תחת אבטחה: חבר הכנסת יהודה גליק עלה להר הבית

זאת במסגרת פיילוט של המשטרה שנערך היום • בהמשך צפויה להגיע למתחם גם ח"כ שולי מועלם רפאל • השר אורי אריאל איים לעתור לבג"ץ נגד ראש הממשלה על מנת לאפשר גם לשרים להיכנס למקום

גליק הבוקר בכניסה להר הבית // צילום: אורן בן חקון // גליק הבוקר בכניסה להר הבית // צילום: אורן בן חקון ,
גליק הבוקר בכניסה להר הבית // צילום: אורן בן חקון // גליק הבוקר בכניסה להר הבית // צילום: אורן בן חקון

משטרת ירושלים תאפשר היום (שלישי) לחברי הכנסת לעלות להר הבית, יותר משנה וחצי לאחר שראש הממשלה החליט לאסור כניסת חברי כנסת, יהודים וערבים, להר הבית. הראשון לממש את ההיתר הבוקר היה ח"כ יהודה גליק (ליכוד), שהגיע למתחם ונכנס אליו לאחר בידוק ביטחוני.

רק שני חברי כנסת הודיעו על כוונתם לממש את ההיתר ולעלות היום לתפילה בהר הבית, כאשר בהמשך היום צפויה להגיע למקום ח"כ שולי מועלם רפאל (הבית היהודי). השניים תיאמו את הגעתם עם קצין הכנסת, ניצב יוסף גריף. כוחות מתוגברים של המשטרה יאבטחו היום את שני הח"כים וימנעו ניסיונות של הסתה ופרובוקציות.

הפיילוט שמתקיים היום יבחן את השפעת כניסת חברי הכנסת להר הבית. הוא מתקיים תקיים בחלון ההזדמנויות המצומצם שלפני חג הקרבן שיחול ביום שישי הקרוב - ועלול לייצר נפיצות.

המהלך מתבצע על רקע המלצת המשטרה לראש הממשלה לבטל את האיסור, שהתקבל במהלך גל האינתיפאדה האחרון, ובשל הערכת המשטרה כי הדבר גורם לתסיסה. לפני מספר חודשים הגישה המשטרה מסמך לראש הממשלה עם המלצה לבטל את האיסור, תוך הצבת שורת תנאים על חברי כנסת שירצו לבקר בהר. בין השאר, הם דרשו לתאם את הביקורים מראש עם המשטרה. רה"מ קיבל אז את המלצת המשטרה, וההר היה אמור להיפתח לביקורי ח"כים בתחילת יולי, עם סיום חודש הרמדאן. עם זאת, הפיגוע שהתרחש בחודש שעבר בהר הבית הביא לדחיית ביטול האיסור. 

כפי שפורסם אמש לראשונה באתר "ישראל היום", בעקבות ההחלטה לאפשר לחברי כנסת לבקר בהר הבית אולם למנוע כניסת שרים, איים אמש השר אורי אריאל להגיש נגד ראש הממשלה עתירה לבג"ץ על מנת לאפשר גם לשרים להיכנס למקום. במידה שאכן תוגש העתירה מדובר יהיה בלא פחות מתקדים כאשר שר בממשלה עותר נגד העומד בראשה.

במכתב ששיגר אריאל, באמצעות עורך הדין של מפלגת האיחוד הלאומי, לנתניהו וכן לשר לביטחון הפנים גלעד ארדן, נאמר כי "לשרי ממשלת ישראל עומדות אותן זכויות, חובות וחסינויות שעומדות לחברי הכנסת. משכך, אין שום יסוד חוקי להבחין בין שרים לחברי כנסת לעניין חופש התנועה בתוך המדינה. עצם האיסור על חברי הכנסת לעלות להר הבית עת מותר לכל אזרח או תייר אחר לעשות כן אינו כדין, קל וחומר ההחרגה של השרים מפיילוט המאפשר לחברי הכנסת לעשות את מה שלכל אזרח או תייר מותר לעשות מהווה פגיעה חמורה בחסינותם ובזכויותיהם והיא וודאי אינה כדין".

עוד נכתב כי "יתר על כן, ככל שמניעת כניסתם של שרים להר הבית מעוגנת בחשש כי עלייתו של שר למקום הקדוש מהווה הפגנת ריבונות על המקום, הרי עצם החשש להפגין את הריבונות הישראלית בהר הבית חותר תחת הרציונל של חוק יסוד: ירושלים בירת ישראל. מן הטעמים האלה, אבקש שלא להחריג את השרים מן ה-'פיילוט' של עלייה להר הבית".

בסיום המכתב צוין כי "ככל שמניעת עלייתם של השרים להר הבית תימשך, מפלגת האיחוד הלאומי תגיש עתירה לבג"ץ".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר