"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אנטישמיות בפולין: שטרות עם חותמת נאצית

האנטישמיות מרימה שוב את ראשה המכוער - הפעם בעיר קרקוב • עמותת "ממעמקים" הודיעה שתגיש תלונה במשטרה: "חלפן הכספים עשה זאת בכוונה"

,עודכן
השטר עם חותמת המפלגה הנאצית // צילום: fromthedepths.org

שוב גילוי אנטישמיות מכוער באירופה: שטר של חמישה דולרים אמריקניים, שעליו מתנוססת חותמת אנטישמית, נמסר ביום שישי האחרון ליהודי בעל חזות חרדית בעיר קרקוב בפולין.

תחילת האירוע כאשר לקוח יהודי הגיע אל חלפן כספים בקרקוב, וביקש להמיר שטרות. אחד השטרות שקיבל היה שטר קרוע של חמישה דולרים והוא ביקש להחליפו בשטר אחר.

לטענתו, חלפן הכספים כעס על בקשתו. מאוחר יותר, כשהגיע לוורשה, הוא הסתכל בשטרות שהחליף בקרקוב ואז ראה את אותו שטר קרוע כשעליו חותמת אנטישמית שעליה מופיע עיט הרייך, המחזיק ברגליו את צלב הקרס הידוע לשמצה, הסמל של גרמניה הנאצית וכיתוב בגרמנית.

היהודי הזדעזע עד עמקי נשמתו למראה החותמת האנטישמית על השטר שבידיו. לאחר שהתגבר על ההלם הראשוני, הוא מיהר לפנות אל עמותת "ממעמקים", וזו תגיש בימים הקרובים תלונה במשטרת קרקוב נגד חלפן הכספים וגם תפנה לגורמים בכירים בממשל הפולני, כדי שיוקיעו את הצעד האנטישמי המקומם. ג'וני דניאלס, יו"ר "ממעמקים", אמר ל"ישראל היום" כי "מדובר במקרה אנטישמי חמור. חלפן הכספים עשה את זה בכוונה, מכיוון שראה שמדובר ביהודי חרדי. אסור שדבר כזה יקרה. נבקש מממשלת פולין שתעמוד נגד תופעות כאלה, וגם נגיש תלונה במשטרת קרקוב נגד חלפן הכספים. צריך לעקור מהשורש את המקרה הזה ואסור לנו לשתוק מול גילוי אנטישמיות כזה". דניאלס הוסיף כי "פולין היא כיום המדינה הכי בטוחה ליהודים ולישראלים באירופה. כמו כן, יש השנה עלייה ניכרת במספר הישראלים המבקרים בפולין.

עם זאת, צריך לזעוק נגד מקרה כזה ולדאוג לכך שהוא לא יחזור על עצמו". ד"ר דיוויד זילברקלנג, היסטוריון בכיר ועורך קובץ המחקרים של יד ושם, אמר כי "החותמת נראית לי לא אותנטית, כי יש עליה שני מגני דוד. אין מגני דוד על שום מסמך נאצי. ייתכן כי החותמת היא על בסיס של משהו אותנטי. כתוב על החותמת 'גנרלגוברנמן'. תרגום המילה הוא ממשל כללי, והכוונה היא שם גרמני של אזור בפולין. הם התייחסו לאזור הזה, שקרקוב היתה הבירה שלו, כאל שטח כבוש. המדיניות שם היתה אכזרית כלפי יהודים. מה שכתוב בתחתית הוא 'ראש העיר של קרקוב'. לכאורה, זו חותמת של ראש העיר הגרמני של פולין, אבל זו חותמת מפוברקת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר