באוגוסט 2016, הציג לראשונה היינן אבי פלדשטיין את יינות הפרויקט החדש שלו, שעוררו לא מעט סקרנות והתלהבות בקרב חובבי היין. קצת פחות משנה לאחר מכן, ביולי 2017, הוא השיק את יינות הבציר השני. בציר שני של יקב צעיר ומצליח מזכיר אלבום שני של הרכב צעיר ומצליח. הקהל האוהד מחכה לו בקוצר רוח, אבל אם הוא לא יתרגש שוב לפחות כמו בפעם הראשונה, האכזבה תהיה גדולה.
במוזיקה הציפיות מתרסקות לא פעם, ו"משבר האלבום השני" כבר פירק כמה וכמה להקות. ביין הסיפור קצת שונה. אחרי שיקב ממציא את עצמו, הוא צריך לשמור על האיכויות, אולי גם לחדד אותן, וגם אם זה לא יקרה ייקח לו קצת יותר זמן להתפרק. הבציר השני של פלדשטיין הוא אלבום שני נהדר, שנותן לאלה שאהבו את הראשון את הקן היצירתי שהם ציפו לו, לצד כמה להיטים חדשים.
סמיון־סוביניון 2015
ליין, שנעשה ברובו מענבי סמיון, בתוספת סוביניון בלאן, והתיישן כשנה בחביות, יש ריחות מאופקים של פירות לבנים, פירות בוסר ירוקים, עשן ומינרלים. המגע שלו עם החך אנרגטי, טעמי הפרי מוצקים ונתמכים בחמיצות טובה, והסיומת יבשה ומורכבת. יין שיכול להתאים להמון הזדמנויות, הודות לדרך הנדירה שבה הוא משלב בין מורכבות ועניין לבין הנאה בסיסית. המחיר: כ־150 שקלים.
דבוקי 2015
הדבוקי, זן שגדל כאן עוד בימי התנ"ך, נהנה בשנים האחרונות מתחייה מחודשת, ובכמה יקבים ישראליים לומדים איך לטפל בו בשיטות בנות זמננו. הדבוקי של פלדשטיין, ששליש ממנו התיישן בחביות עץ, בתוספת מעט סוביניון בלאן, לא חושש לחשוף את תהליך העשייה, עם ריחות מינרלים בולטים שמכסים ניחוחות מאופקים של פרי לבן, מבנה עגלגל ומוצק וטעמי פרי רעננים. יין מרתק אם כי לא מאוד תקשורתי. המחיר: כ־150 שקלים.
שלם 2015
שלם הוא בלנד בתפירה עילית של ויונייה, סוביניון בלאן, רוסאן ודבוקי שתססו בנפרד במכלי זכוכית ונירוסטה והתיישנו יחד עשרה חודשים בחביות עץ. יש לו ריחות מרוכזים של פירות לבנים וכתומים, הדרים, מעט פרי טרופי, עשב קצור ומינרלים. המרקם שלו רך, והטעמים, שמגיעים לכל פינה בחך בעוצמה שווה, הם המשך ישיר של הריחות. יין מקסים ומקורי ויחד עם זאת גם מאוד טעים. המחיר: כ־150 שקלים.
רוזה קריניאן 2016
יין ורוד בהיר שנעשה ברובו מענבי קריניאן מהרי יהודה, בתוספת קברנה פרנק מהגליל העליון, ותסס בחביות עץ משומשות. יש לו ריחות מבושמים של פרחים, פירות אדומים, עשבי תיבול ופירות בוסר, מרקם חלקלק המוקף בטבעת של חמיצות דקה, טעמי פירות אדומים מתונים ורעננים וסיומת יבשה. רוזה עם נוכחות שיכול להתמודד בקלות עם מגוון רחב של מנות. המחיר: כ־110 שקלים.
גילגמש 2014
היין, שנקרא על שמו של גיבור המיתולוגיה האשורית "עלילות גילגמש", נעשה מענבי קברנה סוביניון, גרנאש, קריניאן, סירה, ארגמן וויונייה מהגליל העליון ומהרי יהודה, והתיישן 20 חודשים בחביות. ריחות התבלינים המתוקים, הבשלות המדויקת של הפרי, העשבוניות המגוונת והמרקם העשיר שלו יכולים להזכיר גרסה מתונה, ים־תיכונית, של "סגל, קברנה סוביניון לא מסונן", אחד היינות המיתולוגיים של פלדשטיין. המחיר: כ־160 שקלים.
אישתר 2014
אישתר, בלנד של קברנה פרנק ומרלו מהגליל העליון, שהתיישן 20 חודשים בחביות, הוא יין מרשים, עם ריחות מלאי חיים של פירות אדומים ושחורים, פירות בוסר, עשבי תיבול ותבלינים מתוקים. המרקם שלו מוצק, הטעמים מתובלים ומאוזנים והסיומת ארוכה. בשונה מהיינות האחרים של פלדשטיין, הוא מכוון היישר אל לב הזרם המרכזי. למען הסר ספק: הוא עושה את זה נפלא. המחיר: כ־260 שקלים.
yairgath@gmail.com