"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
חשד לליקויי בטיחות בסופרבוס
אוטובוסים הורדו מהכביש ונהגים בחברה נחקרו • 18 נהגים, קצין הבטיחות ושלושה סדרנים עוכבו לחקירה
אוטובוס של סופרבוס | צילום: דוברות המשטרה

חשד לליקויי בטיחות בסופרבוס

אוטובוסים הורדו מהכביש ונהגים בחברה נחקרו • 18 נהגים, קצין הבטיחות ושלושה סדרנים עוכבו לחקירה

שלומי דיאז
, עודכן

עקב חשד לליקוי בטיחות באוטובוסים, הורו משרד התחבורה והמשטרה אתמול בבוקר על הפסקת פעילות של 18 אוטובוסים המופעלים בעיר עפולה ובסביבתה על ידי חברת התחבורה סופרבוס.

18 נהגים, קצין הבטיחות ושלושה סדרנים עוכבו לחקירה במשטרה. מנכ"ל החברה זומן אף הוא לחקירה עקב אחריות שלוחית.

על פי משרד התחבורה, בדיקת כלי הרכב בוצעה עקב תלונות שהגיעו מצד נוסעים, אך גם מפי נהגים של החברה. הבדיקה בוצעה על ידי בוחנים של ניידות הבטיחות של משרד התחבורה ב־24 אוטובוסים, ונמצאו ליקויים ב־18 מהם. מדובר בליקויים במערכת ההיגוי והבלימה, בדלתות מוטרדות, תקלות חשמל, מושבי נוסעים לא תקינים ועוד.

לנהגים מיוחסת עבירה של נהיגה ברכב ציבורי עם ליקויי בטיחות. לטענתם, הם דיווחו בעבר לגורמים בחברה והליקויים ככל הנראה לא טופלו. בסיום החקירה שוחררו הנהגים. עקב השבתת האוטובוסים נוצרו שיבושים בפעילות החברה בעיר. קווי סופרבוס שפעילותם מופסקת או משובשת הם 52, 300, 301, 13, 3, 350, 45, 19, 10.

ועד עובדי סופרבוס מסר כי "חשוב שהמשטרה תבדוק את נושא הבטיחות באוטובוסים, ואנו מברכים על כך, אך חשוב שהמחיר לא ייפול על כתפי הנהגים. בכל שבוע מתלוננים הנהגים על ליקויי בטיחות שאינם נענים. הגיע הזמן שהחברה תישא באחריות לזילות בביטחון הנוסעים".

מסופרבוס נמסר בתגובה: "בטיחות הנסיעה והנוסעים היא הנושא החשוב ביותר בסדר העדיפויות של החברה, והחברה לא חוסכת ולא תחסוך כל משאב בתחום זה. כל ליקוי שנמצא מטופל באופן מיידי ומרבית הליקוים שהתגלו כבר טופלו, כך שמרבית האוטובוסים ממתינים לאישר המוסכים המורשים כדי לחזור לשירות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...