לגבינות יש חיים משלהם: אנחנו נוהגים אחת לכמה זמן לרוקן את המקרר ולזרוק מוצרים שפג תוקפם. אחד המזונות שמגיעים הכי הרבה לפח שלנו הוא גבינה. אלא, שמומחים חושפים כעת כי סוגים רבים של גבינות יכולים להחזיק הרבה יותר זמן במקרר שלנו ממה שחשבנו עד כה.
תאריכי תפוגה של גבינות נעים בין שלושה שבועות עבור גבינות כגון גאודה וגרויאר, ועד ארבעה חודשים עבור גבינות קשות, ולרוב הם עשויים להיות שונים ממה שכתוב על האריזה.
אם נדע כמה זמן באמת יכולות הגבינות שאנחנו רוכשים להחזיק מעמד במקרר שלנו, נוכל לבזבז פחות מזון ואף יותר מכך – לחסוך בכסף.
אז בואו נעשה סדר. גבינת פרמז'ן ובלוקים של גבינת צ'דר יכולים להחזיק עד ארבעה חודשים במקרר טרם נפתחו, כך חושפים מומחי גבינות של אתר Tasting Table. כמו כן, במידה והחלטתם לאחסן את הגבינות במקפיא תוכלו להיזכר בהן גם אם יעברו עד שמונה חודשים.
אם עוד לא פתחתם אותה, תחזיק 4 חודשים במקרר. גבינת פרמז'ן // צילום: GettyImages
החלטתם לפתוח את האריזות? גבינות קשות יוכלו להישאר במקרר עד שישה שבועות, זאת בתנאי שיאוחסנו כראוי. אם עובש יתחיל להופיע עליהן, אל תיבהלו. פשוט גרדו אותו מפני הגבינה וכל השאר יישאר ראוי לשימוש ולמאכל.
אם יש ברשותכם גבינות שאינן קשות, כגון גאודה או גרויאר, תוכלו לשמור אותן למשך שלושה שבועות או חודשיים במקפיא, במידה ולא נפתחו.
יכולה להישמר חודשיים במקפיא. גבינת גאודה // צילום: GettyImages
ומה לגבי גבינות רכות? פטה, קממבר או גבינת ברי יש לאכול בהקדם בשל הסיכון שחיידקים כגון ליסטריה ישגשגו בהן בגלל הלחות שלהן. אם גיליתם עובש באחת מהגבינות הללו, הקפידו לזרוק אותה לפח כדי שלא תהיו חשופים להרעלת מזון.
עטפו אותה בנייר שעווה. גבינת פטה // צילום: GettyImages
שבועיים הוא פרק הזמן האידיאלי לשמירת גבינות מסוג זה לאחר שנפתחו, והמומחים אף נותנים טיפ כיצד לשמור עליהן בצורה הטובה ביותר – פשוט עטפו אותן בנייר שעווה. "זה יוצר את האיזון המושלם ומונע מהגבינה להתייבש ובו בזמן לא להוציא הרבה לחות".
