשפט אינו יכול ליצור מתווה. זה מעבר ליכולות השיפוטיות שלו".

הרבנות הראשית הגיבה לדיון בבג"ץ: "הכותל המערבי שריד בית מקדשנו הינו המקום הקדוש לעם היהודי ופתוח לכל העם היהודי. אין הוא מקום למאבקים פוליטיים ואין הוא כלי למלחמות דעות ואג'נדות".

"עריכת טקס דתי בכותל שלא על פי מנהג המקום תפגע ברגשות ציבור המתפללים ותיצור מחלוקת ופילוג בעם. על ממשלת ישראל חלה חובה להיוועץ עם הרבנות הראשית לישראל אשר מחזיקה בסמכות על פי חוק לקביעת כללי ההלכה במקום", ציינו ברבנות הראשית.

עוד הוסיפו ברבנות כי כל ניסיון לפגוע בסמכות הרבנות בקביעת כללי ההלכה במקום הוא פגיעה בשלטון החוק ובריבונות מדינת ישראל ותגרום לפילוג בעם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...