"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ישראל מקיימת בדיקה לתקרית המאבטח בירדן
פרקליט המדינה ביקש להעביר אליו את החומרים על האירוע • משרד החוץ הודיע כי ישראל תעדכן את ירדן בממצאי הבדיקה
כוחות ביטחון ירדניים מחוץ לשגרירות הישראלית בעמאן // צילום (ארכיון): איי.אף.פי // כוחות ביטחון ירדניים מחוץ לשגרירות הישראלית בעמאן // צילום (ארכיון): איי.אף.פי

ישראל מקיימת בדיקה לתקרית המאבטח בירדן

פרקליט המדינה ביקש להעביר אליו את החומרים על האירוע • משרד החוץ הודיע כי ישראל תעדכן את ירדן בממצאי הבדיקה

שלמה צזנה
, עודכן

ישראל מקיימת תהליך בדיקה של האירוע שהתרחש בירדן ב-23 ביולי 2017, בו מאבטח ישראלי העובד בשגרירות הישראלית בעמאן ירה למוות בפועל ירדני ובאדם נוסף לאחר שהותקף במברג. הבדיקה תתנהל בהתאם להליכים המשפטיים המקובלים במקרים כאלה, כך נמסר היום (שישי) ממשרד החוץ.

על כן, פרקליט המדינה, בתיאום עם היועץ המשפטי לממשלה, הנחה את כל הגורמים להעביר לידיו את החומרים המצויים בידם הנוגעים לאירוע.

במסגרת היחסים בין ישראל לירדן, ישראל תעדכן את ירדן לגבי ההתפתחויות והממצאים של ההליך.

עבדאללה מלך ירדן, התייחס אתמול לתקריתואמר בעקבות פגישתו של נתניהו עם השגרירה והמאבטח כי "ראש ממשלת ישראל נדרש לעמוד באחריותו ולנקוט צעדים שכוללים את העמדתו לדין של הרוצח, במקום להפוך את הפשע למפגן פוליטי".

גורם בכיר בעמאן היה אף בוטה עוד יותר ואמר ל"ישראל היום" כי מדובר בהתגרות לשמה. "לראות את נתניהו מחייך ומחבק את מי שהרג שני אזרחים ירדנים זה כמו אצבע בעין לכולנו‭,"‬ אמר אותו גורם, "עדיין לא ברור מדוע הוא ירה והרג את הנער, אבל לכולם ברור שד"ר איבראהים מראנה בעל הדירה נהרג ללא שום סיבה. במקום שנתניהו יתנצל על הריגתו ויאמר שהיתה בשוגג, הוא מחבק את מי שירה והרג? התמונות הללו מרתיחות לא רק את ההנהגה בירדן אלא גם את רוב הציבור‭."

כזכור, רה"מ נועד עם עינת שלאין, שגרירת ישראל בירדן, והמאבטח זיו אחרי שובם לארץ. נתניהו אמר לשניים, "אני שמח לראות אתכם, שמח שהדברים נגמרו כפי שהם נגמרו. אתם פעלתם היטב, בקור רוח וגם הייתה לנו מחויבות להוציא אתכם, זאת לא הייתה שאלה בכלל. רק שאלה של זמן ואני שמח שזה מעט זמן. אתם מייצגים את מדינת ישראל ומדינת ישראל לא שוכחת את זה לרגע אחד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...