הדג של החג // צילום: דני ברנר

הדג של החג

משרד החקלאות: האמנון נמצא בראש רשימת הדגים הנמכרים • זינוק גם ברכש בשר ודבש

אוכלים עם הזרם: לקראת פסח משרד החקלאות ופיתוח הכפר מפרסם את כל הנתונים והמספרים על אודות ענפי הבשר, הדגים והביצים. 

בענף הדגים עולה כי במהלך השנה האחרונה הישראלים צרכו כ־93,000 טונות דגים. הישראלי הממוצע יעדיף בעיקר דגי אמנון, ואחריהם סלמון, קרפיון ודניס. אוהבי האמנון הרבים נהנו מהורדת מחיר משמעותית. על פי נתוני המשרד, מחיר הדג הקפוא ירד מ־37 ש' ב־2015 ל־25 ש' ברבעון הראשון של השנה. במהלך ההכנות לחג נוסקת הצריכה בכ־75% לעומת שאר חודשי השנה. זו גם העונה של הקרפיונים, שהיקף צריכתם בחג כפול מבשאר השנה. 

ומה עם הבשר? על פי הנתונים, הישראלי הממוצע צורך בשנה כ־16 ק"ג בשר בקר, טרי וקפוא, לנפש. לקראת חג הפסח נצפית עלייה בביקוש ובצריכה בכ־30% בהשוואה לממוצע כמות הבשר הנמכרת ברשתות השיווק לאורך השנה. בוא האביב, החגים, החופשות והמנגלים בוודאי יותירו את השוק הזה חם, ממש כמו מזג האוויר.

ולקינוח - דבש. על פי הערכות מועצת הדבש, תעמוד כמות צריכת הדבש לחג הפסח והמימונה השנה, בדומה לאשתקד, על כ־800 טונות, המהוות כ־20% מצריכת הדבש השנתית בישראל. מכאן המסקנה ברורה: צפוי לנו חג מתוק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...