אם גם לכם נמאס כבר מביצה, סלט קצוץ וגבינה לבנה, השף ישראל אהרוני, בשיתוף המסעדות ודוכני האוכל באושימרקט בכפר סבא, מציע תפריט קונספט חדש בימי שישי עם מגוון רחב של ארוחות בוקר מרחבי העולם, שיאפשר לכל חובב הסטייק אנד אגס לשבת עם בת זוגו חובבת הפריטטות בשולחן אחד, עם תפריט אחד במחיר אטרקטיבי (35-55 שח'), ולהזמין ארוחת בוקר מפנקת שתתאים לכל אחד, לצד הופעה חיה של מגוון להקות.
מדובר בקונספט חדש בנוף שווקי האוכל בארץ, המציע מסע קולינרי העובר בכל קצוות העולם, היישר מהשולחן שלכם. במקום לקום ולבחור את המסעדה בה תרצו לאכול, תוכלו לשבת עם תפריט אחד ממנו תוכלו להזמין מאיזו מסעדה שתרצו ברחבי המתחם, גם אם הסועדים בשולחן מעוניינים להזמין ממקומות שונים. מדובר בתפריט ארוחות בוקר חדש ומיוחד במחיר אטרקטיבי של 35 עד 55 שקלים.
בין הארוחות המוצעות בתפריט תוכלו למצוא צ'וריסו מקסיקני לצד ביצים על מצע של טורטייה פתוחה עם מגוון סלטים מקסיקניים, מנת סטייק אנד אגס אמריקאית המשלבת נתחי אנטריקוט עם ביצים ותפוחי אדמה, מנת ביצים עלומות בסגנון נורווגי על בסיס בריוש בתוספת סלמון, מנת אומלט איטלקית על מצע של ירקות ועשבי תיבול ועוד שלל מנות מיוחדות מרחבי העולם. אפילו ארוחת בוקר המבוססת על חומוס מקורי תוכלו למצוא בתפריט החדש.
נסו את זה בבית - קבלו הצצה אל מאחורי הקלעים של המתכונים האהובים של תפריט ארוחות הבוקר מהעולם:
1. סטייק אנד אגס
מצרכים:
רצועות אנטרקוט
ביצת עין
תפו"א מבושל למחצה וחתוך לקוביות
אופן ההכנה:
מקפיצים את קוביות תפו"א עם מעט מלח, פלפל שחור ופפריקה עד הזהבה.
מטגנים קלות את רצועות האנטרקוט ומניחים בצלחת.
באותה המחבת מכינים ביצת עין ומניחים מעל רצועות האנטרקוט
2. צוריסוס על טורטייה פתוחה
צילום: טל ציקורל
מצרכים:
טורטייה מחוממת קלות במחבת
ממרחים: גוואקמולה, פריחולס ופיקו דה גאיו (מתכונים בהמשך)
נקניקיית צ'וריסו – צרובה
ביצת עין
אופן ההכנה לממרחים:
גוואקמולה:
אבוקדו בשל
1/2 בצל סגול
שן שום
עגבנייה גדולה
פלפל חריף
חופן כוסברה
גבעולי בצל ירוק (כולל החלק הלבן)
מלח, פלפל שחור
מעט מיץ ליים
שמן זית
אופן ההכנה:
מועכים את האבוקדו וחותכים גס את הירקות ומערבבים יחד.
ומתבלים
פיקו דה גאיו – סלט עגבניות פיקנטי:
עגבניות, חתוכות לקוביות
בצל סגול. חתוך לקוביות
שן שום גדולה, קצוצה
צ'ילי ירוק או אדום
צרור כוסברה, קצוצה גס
שמן זית
מיץ לימון
פלפל שחור ומלח לפי הטעם.
אופן ההכנה:
מערבבים הכל יחד ומתבלים.
פריחולס – תבשיל שעועית שחורה
500 גר שעועית שחורה שבושלה כשעתיים במים
בצל חתוך
3 שיני שום קצוצות
פלפל ירוק חריף
כפית כמון
שמן זית
מלח
פלפל שחור
צ'ילי אדום, יבש גרוס
אופן ההכנה:
מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים בצל.
מוסיפים את השום והפלפל החריף ומבשלים כדקה.
מוסיפים כמון ואת השעועית המבושלת , ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על סף רתיחה כשעתיים או עד שהשעועית רכה.
את הקצץ שנוצר במהלך הבישול להוציא בעזרת כף.
כשהשעועית רכה מוסיפים מלח , פלפל שחור וצ'ילי לפי הטעם.
הרכבת המנה:
מחממים קלות את הטורטייה במחבת.
מסדרים את הממרחים במערומים, עליהם מניחים את הנקניקייה וביצת העין.
ארוחת בוקר קצת שונה // צילום טל ציקורל
3. אומלט איטלקי
מצרכים:
3 ביצי חופש
2 כפות שמנת מתוקה
מעט אגוז מוסקט מגורד
מלח אטלנטי ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים בקערה קטנה ושופכים לאט על מחבת חמה עם מעט שמן קנולה
הרכבת המנה:
הופכים את האומלט ומוסיפים גבינת מוצרלה מגורדת, בזיליקום טרי ועגבניות שרי צלויות (אופציונלי) מקפלים ומגישים
4. פריטטה ים תיכונית
פריטטה ים תיכונית. צילום: טל ציקורל
המצרכים:
3 ביצי חופש
כפית וחצי קמח
3 כפות שמנת מתוקה
כף מים קרים
מלח ים ופלפל שחור
לערבב את הכל ביחד
אופן ההכנה:
לסדר על כלי עמיד לחום:
מעט פלפל אדום קלוי
גבינה בולגרית מגורדת
גבינת עיזים איכותית
פטרוזיליה קצוצה
הרכבת המנה:
מוזגים את תערובת הביתית על גבי הפלפל והגבינות ואופים בתנור לעשר דקות עד רבע שעה
5. ביצים נורווגיות
ביצים נורווגיות // צילום טל ציקורל
רדוקסיון:
250 מ"ל יין לבן
25 מ"ל חומץ טבעי
125 מ"ל חומץ שרי
1 בצל שאלוט פרוס
3 פרוסות פלפל חריף.
אופן ההכנה:
מביאים את כל הנוזלים כולל השאלוט והפלפל לרתיחה. מצמצמים את הנוזל בחצי. מקררים.
רוטב הולנדייז:
5 חלמונים
500 גרם חמאה מזוקקת
5 כפות רדוקסיון – ראו מעלה
1/2 כפית טבסקו
מלח לפי טעם
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים מעל בן מרי חם. מוסיפים את הרדוקסיון וממשיכים להקציף. מוסיפים את החמאה המזוקקת בזילוף עדין עד הסמכה של החלמונים, כמו מרקם של מיונז. מוסיפים מלח לפי הטעם וטבסקו.
ביצים עלומות
מרתיחים 2 ליטר מים עם חצי כוס חומץ.
מערבלים את המים עם כף ושופכים שני ביצים למים. מרימים באמצעות כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
הרכבת המנה:
קולים שתי פרוסות לחם או בריוש, מניחים פרוסות סלמון מעושן. על הסלמון מניחים את הביצים העלומות.
מעל שופכים את רוטב ההולנדייז ומעטרים למעלה במנגולד או תרד מוקפצים.
******
אושימרקט – באושילנד
עתיד ידע 4 (קומה 0), כפר סבא
פתוח בימים א-ה ושבת 10:00-20:00 יום שישי 10:00-16:00
ארוחות הבוקר מתקיימות בימי שישי ושבת בלבד - החל מ-9:00
