ערב משתה תאילנדי מסורתי בקסיס
איילת וניר פרי, הבעלים של מסעדת קסיס, השוכנת לחוף ימה של יפו, התאהבו במטבח התאילנדי בעת סיור קולינרי בממלכת הקולינריה של המזרח הרחוק.
השניים השתתפו בסיור הראשון מבית אוריינטל פוד טראוולס, המציעים תוכן קולינרי עשיר המתאים לפודיס ולשוחרי אוכל טוב. איילת וניר שאבו השראה רבה מן הטיול ומשפית סוואלי אלדר המובילה את הביקור ומנחה אותו. לא זאת בלבד, אלא חברות אמיצה נרקמה בין השניים לבין סוואלי ובעקבותיה שיתופי פעולה יצירתיים במטבח מסעדת קסיס.
סוואלי היא המנטורית הבלתי מעוררת של המטבח התאילנדי בישראל. היא מכשירה ומלמדת שפים רבים את רזי המבטח האסייתי, מייבאת מוצרים מן המזרח הרחוק ומעבירה סדנאות וסיורים.
היום (שלישי) יערך ערב תאילנדי חד פעמי בו יבשלו איילת וסוואלי משתה תאילנדי אותנטי. ארוחת הערב התאילנדית ב"קסיס" היא הזדמנות משמחת ויחודית לטעום ממטעמיה של סוואלי וליהנות משיתוף המעולה היצירתי והפורה עם איילת פרי.
המנות בארוחה התאילנדית מוגשות אל מרכז השולחן ללא סדר מסויים ונועדו לחלוקה:
מנות פתיחה: מרק טום יאם 48 ₪, סלט פפאיה ירוקה 38 ₪, סלט אורז 62 ₪, לאב עוף וחזה אווז 48 ₪, כיסוני טפיוקה 62 ₪ ועוד...
להמשך הערב: שרימפס ברוטב תמרינדי 96 ₪, קלמרי סגול 92 ₪, קריספי לברק שלם 128 ₪, סטייק בקר עם רוטב קאה פאו 122 ₪, פנקוטה קוקוס עם קולי פסיפלורה 42 ₪ ועוד...
YA-PAN מעכשיו - גם בצהריים
YA-PAN, היפנית החדשה של שף יובל בן נריה, נהנית מבאזז גדול, מתורים ארוכים של לקוחות סקרניים ולשבחים ופירגון רב. עתה בשלהי הקיץ, פותחת המסעדה את שעריה גם בצהריים ותגיש תפריט דומה לזה של הערב ועיסקית משתלמת, כמובן.
תוספת לתפריט הצהריים היא מנת הצ'יראשי - קוביות דג נא, אורז מתובל ועלי שיסו לצד מנות אהובות מתפריט הערב כמו: מאזמן - אטריות ראמן עבות, חמאה מעושנת, ביצת אונסן, ביצי סלמון ומח עצם. סלמון צלוי - יוגורט, דבש וחמאה חומה .וגם תבשילי קארי ביתי של 72 שעות ועוד מנות רבות ומצוינות.
במסגרת הארוחה העסקית, יוגש מרק מיסו - מיסו לבן, דאשי, טופו משי ופולי סויה או סלט עלים ברוטב יפני במחיר המנה העיקרית. טווח מחירי הארוחה נע בין 54 - 98 למנה עיקרית. בנוסף, מגוון מנות ראשונות מן התפריט - 32-58 ₪, מנות טמפורה ₪ 48-68, ומנות סנדו (כריך מהחלק הרך של לחם חיטה) – 28-48 ₪
המטבח של YA-PAN מושתת על 3 אלמנטים בולטים: חדשנות המתבטאת בתפריט אקלקטי, המשלב מוטיבים ממטבחים שונים באופן מקורי, פרמנטציה - התססה של מגוון מאכלים במקום, דבר הדורש מיומנות ודייקנות רבה (מיסו, חמוצים, קימצ'י) וקיימות בגישת nose to tail – בישול כל חלקי הבשר והדגה (בתפריט - מח, ראש דג, אשכים ועוד), מתוך רצון למנוע הרג לא פרופורציונאלי של בעלי חיים. כתוצאה מכך גם התמחור הופך נגיש יותר.
YA-PAN נחמני 26 תל אביב | פתוח בימים א'-ו' 12:30-16:30 | בערב: א - שבת החל ב- 18:00 | להזמנת מקומות 03-648-7796
מקבלים את השבת עם יין משובח בסיטארה
מסעדת סיטארה משיקה את מסורת ימי שישי החדשה שלה בשיתוף יקב הרי גליל ויקב רמת הגולן.
בכל שישי יערך משתה קבלת השבת במהלכה הלקוח יוכל ליהנות משני תפריטי יינות עם מבחר יינות ואפריטיפים.
תפריט יינות ב- 82 ₪ הכולל מבחר יינות ללא הגבלה כגון: רוזה מהחבית, פינו גרי ובלנד גלילי צעיר ופירותי, ותפריט אפריטיפים ב- 188 ₪, הכולל מבחר משתנה של אפריטיפים עשיר מתוכו יתאפשר לבחור 6 מנות, להשלמת הטעמים המתגלגלים על החיך. ביניהם: סביצ'ה מוסר ים על קרם חציל, פלאפל דג ים על יוגורט עגבניות שרופות, שיפוד קבב לוקוס על יוגורט ותבשיל עדשים שחורות, כרובית מתובלת באיולי כוסברה, שרימפס עם רוטב ארביאטה ופטה, שווארמה לוקוס על טורטייה עם טחינה וסלט עגבניות חריף ועוד. התפריט התבסס על מנות המסעדה מחומרי גלם עשירים ואיכותיים של מגוון דגים ופירות ים .
האירוע יתקיים בכל יום שישי בין השעות 12:30 – 17:00.
סיטארה - רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב, טל': 03-6996633
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו