בדיוק בזמן לפחמימות: איטלקית חדשה ומסקרנת

לאחר שהשתתף ב"משחקי השף", השף חמודי עקולה פתח בחיפה מסעדה יוצאת דופן, עם נוף לים ומטעמים משובחים מארץ המגף

צילום: יח"צ // אניולוטי תרד באיטליאנו דה לה קוסטה

סצנת המסעדות האיטלקיות בחיפה רותחת. לחגיגה האיטלקית ששוטפת את העיר הצטרף חמודי עוקלה, בוגר העונה הראשונה של משחקי השף שפתח את איטליאנו דה לה קוסטה. 

בראיונות איתם, מקפידים שופטי תכניות ריאליטי הבישול להסביר שלא כל מתמודד יוכל בסיומה של העונה לפתוח מסעדה. למרות אזהרת היצרן שמנדבים שפים מהוללים,  שיודעים דבר או שניים על עולם המסעדנות האכזרי, נראה שמתמודדים רבים בוחרים בכל זאת ללכת אחרי החלום - וגם מצליחים.

למשל השף אבי לוי, זוכה העונה השלישי של מאסטר שף עם צ'יריפום התל אביבית והמוציא הירושלמית, ודליה אלחדף עם טוטומה הונצואלית. גם בוגרי "משחקי השף" מפגינים נוכחות בזירת הקולינריה -  דניאל רחמים שפתח לפני שלוש את מסעדת OLA ביפו ומאיה קליין עם מסעדת זיארה באשקלון.

ועכשיו גם השף חמודי עקולה, שהשתתף בעונה הראשונה של התוכנית, הצטרף לטרנד שסוחף את חבריו לריאליטי ופתח לפני כחצי שנה את מסעדת איטליאנו דה לה קוסטה (eataliano dalla costa). המסעדה החיפאית, ממוקמת על קו החוף הצופה למפרץ חיפה והסועדים נהנים מים כחול אינסופי.


נוף של ים אינסופי. איטליאנו דה לה קוסטה // צילום יפית שקאלו

במהלך התוכנית, התבקש חמודי לא פעם להכניס למנות שהכין חוויות ילדות, טראומות מהחיים ובגדול, השופטים פקדו עליו "לספר סיפור דרך המנה". המתמודד החרוץ כנראה הבין שכאן זה לא אולפני רשת, ואם אתם רוצים סיפור אז תקפצו לסניף סטימצקי הקרובה למקום מגוריכם. איטליאנו דה לה קוסטה מגישה אוכל איטלקי טעים, מדויק, טוב וכזה שלא עף על עצמו. בתפריט תמצאו מנות איטלקיות מובהקות וגם כאלה שקיבלו פרשנות מיוחדת, הודות לנגיעות הבישול הערבי הגלילי של השף, שמוכר מימיו כשף מסעדת מגדלנה.


אווריריות ופריכות שעשו להם טוב. ארנציני באיטליאנו  // צילום: יח"צ

בתפריט גילינו שלל פוקצ'ות עם מטבלים, לבנה וזעתר או גבינות. בגזרת הסלטים חיכו סלט שוק עם ירקות שורש וגבינה כחולה, סלט סלקים, סלט פנצ'נלה שנחשב לדייר קבע במסעדות מארץ המגף. בגזרת הפיצות מצאנו פיצה סינייה טלה ופיצה עם פירות ים. גם בענייני פסטות לא מאכזבים וכאן תמצאו שלל סוגים ומנות עשירות.

את הארוחה התחלנו עם פוקצ'ה חמה (19 שקלים) שיצאה בזה הרגע מהטאבון והוגשה עם שמן זית, חומץ בלסמי ומטבלי עגבניות מרוסקות, חצילים שרופים במרקם עדין וחלק ושום קונפי שהיה נימוח וטעים.

למנות הפתיחה הזמנו ארנצ'יני (כדורי ריזוטו וגבינה מטוגנים) פרמזן וסנט מור (42 שקלים), סלט טבולה סיציליאני (46 שקלים) ופולנטה (48 שקלים). הארנצ'יני השתכשכו ברוטב רוזה של שמנת ועגבניות מעושנות ולצידם שחו חתיכות נדיבות של סנט מור. לארנצ'יני יש נטייה להיות דחוסים אך כאן נהנתה המנה מאווריריות ופריכות שעשתה לה טוב. 


חגיגה של טעמים ומרקמים. פולנטה פרמזן ופטריות // צילום: יניב משיח

הפולנטה הוגשה עם פרמזן, פטריות שימג'י, אספרגוס ומיקרו אפונה. כל אלה יחד יצרו חגיגה של טעמים ומרקמים והעניקו לפולנטה הקרמית הרבה עניין וצבע. סלט הטבולה היה עמוס בעלים רעננים וטריים, בורגול וכרובית מטוגנת שהקפיצה את המנה וזיכתה אותה בעוד נקודות על שילוב טעמים מקורי.


הפתעה מוחלטת. צלעות טלה // צילום: יניב משיח

המשכנו למנות העיקריות והזמנו מנת ספיישל של צלעות טלה על מצע קרם ארטישוק ירושלמי (149 שקלים) ואניולוטי במילוי תרד וגבינות (64 שקלים). אניולוטי הוא אחיו המוצלח יותר של הרביולי - מדובר בבצק רך יותר הממולא בכל טוב. האניולוטי, שהיה ממולא בתרד וריקוטה בכמות נדיבה, שחה ברוטב שמנת, טפנד זיתים, עגבניות שרי ופרמזן בכמות נדיבה במיוחד. מדובר במקבץ טעמים שיוצרים מנה מושלמת.

צלעות הטלה היו הפתעה מוחלטת כי מה לטלה ולמטבח האיטלקי? כנראה זה הכבוד שחמודי נותן כאן למטבח הערבי, ובהתחשב בטעמה של המנה מדובר בהרבה כבוד. צלעות הטלה היו עשויות במידה, עסיסיות ושומניות כמתבקש. הן נחו על קרם ארטישוק ירושלמי, במרקם חלק ומעודן ועגבניות שרי שרופות שהעניקו טעם מעושן למנה. אם כי מחירה של המנה היה גבוה בהתחשב בעובדה שעל הצלחת חיכו לנו רק שלוש צלעות. 


מקבץ טעמים שיוצר מנה מושלמת. אניולוטי תרד באיטליאנו דה לה קוסטה // צילום: יח"צ

את החגיגה האיטלקית סיימנו עם שני קינוחים: עוגת גבינה ולוטוס (42 שקלים) וזפולה (42 שקלים). עוגת הגבינה והלוטוס התגלתה כתיבת אוצרות של ממש. כשחפרנו עם הכפית גילינו "מכסה" גאנש שוקולד לבן שהסתיר קרמבל לוטוס קראנצ'י במתיקות קרמלית מעודנת, מוס פיסטוק אוורירי וקרם גבינה קרה שניצח על כל יצירת המופת הזאת. 


תיבת אוצרות של ממש. עוגת גבינה ולוטוס // צילום: יניב משיח

הזפולה הן סופגניות ריקוטה, מאין גרסה איטלקית לצ'ורוס אם תרצו. הן הגיעו בליווי קציפת תפוז רכה וחלומית, קרם שוקולד לבן, גלידת מסקרפונה ודובדבני אמרנה. הזופלה רכים יותר מהצ'ורוס המוכרים, הודות לשימוש בריקוטה. שילוב טעמי התפוז, השוקולד הלבן והמסקרפונה הפכו את המנה למרעננת וקלילה במיוחד.


מנה מרעננת וקלילה במיוחד. סופגניות זפולה // צילום: יניב משיח

אז נכון שלא מצאנו במטבח איזו מאמא איטלקייה ודומיננטית שרודה בעובדים. למרות זאת, נראה שחמודי מצליח להביא את מטעמי ארץ המגף לחיפה ואפילו לתת להם את הפרשנות האישית שלו, או כמו שאוהבים להגיד בשפת הריאליטי - "הוא הולך עם האמת שלו עד הסוף", ומסתבר שהיא ממש טעימה.

איטליאנו דה לה קוסטה

העליה השניה 96 חיפה

טלפון: 04-6601011

לא כשר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר