מהומה בנתב"ג: הוזלת המחירים ומחאת הנהגים

נציגי נהגי המוניות נפגשו עם רשות שדות התעופה והציעו פשרה, אך בינתיים נוצר עומס בנמל ותנועת הרכבות לשדה תוגברה

מוניות בנמל התעופה בן גוריון , יהושע בן יוסף
מוניות בנמל התעופה בן גוריון, צילום: יהושע בן יוסף

ההוזלה במחירי הנסיעות של המוניות היוצאות מנמל התעופה בן גוריון נכנסה מבחינת רשות שדות התעופה לתוקף היום (שני) בצהריים. אלא שכרגע נהגי המוניות, המשתייכים מרביתם לתחנות הגדולות ולארגון נהגי המוניות, הודיעו כי הם מתנגדים להוזולה והם פתחו במחאה במהלכה קיימו צעדה בנמל וגם ניסו למנוע בגופם מנהגים אחרים, שלא מסכימים עמם, לאסוף נוסעים. אלו הזעיקו להגנתם את המשטרה שעיכבה נהג מונית לחקירה לאחר שהוזהר שלא לחסום את התנועה.

נציגים של הנהגים נפגשו היום עם נציגי הרשות ביום והציעו פשרה: הנהגים יתנו את ההנחה בסך 12 אחוזים לנוסע והרשות מצידה תתחייב כי במשך חמש השנים הבאות היא לא תדרוש הורדת מחירים נוספת, גם לא במכרזים עתידים להפעלת קו מוניות מסודר באחריות חברה אחת, אם וכאשר תוכרז כזו. הפשרה טרם סוכמה.

גורמים ברשות ציינו כי ההחלטה לפיה נהגים ידרשו לתת 12 אחוזי הנחה ובתמורה יהיו פטורים מהתשלומים לנמל, עדיין בתוקף. הרשות אף החלה לחלק ליוצאים "פתק למונית" ובו המחיר החדש לאחר ההורדה במחיר. כל נהג שמסכים למחיר החדש רשאי לאסוף את הנוסעים מהטרמינל המיועד אחרת הוא מופנה למפלס אחר. בשל העומס שנוצר ביציאה של הנכנסים, החלה הרשות להפעיל שאטלים ורכבת ישראל תגברה את הקו לנמל, בעקבות המחסור במוניות. 

כפי שדווחנו, רשות שדות התעופה הודיעה אתמול כי החל משני בצהריים מוניות ידרשו לתת הנחה של 12 אחוזים ממחיר הנסיעה לכל נוסע היוצא מהנמל. מנגד, הרשות ציינה כי כל נהג מונית יהיה פטור מעתה מתשלום דמי הזיכיון, בערך של כחמישה שקלים, וגם מדמי היציאה מהנמל, אף הם קצת יותר מחמישה שקלים. ההסדר יהיה בתוקף בקיץ ועד לפרסום מכרז חדש להפעלת שירותי מוניות בשדה התעופה.

על פי הודעת הרשות, במסגרת מודל ההפעלה של המחירון המופחת תוכל כל מונית הרשומה כחוק בישראל  לאסוף נוסעים מנתב"ג וכפי שהונהג החל מסוף מאי. במטרה להוזיל לצרכן את מחיר הנסיעה במונית רשות שדות התעופה תפטור את נהגי המוניות אשר ינהיגו הנחה  של 12%, ותקפיא גם את התשלום בסך 5.00 שקלים הקבוע בצו הפיקוח, זאת, בנוסף על פטור מדמי ההרשאה בסך של  5.80 שקלים  ותאפשר לנהגים לגלגל את ההנחה לציבור. נהגי המוניות אשר יוזילו את המחיר לנוסעים ב 12  מהמחירון ל-70 היעדים המפורסמים בצו הפיקוח של משרד יוכלו  לאסוף  את הנוסעים הנכנסים לארץ  ממפלס  היציאה מאולם מקבלי הפנים (מפלס G ) ובכך לקבל קדימות באיסוף הנוסעים בנתב"ג. מחיר הנסיעה הכולל הנחה של 12% ממחיר המחירון יוצע לנוסע טרם הנסיעה מאחר ומונה המוניות המורשות בישראל מכוילות על מחיר המחירון".עם זאת ציינו ברשות כי מוניות אשר מבקשות לגבות  את המחיר הקבוע  בצו הפיקוח (מחירי נסיעה במונית) תורשנה לאסוף את הנוסעים בקומת הביניים (מפלס 2 המיועד לתחבורה ציבורית) וזאת לאחר רישום ותשלום חמישה שקלים (הכלולים במחירון צו הפיקוח). 

 

מוחים על ההוזלה במחיריפ, נהגי המוניות בנתב"ג // צילום: יהושע יוסף
מוחים על ההוזלה במחיריפ, נהגי המוניות בנתב"ג // צילום: יהושע יוסף

מוחים על ההוזלה במחיריפ, נהגי המוניות בנתב"ג // צילום: יהושע יוסף

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר